هیئت مدیره خانه سینما با ضرغامی دیدار میكنند
نایب رییس و سخنگوی خانه سینما میگوید بین ارگانهای موثر در سینما هماهنگی وجود ندارد و خانه سینما قصد دارد با برگزاری جلساتی با این نهادها، از جمله صداو سیما، هماهنگی را در سینمای ایران به وجود بیاورد.
«علی معلم» در مورد جایگاه و نقش خانه سینما در سینمای امروز ایران گفت: سینمای ایران در برههای حساس و پیچیده از حیات حرفهای خود قرار گرفته است و این زمانه و دوران چالشهایی را پیرامون این موضوع شكل داده است.
وی افزود: بخشی از فعالیتهای ما مثل جشن سینما و انتخاب بهترین كتاب سال سینما و توجه به مسائل معیشتی افراد چیزهایی است كه در این یك سال سعی شده از طرف خانه سینما دنبال شود و خوشبختانه نتایج مثبتی هم داشته است و با توجه به امكانات خانه سینما، خدمات خوبی را به اعضای این خانه ارائه میكنیم. به گفته وی گفتوگو با مجید شاه حسینی به عنوان مدیر عامل جدید بنیاد سینمایی فارابی كه جلسه اول آن در خانه سینما برگزار شد و دومین جلسه هم در بنیاد سینمایی فارابی بود در پی همین مقصد است و بیش از اینكه بر مسائل خرد سینمای ایران تاكید كند در مورد مسائل كلان سینمای ایران مثل نحوه تخصیص سوبسیدها، نحوه برنامه ریزی برای كلیت معنایی فكری و كیفی سینما است كه همه با حیات كلی سینما در ارتباط است.
علی معلم درباره مباحث مطرح شده در دومین جلسه بین هیات مدیره خانه سینما و مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی گفت: ملاقات روز دوشنبه در محل بنیاد فارابی بود و هیات مدیره خانه سینما نظراتی در مورد وضعیت فعلی سینما، جریان تولید در سینما، رقابت در حوزه سینما با تلویزیون، حفظ بخش خصوصی به عنوان بخشی فعال در سینما، ایجاد گشایش برای آثاری با كیفیت بالاتر كه مقداری مشروعیت سینمای ایران را (كه شاهد افت كیفی آن هستیم )بیشتر كند از مسایلی بود كه با مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی مطرح شد و اییشان هم نقطه نظراتشان را راجع به جهتگیریهای كلی بنیاد فارابی، مطرح كردند كه بعضی از آنها از نظر ما نیازمند بحثهایی دیگر است.
وی در مورد هدف كلی از برگزاری نشستهای خانه سینما با مدیر عامل بنیاد فارابی گفت: بعضی مسایل مطرح شده نیاز به این دارد كه ما سعی كنیم سینمای ایران با مدیریت دولتی و فارابی و نهادهای دیگر به یك هارمونی و هماهنگی برسد. متاسفانه به نظر می رسد این هماهنگی در حال حاضر وجود ندارد و نیروهای تصمیم گیرنده در سینمای ایران در حوزههای مختلف مثل تلویزیون،وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حوزه هنری سازمان فرهنگ و تبلیغات اسلامی و سایر ارگانهای در تعامل با سینما در واقع از غیر همسانی ایدهها حكایت میكند و راهكارهای غیر همسانی هم برای ادامه حیات سینما ارائه میشود. به نظر خانه سینما بهتر است یك هارمونی بین خواستهها ، تمایلات، موقعیتها و آسیبشناسیهای سینمای ایران برقرار شود.
معلم با تاكید بر لزوم پیدایش هماهنگی در میان نهادهای مختلف موثر در سینما گفت:اگر قرار باشد هر بخش از سینمای ایران یك راه حل برای هر مشكل پیدا كند طبیعتا ، این اتفاقات نتیجهای را ایجاد نمیكند و تنها باعث میشود كه راههای پیموده را دوباره طی كنیم.
سخنگوی خانه سینما در ادامه با اشاره به مشكلاتی كه در سینمای ایران وجود دارد افزود: اكنون ما با حجم كم تولیدات در سینمای ایران مواجهیم، بیكاری با كوچ نیروهای سینما به جاهای دیگر و عدم ثبات در زمینه سرمایهگذاری، خرید حقوق آثار سینمایی و حقوقی سلب شده از سینمای ایران از مشكلات سینمای ایران است كه در مورد آن بحث كردیم و راجع به وظایف سینمای ایران هم بحث مفصلی انجام شد.
معلم در باره بحث حقوق و وظایف سینمای ایران گفت: سینمای ایران در برابر حقوقی كه میگیریم وظایفی دارد و باید نسبتی معقول بین خواستههای ما از سینما و حقوق سینما موجود باشد تا بتوانیم به یك هارمونی در سینما برسیم. ما در پی تنظیم این موارد با هم هستیم كه این تنظیم در ابتدا باید در میان راهبران سینمای ایران انجام شود و بنیاد سینمای فارابی و خانه سینما در این عرصه مهماند .
وی درمورد سایر مباحث به عمل آمده گفت:درباره جشنواره فیلم فجر گفتگوهایی با مدیریت بنیاد سینمایی فارابی انجام شد كه هیات مدیره نظراتی راجع به جشنواره داشت از جمله اینكه این جشنواره به عنوان یك جشنواره مهم باید نسبتی را با صنعت سینمای ایران حفظ كند كه باعث رونق توامان هر دو پدیده شود و باید نظریهای هماهنگ در زمینه سینما بین ارگانهای مختلف به وجود بیاید كه اگر در یك راستا نباشد حداقل عكس جهت هم نیز نباشد.
سخنگوی خانه سینما در مورد برنامه های آینده خانه سینما برای دیدار با نهادهای موثر در سینما گفت:برنامه ما این است كه در هفتههای آینده دیدارهای مجددی با مدیر عامل فارابی و رئیس سازمان صدا و سیما عزت الله ضرغامی در مورد مسائل مربوط به علائق مشترك دو طرف و راهحلهای رونق سینمای ایران و كمك آن به صدا و سیما داشته باشیم همچنین قرار است با محمد رضاجعفری جلوه معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم راجع به معضلات سینمای ایران و مسائل پیش روی آن از جهت سیاستهای كلی داشته باشیم كه جنبه استراتژیك دارد.
وی با تاكید بر لزوم انجام برنامه ریزیهای دراز مدت برای سینما گفت:ثبات در ایده و برنامههای مدیریی در سینمای ایران بسیار لازم است چون با تغییراتی كه در مدیریت سینما به وجود میاید بعضی چیزها تغییر میكند و باید به ساماندهی نظریات مربوط به ادامه راه و افق پیش رو برسیم چون اگر افق مشتركی نداشته باشیم هر كسی راه خود رابرود و مجموعه ای ناهماهنگ پدید می آیدكه به درد سینما، حاكمیت و مردم نمیخورد كه عدم شكلدهی نظریات مربوط به سینما و راهكارها و بهبود كیفیت آن روز به روز وضعیت سینما را بدتر میكند.
وی با اشاره به نقش مهم تلویزیون در تعامل با سینما گفت: اگر دو رسانه سینما و تلویزیون در كنار هم رشد نكنند،رقابت آنها به یك مسابقه گلادیاتوری تبدیل میشود و برنده و بازندهاش در بحث فرهنگی نتیجه جدی نخواهد داشت. در حالی كه به جای رقابت، یك هماهنگی اجرایی میتواند به ما كمك بكند.
علی معلم در مورد نتایج حاصل از این دیدارها و زمان اعلام آن گفت: سعی میكنیم در هفتههای آینده ملاقاتهای دیگری داشته باشیم و به شكل جدی بحث هایی را انجام دهیم و اگر بشود به نتایجی برسیم كه قابل اعلام باشد
وی تصریح كرد: در حال برنامهریزی هستیم كه با مقامات مرتبط با سینمای ایران كه روی آن تاثیر دارند و میتوانند كمك كننده باشند ملاقاتهایی داشته باشیم .
منبع : فارس