سوگند نامه
پزشکی:
" اكنون كه با عنایات و الطاف بیكران الهی در شرف پذیرفتن مسئولیت خطیر پزشكی قرار گرفته ام ... من در برابر قرآن كریم به خداوند قادر متعال ، خدایی كه بر همه امور آگاه است و تمامی موجودات در قبضه قدرت اوست سوگند یاد می كنم كه به احكام مقدس اسلام و حدود الهی با دیده احترام بنگرم ، از خیانت و تضییع حقوق بیماران به طور جدی پرهیز كنم . نسبت به حفظ اسرار آنان جز در مواقع ایجاب ضرورت شرعی پایبندی كامل داشته باشم و خدا را در همه حال حاضر و ناظر شئون خود بدانم ."
روز اول شهریورماه ، به پاس بزرگداشت ابوعلی سینا ستاره پرفروغ عرصه طب در ایران ، روز پزشک نامیده شده است.
"ابوعلی حسین بن عبدالله" معروف به ابن سینا، پدرش از مردم بلخ و مادرش ستاره از اهل افشنه نزدیك بخارا بود .اودر سال 370 هجری قمری در افشنه یا خورمشین متولد شد و در بخارا به كسب علم پرداخت .ادبیات ، قرآن، فقه و حساب را نزد پدر آموخت و سپس نزد ابوعبدالله ناتلی منطق ،هندسه و نجوم را فرا گرفت، از آن پس به تعقیب علوم طبیعی ، مابعدالطبیعه و طب پرداخت .
ابن سینا پس از معالجه نوح بن منصور پادشاه سامانی به دربار نوح راه یافت و در سن بیست و یك سالگی شروع به تالیف كتب مختلف نمود و پس از چندی در سراسر ایران شهرت بسزائی یافت .
وی سالهای آخر عمرخود را در اصفهان در حمایتعلاءالدوله كاكویه گذرانید ودر سفری كه همراهاو به همدان می رفت بیمار شد و به سال 428 درگذشت آرامگاه وی هم اکنون در شهر همدان قرار دارد.
او را به واقع باید از نوابغ روزگار دانست .ابن سینا عمر خود را در راه كسب علم و دانشو تالیف كتب مختلف صرف كرد و آنی از كارعلمی فراغت نیافت .
تعداد تالیفات او تا یكصد و بیست کتاب گفته شده كه اغلب آنها به زبان عربی استو ازآن جمله كتاب شفادر فلسفه و حکمت، قانون در طب و اشارات شهرت جهانی دارد . معروفترین اثر وی به زبان فارسی ، دانشنامه علائی استو بسیاری از نوشته های ابن سینا به زبانهای دیگر ترجمه شده است.
به واقع پزشکان ضامن سلامت جامعه ، امنیـت روحی بیماران و فرشتگان نجاتی هستند که درد جسم را با روح بلندشان در سایه لطف الهی التیام می بخشند.
این روز بر جامعه پزشکی و تمامی پزشکان متعهد کشور، مبارک باد.