بزرگداشت علامه عسگري در مشهد
بزرگداشت علامه عسکري، 22 آذرماه در مشهد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري رسا در مشهد، معاونت آموزش دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي، 22 آذرماه در همايشي با عنوان علامه عسگري مرزبان تشيع و منادي وحدت و با حضور جمعي از اساتيد، پژوهشگران و دانشپژوهان حوزه و دانشگاه، از مقام علامه سيدمرتضي عسگري تجليل کرد.
دكتر باغستاني، استاد دانشگاه و پژوهشگر، در سخناني در اين همايش علامه عسگري را يكي از مفاخر حوزههاي علميه و شيعه دانست و گفت: علامه عسگري در گسترش انديشه استدلال تاريخي براي تشيع نقش مهمي را ايفا کرد و اميد است فضلا و طلاب حوزههاي علميه از شيوه ايشان در استفاده از مستندات تاريخي براي دفاع از تشيع بهره و الگو بگيرند.
وي با اشاره به برخي کتابهاي علامه عسگري افزود: يكي از اصول پژوهش و تحقيق، ورود پژوهشگر به مسائل بدون تعصب و نگاه بيطرفانه به موضوعات است كه در تأليفات علامه عسگري كاملاً مشهود است.
در پايان همايش همچنين ميزگردي با حضور استاتيد حوزه برگزار شد که در آن آيت الله رضازاده از اساتيد خارج اصول و كلام مقارن در مشهد، با بيان خاطراتي از مرحوم علامه عسگري گفت: علامه، انساني جدي و پرتلاش بود كه من در تمام زندگيام فردي به جديت ايشان نديدهام.
وي افزود: علامه عسگري انسان بسيار خوش فكر و زيركي بود كه اگر در يك جمع پنجاه نفري از اديان مختلف به اثبات حقانيت شيعه ميپرداخت، به گونهاي سخن ميگفت كه اثبات او هيچ نگراني و لطمهاي به ديگران وارد نميکرد؛ چرا كه وي در به كارگيري الفاظ و واژهها به قدري دقيق بود كه حتي درباره شخصيتهاي ديگر اديان و مذاهب نيز ادب را رعايت ميکرد.
اين استاد حوزه در ادامه ديگر ويژگيهاي علامه را توجه وي به دفاع از مكتب تشيع عنوان کرد، به گونهاي كه در ديدارها، سخنرانيها و كنفرانسهاي گوناگون بر اين امر تأكيد ميکرد.
وي همچنين تصريح کرد: علامه تأکيد داشت که دستگاه تبليغات بايد در دست فضلاي حوزه باشد و بر حضور فضلا و بزرگان حوزه در ايام تبليغي در ديگر شهرها و نقاط دور دست پافشاري ويژهاي ميکرد.
حجتالاسلام و المسلمين علي اكبر الاهي خراساني، از اساتيد حوزه و رييس بنياد پژوهشهاي آستان قدس رضوي، كه آشنايي ديرينهاي با علامه عسگري داشت، ديگر سخنران اين ميزگرد بود.
وي علامه عسگري را مرد علم و عمل دانست و گفت: علامه در عين حالي كه بسيار زاهد و ساده زيست بود، با اطرافيان و شاگردان خود بسيار صميمي و عاطفي برخورد ميکرد.
حجتالاسلام الاهي خراساني شخصيت علامه عسگري را داراي ابعاد گوناگون خواند و افزود: او تنها يك محقق نبود و در ابعاد گوناگون فردي، اجتماعي، علمي، سياسي نيز سرآمد بود.
رييس بنياد پژوهشهاي آستان قدس رضوي در ادامه اظهار داشت: علامه عسگري مورخ، متكلم، حديث شناس و رجال شناسي موفق بود و در هر عرصهاي كه وارد ميشد، بسيار فعال و موفق جلوه ميکرد.
حجت الاسلام الاهي خراساني در پايان با اشاره به برخي آثار علامه عسگري تصريح کرد: قلم و سخن علامه به گونهاي بود كه بسياري از اساتيد دانشگاههايي مثل الازهر و دانشجويان غير مسلمان را تحت تأثير قرار ميداد، چنانکه شاهد گرايش بسياري از آنان به تشيع در سايه آموزههاي علامه عسگري هستيم.
در ادامه همايش هر يك از اساتيد دعوت شده به يادآوري خاطراتي از علامه عسکري پرداختند.