تبیان، دستیار زندگی
سفند ماه 1382 گالری تابلوهای رافائل میلیون دلار برای تابلوهای جعلی رافائل یك استاد تاریخ هنر آمریكایی می گوید: تابلوی نقاشی رافائل كه در ماه جاری توسط نشنال گالری انگلستان به بهای بیش از 41 میلیون دلار خریداری شده است، جعلی ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

اخبار ادبی وهنری 7 اسفند ماه 1382

گالری تابلوهای رافائل

میلیون دلار برای تابلوهای جعلی رافائل

یك استاد تاریخ هنر آمریكایی می گوید: تابلوی نقاشی رافائل كه در ماه جاری توسط نشنال گالری انگلستان به بهای بیش از 41 میلیون دلار خریداری شده است، جعلی است.

نشنال گالری، تابلوی « باكره صورتی» رافائل را كه قرار بود از این كشور خارج شود، به عنوان با ارزش ترین تابلوی موجود از استادان قدیمی نقاشی كه در این كشور موجود است، خریداری كرد تا در انگلستان باقی بماند. اما جیمز بك، استاد تاریخ هنر دانشگاه كلمبیا در نیویورك و مدیر انجمن بین المللی آرت واچ در نیویورك، می گوید كه نشنال گالری بهای بی سابقه ای «برای یك تابلوی جعلی» پرداخته است.

بك می گوید «متأسفانه آنها به وظیفه خود عمل نكردند و هیچ گاه  تابلو را از نزدیك بازرسی نكردند كه به نوعی از غرور و نخوت مسئولان این گالری ناشی می شود.»

این تابلو كه مریم مقدس را همراه با یك شاخه گل صورتی رنگ نشان می دهد، توسط نشنال گالری از دوك نورتامبرلند خریداری شد. اجداد دوك تامبرلند، این تابلوی متعلق به سال 1507 را در سال 1853 خریداری كردند. این تابلو تا مدت ها یك كپی معمولی محسوب می شد، اما در سال 1991، نیكلاس پنی، كارشناس نشنال گالری، این تابلو را مطالعه كرد و ادعا كرد كه شاهكار گمشده رافائل را دوباره پیدا كرده است.

بك می گوید كه تحقیقات او نشان داده است این تابلو در سال 1827 و توسط ویچنزو كومیچینی، كپی كار مشهور آثار رافائل، نقاشی شده است، بك می گوید «او تنها این كار را برای پول نمی كرد، بلكه می خواست با استادان بزرگ نقاشی رقابت كند و سر مردم را كلاه بگذارد.» نشنال گالری 40 نسخه از این نقاشی را در نقاط مختلف جهان شناسایی كرده است، اما بك می گوید علاوه بر اینها، 5 نسخه دیگر نیز یافته است كه پس از مطالعه آنها متوجه شده هیچ یك از آنها كار رافائل نیستند.