معاون فرهنگي تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم:
تبليغ يك تخصص است
معاون فرهنگي ـ تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم در نخستين نشست نخبگان تبليغ ويژه خواهران حوزه علميه مشهد، به بررسي تبليغ و نقش نخبگان در عرصههاي تبليغي پرداخت.
به گزارش خبرگزاري رسا در مشهد، حجت الاسلام اسکندري، معاون فرهنگي ـ تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، که در جمع مديران، مسؤولان و مبلغان حوزه علميه مشهد سخن ميگفت، اهميت تبليغ را به دليل فرهنگ سازي و تربيت نسلها دانست.
وي با اشاره به اينكه مهارتهاي ارتباطي مبلغ و مخاطب يكي از اضلاع سهگانه تبليغ است، گفت: اگر اين مهم به عنوان نقطه شروع با موفقيت انجام پذيرد، مراحل بعدي تبليغ آسانتر صورت ميگيرد و در غير اين صورت اصل پيام و قالب ارائه تأثير چنداني در مخاطب نخواهد گذاشت.
وي ضلع دوم تبليغ را محتواي آن دانست و ادامه داد: در انتخاب پيام و محتوا مبلغ بايد به طبقه بندي مخاطب بپردازد و اين طبقه بندي نيز از چند زاويه (سن، تحصيل، صنف، جنسيت و غيره) صورت ميگيرد.
حجت الاسلام اسكندري توجه به تفاوتهاي فرهنگي مردم در مناطق مختلف جغرافيايي را در تأثيرگذاري تبليغ بسيار مؤثر دانست و ضلع ديگر تبليغ را قالب و روش ارائه محتوا عنوان كرد.
وي افزود: در قالبهاي عرضه محتوا پنج محور قابل تصور است که نخستين آن تبليغ چهره به چهره است.
معاون فرهنگي ـ تبليغي دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم، در ادامه اين شيوه را از بهترين و مؤثرترين شيوههاي تبليغ در ميان روشهاي سنتي و مدرن خواند و با اشاره به روش انبيا و اوليا در بهرهگيري از تبليغ چهره به چهره تصريح كرد: تبليغ چهره به چهره ژرفترين و تاثيرگذارترين شيوه تبليغ است که هم در گذشته و هم در عصر حاضر مبلغان از آن بهره جسته و به نتايج چشمگيري دست يافتهاند.
وي از شيوه مکتوب به عنوان دومين شيوه تبليغ ياد كرد و اظهار داشت: قلم و آثار قلمي در قران و روايات از جايگاه ويژهاي برخوردار است و خداوند در قرآن به قلم و آنچه مينويسد، قسم ميخورد؛ بنابراين ميتواند در مسير سعادت انسان و هدايت او به سوي ارزشهاي متعالي نقش ايفا كند.
حجت الاسلام اسكندري تبليغ رسانهاي و تبليغ مجازي را دو نوع ديگر از شيوههاي تبليغ دانست و خاطرنشان کرد: مبلغ بايد با ذوق و استعداد خود و باتوجه به نيازهاي کنوني جامعه شيوه مطلوب را برگزيند و به تبليغ دين بپردازد.
وي آخرين شيوه تبليغ را تبليغ هنري برشمرد و گفت: در مکتب تشيع هنرهايي مانند خوشنويسي، طراحي و گرافيک مورد توجه بوده و از شيوههاي تأثيرگذار در تبليغ است.
معاون فرهنگي ـ تبليغي دفتر تبليغات در بخش ديگري از سخنانش رسالت نخبگان را در عرصه تبليغ، حساس دانست و تأکيد كرد: نخبگان تبليغ بايد در هريک از عرصههاي تبليغي باتوجه به استعدادها و علايق خود مطالعاتي انجام دهند و در هريک از شيوهها حرفهاي نويي ارائه کنند.
وي با تأکيد بر انجام فعاليتهاي مطالعاتي و فکري مبلغ براي ارتقاي سطح تأثيرگذاري تبليغ گفت: تبليغ دقتهاي و ظرافتهايي را ميطلبد که با آنها ميتوان سطح تاثير تبليغ را افزايش داد.
حجت الاسلام اسکندري مهارت تبليغ را در عصر حاضر يک تخصص ناميد و افزود: هريک از نخبگان تبليغ بايد در يكي از عرصهها متخصص شوند و سپس باتوجه به شيوههاي ارتباط و انتقال پيام به توليد و ارائه محتوا بپردازند.
وي با بيان اينكه مبلغ خلاق بايد سبک و شيوه نو ابداع کند تا ديگر مبلغان از آن بهره بگيرند، ابراز داشت: ضروري است كه نخبگان به فکر توليد شيوههاي جديد باشند؛ زيرا تبليغ در عصر حاضر به شيوههاي تازهاي نيازمند است.
معاون فرهنگي ـ تبليغي دفتر تبليغات در پايان مرحوم فلسفي، حجج اسلام قرائتي و راستگو را از الگوهاي موفق تبليغ برشمرد و افزود: هريک از اين عزيزان در عرصه خاصي سبک و شيوه منحصر به فرد و موفقي دارند و ما شاهد موفقيت اين شيوهها بودهايم.