مصدومیت 3/93 درصدی بانوان ژیمناستکار
میزان شیوع و علل بروز آسیبهای ورزشی در دانشجویان دختر ژیمناستیك نخبه كشور بررسی شد.
به نقل از ایسنا، در این تحقیق كه با بررسی 30 نفر از دانشجویان دختر نخبه ژیمناستیك كشور انجام شد، مشخص شد كه 3/93 درصد از دانشجویان دختر ژیمناست دچار آسیبهای ورزشی شدهاند و در بین آسیبهای ورزشی، آسیب عضلانی (56 درصد)، پوستی (26 درصد)، مفصلی (9 درصد)، استخوانی (7/1 درصد) و دردهای حاد و مزمن (6/7) درصد است.
شایعترین آسیبهای عضلانی، كشیدگی ران (8/10 درصد)، شایعترین آسیبهای پوستی، پینه كف دست (4/31 درصد)، شایعترین آسیبهای مفصلی و پیچ خوردگی پا (6/25 درصد) و درفتگی مچ پا (8/19 درصد)، دردهای شایع در مچ پا (2/9 درصد) و مچ دست (2/9 درصد) است.
مهمترین علل بروز آسیبهای ژیمناستیك در بین دختران ژیمناست، كمبود آمادگی جسمانی (16 درصد)، (12 درصد)، نامناسب بودن وسایل و امكانات (استاندارد نبودن وسایل اختصاصی رشته ژیمناستیك) و خستگی و تمرین بیش از حد (12 درصد) است.
با توجه به یافتههای تحقیق حاضر، شایعترین آسیبهای ورزشی در دختران ژیمناست مربوط به آسیبهای عضلانی (كشیدگی ران) و پوستی (پینه كف دست) و مهمترین علل بروز آسیبهای ورزشی در میان دانشجویان دختر ژیمناست، به كمبود آمادگی جسمانی، كمبود تجهیزات (چهار وسیله ژیمناستیك هنری و...) و امكانات كمك آموزشی مربوط به رشته ژیمناستیك و نامناسب بودن وسایل و امكانات (استاندارد نبودن وسایل اختصاصی رشته ژیمناستیك) و بیش تمرینی و خستگی است.
نظر به این كه ژیمناستیك ورزشی است كه در آن عوامل مختلفی از آمادگی جسمانی نقش دارند و همه بخشهای بدن به طور مناسب به كار گرفته میشوند، از این رو اگر ژیمناستها از آمادگی جسمانی بالایی برخوردار باشند و از پرتمرینی اجتناب كنند، انتظار میرود از آسیبهای كمتری برخوردار باشند.
از سوی دیگر انجام بسیاری از مهارتهای ژیمناستیك نیازمند امكانات و وسایل كمك آموزشی، رعایت اصول ایمنی، استفاده از وسایل حمایتی (مثل كفبند و...) است كه تمامی این عوامل تاثیر زیادی در پیشگیری از بروز آسیبهای ورزشی دانشجویان دختر ژیمناست دارد.
این پژوهش توسط دكتر احمد ابراهیمی علوی، استادیار دانشكده تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شده است.