تبیان، دستیار زندگی
با گذشت پنج قسمت از مجموعه‌ی تلویزیونی «ساعت شنی»،‌ این سریال توانسته است بینندگان قابل توجهی را به خود جلب كند؛ این مجموعه كه دومین ساخته‌ی بهرام بهرامیان پس از «مشق عشق» محسوب ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

وقتی لج تماشاگر درنمی‌آید...

گزارشی از گفته‌های مخاطبان درباره‌ی سریال «ساعت شنی»

سریال ساعت شنی

با گذشت پنج قسمت از مجموعه‌ی تلویزیونی «ساعت شنی»،‌ این سریال توانسته است بینندگان قابل توجهی را به خود جلب كند؛ این مجموعه كه دومین ساخته‌ی بهرام بهرامیان پس از «مشق عشق» محسوب می‌شود، به اعتقاد اغلب بینندگانش، هم به لحاظ ساختار و هم به لحاظ محتوا درصد قابل‌قبولی قرار گرفته است.

سوژه‌ی تازه و شكستن خط‌قرمزها از دیگر نكات «ساعت شنی» محسوب می‌شود كه هشدار ابتدایی آن مبنی بر مناسب‌نبودن این سریال بر گروه سنی كم‌تر از 16 سال، امكان حرف و حدیث‌های بعدی را كم‌تر می‌كند.

این نكات كه از خلال گفت‌وگوهای خبرنگار ایسنا با تعدادی از بینندگان «ساعت شنی» به دست آمده، پس از گذشت دوهفته از پخش یك‌ روز در میان این سریال دریافت شده و قضاوت كامل و مناسب‌تر با پایان سریال ممكن خواهد بود.

***

دختری 24 ساله ساكن منطقه 20 تهران «ساعت شنی» را سریالی خوب توصیف می‌كند كه در عین‌حال ناآرامی خاصی را در روحیه بیننده ایجاد می‌كند.

او در این ارتباط به صحنه به دارآویخته‌شدن شوهر مینا (با بازی سام درخشانی) در قسمت دوم اشاره می‌كند و می‌گوید: در قبال تصمیم به ارتكاب چنین عملی، شوهر به زنش فرصت كمی داد و در نتیجه او نتوانست خودش را برساند.

این دختر 24 ساله هم‌چنین بخشی از سریال «ساعت شنی» كه به ناتوانی ماهرخ گلستان برای بچه‌دارشدن می‌پردازد را بسیار جذاب می‌داند و اضافه می‌كند: این مسأله در بسیاری از افراد است و موضوع روز جامعه است.

مادر این دختر 24 ساله نیز با تأیید صحبت‌های فرزندش از «ساعت شنی» به عنوان سریالی چندبعدی یاد می‌كند كه تك‌تك شخصیت‌های این سریال و داستان‌های آن‌ها مختص به قشر خاصی از جامعه است.

به اعتقاد این زن 60 ساله «ساعت شنی» به صرف تعریف قصه‌ای خانوادگی در یك آپارتمان محدود نشده است.

وی ادامه داد: هنوز برای قضاوت درباره خوبی و بدی سریال خیلی زود است؛ باید كمی قصه‌ها جلوتر برود تا ببینیم چه مدنظر كارگردان بوده است.

این مادر و دختر هم‌چنین در پاسخ به پرسشی درباره پخش یك روز در میان سریال «ساعت شنی» این رویه را مثبت ارزیابی می‌كنند.

دختر در این‌باره می‌گوید: از آن‌جا كه ساعت شنی سریال متنوعی است پخش آن سه‌روز در هفته مشكلی ایجاد نكرده است. اما اگر قرار بود سریالی مانند «حلقه گمشده» یك روز در میان پخش می‌شد، اصلا جذاب نبود.

مادر هم با تأیید این نكته‌ها در عین حال می‌گوید: پخش هر روز ساعت شنی هم چندان جالب نبود و جذابیت آن كم می‌شد. چراكه مجبور بودیم مشكلات این افراد را هر روز شاهد باشیم.

مردی 55 ساله كه خود دارای سه‌فرزند 11، 13 و 22 ساله است به طرح این پرسش می‌پرازد كه چرا اعلام كرده‌اند «ساعت شنی» را نباید بچه‌های زیر 16 سال ببینند؟!

وی ادامه می‌دهد: درحال حاضر بسیاری بچه‌های در این سن‌وسال با چنین واقعیت‌هایی هرروز رو به ‌رو هستند و در آن رشد می‌كنند پس چرا نباید سریالی به این آموزندگی را ببینند؟!

صحبت‌های این مرد میانسال درحالی مطرح می‌شود كه زنی 49 ساله نظری كاملاً متفاوت دارد. او معتقد است از آن جا كه ممكن است سازندگان این سریال نتوانند به تمامی پرسش‌هایی كه در ذهن كودكان ایجاد می‌شوند، پاسخ گویند پس هشدار ابتدایی سریال كاملاً ضروری و به‌جا است.

زنی 39 ساله ساكن منطقه دو تهران، «ساعت شنی» را سریالی بسیارخوب توصیف می‌كند و ادامه می‌دهد: این سریال موضوع جدیدی دارد؛ به گونه‌ای كه پرداختن به چنین موضوعی جسارت می‌خواست كه خوشبختانه صداوسیما با اشراف توانست این‌كار را انجام دهد.

وی بازی‌های بازیگران «ساعت شنی» را مناسب می‌داند و این مسأله كه از بازیگرانی استفاده شده كه كم‌تر در تلویزیون بازی كرده‌اند، را یك حسن می‌داند.

با این‌حال این بیننده خانم، نقش داریوش ارجمند و اصرارهای وی برای بچه‌دارشدن دخترش را كمی ‌غیرقابل باور می‌داند.

این زن 39 ساله هم‌چنین درباره‌ی پخش یك روز در میان «ساعت شنی» می‌گوید: اتفاق خوبی است؛ چراكه باعث می‌شود بیننده با تمركز بیشتری سریال‌ها را ببیند. پخش تعداد بسیاری سریال در طول یك‌هفته گاه باعث می‌شود كه ارتباط بیننده با سریال قطع شود.

پسری 19 ساله ساكن منطقه 5 تهران به ایسنا می‌گوید كه «ساعت شنی» را به خاطر این‌كه بازیگران معروف دورهم جمع شده‌اند می‌بینند.

وی داستان «ساعت شنی» را خوب می‌داند و می‌گوید: اتفاقاً باید بچه‌های زیر 16 سال این سریال را ببینند و با تمام واقعیت‌های اجتماعمان مواجه شوند.

وی هم‌چنین با پخش «ساعت شنی» در روزهای زوج موافق است و در این‌باره می‌گوید: پخش سریال‌ها یك روز در هفته اعصاب تماشاگر را خورد می‌كند. تازه آن یك روز هم با وفات یا مناسبتی مواجه شود كه باید دو هفته منتظر ماند بعضی وقت‌ها هم یك قسمت را دوبار تكرار می‌كنند كه حسابی تماشاگر كلافه می‌شود.

زنی 30 ساله ساكن منطقه‌ی 11 تهران، «ساعت شنی» را نسبت به دیگر سریال‌هایی كه از تلویزیون پخش می‌شود، بهتر می‌داند و می‌گوید: تصویرهای این سریال خیلی عالی گرفته شده و انگار فیلم سینمایی می‌بینیم؛ ضمن این‌كه بازیگران خوبی هم در آن حضور دارند.

وی درعین‌حال بازی رویا نونهالی را تكراری می‌داند و می‌گوید: او نقش همان زن خشن و عصبی را دارد كه در «هم‌نفس» داشت. مگر یك بیمار روانی با خانم دكتر تفاوتی ندارد؟!

این خانم كه در بیرون از خانه كار می‌كند پخش یك روز در میان ساعت شنی را مناسب نمی‌داند چراكه بسیاری از قسمت‌ها را از دست می‌دهد و صحبت‌ها هم نمی‌تواند تكرار آن را ببینند ولی اگر یك روز در هفته پخش می‌شد حتماً كارهایش را به گونه‌ای تنظیم می‌كرد كه بتواند آن یك‌روز را پای تلویزیون بنشیند.

دختری 17 ساله درباره‌ی «ساعت شنی» می‌گوید: چه‌قدر این سریال بازیگر معروف دارد! همه در خانه ما طرف‌دار این سریال هستند.

خانمی 45 ساله درباره‌ی «ساعت شنی» می‌گوید: ساعت شنی واقعاً سریال خوبی است. برای اولین‌بار است كه تلویزیون به چنین موضوعاتی می‌پردازد و شاید بتوان گفت، به نوعی قصد آموزش و فرهنگ‌سازی هم دارد.

وی ادامه می‌دهد:«ساعت شنی»، بسیار شفاف و روشن مشكلات زنان در جامعه فعلی را به تصور می‌كشد؛ و از تمام اقشار جامعه چه زنان خانه دار، چه زنان تحصیل‌كرده، چه زنان مطلقه و چه دختران دانشجو و مجرد در آن نمونه‌ای وجود دارد.

به اعتقاد این بیننده تلویزیونی پخش كردن سریال‌های قوی و جذاب سه‌روز در هفته جواب می‌دهد و باعث می‌شود كه مخاطب خط اصلی داستان را فراموش نكند. اما پخش سریالی مانند «چهل سرباز» به این شیوه جالب نخواهد بود.

به اعتقاد مردی 36 ساله ساكن منطقه 11 تهران، «ساعت شنی» با وجود شخصیت‌های بسیاری كه دارد و گاه باعث كم‌رنگ‌شدن قصه اصلی می‌شوند، قصه‌ای بسیار نحیف و كم‌جان دارد كه باعث ریتم كند آن شده است و اشتیاق تماشاگر را برای دنبال‌كردن قصه كم می‌كند.

وی پرداختن به سوژه‌ای نسبتاً بكر و تازه و آشناكردن جامعه با امكانات جدید در حوزه باروری را از محاسن ساعت شنی می‌داند.

منبع : ایسنا