گل درمانی
راز شفابخش بودن گلها و تأثیر آنها بر احساسات و حالات انسان، رنگ آنهاست.
"زندگی ما شده ماشین و سیمان. هر طرف را كه نگاه می كنی خاكستری و سیاه می بینی. این منظرهها برای چه کسی دل و دماغ می گذارد؟"
این روزها پیشرفت تکنولوژی و بالا رفتن سرعت زندگی، استرس همه ما را به شدت زیاد كرده است. سر و صدای ماشینها، ترافیک سنگین شهری، ساعات زیاد کاری و نداشتن فرصت کافی برای دید و بازدیدهای خانوادگی و بودن در کنار دوستان، همه از عواملی هستند که باعث می شوند ما کمتر شاد باشیم.
اما آیا همه این ها هیچ راه چارهای ندارند؟ نمی توان كمی از این خشكی و سختی زندگی كم كرد؟ این به خود ما بستگی دارد. با هم به سراغ یك موجود كوچك فراموش شده و زیبا می رویم تا نقش آن را در شاد شدنمان بررسی كنیم.
گل
یکی از بهترین راههای ساده و سالم ایجاد آرامش و برطرف کردن استرس، کمک گرفتن از طبیعت است. طبیعت، باعث ایجاد آرامش، شادی و نشاط می شود و بر رفتارها و احساسات انسان تأثیر مثبت می گذارد. پس بهتر است برنامه روزانهتان را طوری تنظیم کنید که بتوانید چند ساعتی بیرون از خانه به تماشای طبیعت بروید.
یک پیاده روی کوتاه در پارک نزدیک خانه به شما کمک می کند تا آخر روز، احساس خوبی داشته باشید. همچنین برای مواقعی که در خانه هستید، هم فکری بکنید، مثلاً یک گلدان نو بخرید یا چند شاخه گل روی گلدان میز ناهارخوری بگذارید. روان شناسان معتقدند وجود گل و گیاه در خانه، باعث شادابی و حس مشارکت بیشتر بین افراد خانواده می شود.
چینیها از قدیم به قدرت گل در درمان دردها اعتقاد داشتند. در سالهای اخیر، صحت این موضوع از نظر علمی ثابت و مشخص شده که راز شفابخش بودن گلها و تأثیر آنها بر احساسات و حالات انسان، رنگ آنهاست.
هر رنگ، یک طول موج خاص تولید می کند و عقیده بر این است که بعد از رسیدن این طول موج به سلولهای بینایی، طی مراحلی بدن به آن پاسخ می دهد.
بسته به طول موج رنگ، هورمونهای آرامش دهنده مانند ملاتونین، هورمونهای ایجاد کننده هیجان مانند آدرنالین و هورمونهای مؤثر بر خلق و خو مانند سروتونین در بدن آزاد می شوند.
فرزانه فولادبند