تبیان، دستیار زندگی
كنگره بین‌المللی بزرگداشت مولانا با حضور 200 میهمان داخلی و خارجی از 29 كشور جهان از ششم آبان ماه در تهران، تبریز و خوی برگزار می‌شود ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

مولوی‌شناسان 29 كشور به ایران می‌آیند

مولوی‌شناسان 29 كشور به ایران می‌آیند

كنگره بین‌المللی بزرگداشت مولانا با حضور 200 میهمان داخلی و خارجی از 29 كشور جهان از ششم آبان ماه در تهران، تبریز و خوی برگزار می‌شود.

در نشست خبری‌ای كه صبح امروز در محل سرای اهل قلم برگزار شد «حمید قبادی» مشاور معاون فرهنگی وزارت ارشاد به ارائه گزارشی درباره كنگره هشتصدمین سال تولد مولانا پرداخت.

كنگره هشتصدمین سال تولد مولانا 6 آبان با حضور محمود احمدی‌نژاد و غلامعلی حداد‌عادل در سالن كنفرانس اجلاس سران برگزار می‌شود.

سخنرانی علمی مولوی‌پژوهان در روزهای 6 و 7 آبان از دیگر برنامه‌های این كنگره در تهران است.

از هشتم تا دهم آبان نیز این كنگره بزرگداشت در شهر تبریز و خوی برگزار خواهد شد.

ستاد بزرگداشت هشتصدمین سال تولد مولانا در چهار كمیته هنری، علمی، بین‌الملل و اجرائی تشكیل شده است.

محسن پرویز هم در این نشست خبری  با بیان اینكه جلسات ستاد بزرگداشت مولانا با حضور رئیس مجلس، وزیر ارشاد، وزیر علوم و نمایندگان دستگاه‌های مربوطه تشكیل شده گفت: نماینده‌ پیشین ایران در یونسكو گفت كه چهار كشور ایران، تركیه، افغانستان و مصر پیشنهاد كرده‌اند، سال 2007 به عنوان سال مولانا نام‌گذاری شود.

وی ادامه داد: در آن موقع مسأله را اینگونه تعبیر كردند كه مصر هم جزو كشورهایی است كه می‌خواهد مولانا را مصادره كند و در رسانه‌ها هم منعكس شد.

وی افزود: البته برخی از كشورها بنا به دلایل غیرعلمی تلاش‌های دیگری در جهت منافع ملی‌شان صورت دادند تا از این فرصت بهره‌مند شوند.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد سپس به بحث‌های مطرح شده در نشست‌های ستاد بزرگداشت مولانا اشاره كرد و گفت: در جلسات ستاد چالش بر سر این بود كه آیا در ایرانی بودن مولانا با كشورهای دیگر وارد مناقشه شویم یا نه.

وی افزود: آثار مولانا گواه ایرانی بودن مولاناست و به مناقشه نیاز نیست. همان‌طور كه در مدال مولانا ذكر شده مولانا نویسنده فارسی‌زبان است و این موضوع ثابت شده و اگر دیگران بخواهند كار كنند، ما باید استقبال كنیم نه ممانعت.

وی با بیان اینكه ایجاد مدال مولانا از سوی یونسكو اتفاق مباركی بوده و یونسكو برای دیگر دانشمندان چنین مدالی را ایجاد نكرده گفت: نسخه نفیس خطی از كلیات «دیوان شمس» در كتابخانه قونیه موجود است كه از سوی مؤسسه‌ حكمت و فلسفه به چاپ رسید و پس از ما هم تركیه این كار را كرد و آن را به دوستداران مولانا هدیه می‌دهد.

پرویز افزود: از این حركت دو تعبیر می‌توان به دست داد. عده‌ای از این حركت اینطور برداشت می‌كنند كه مولانا توسط تركیه مصادره شد.، اما من این حركت را دال بر این می‌گیرم كه اندیشمندان ترك یك اثر به زبان فارسی را منتشر می‌كنند و هدیه می‌دهند و این نشان می‌دهد آن‌ها به این كتاب اعتقاد دارند و متعهدند و آن را گسترش می‌دهند و ما جز این نمی‌خواهیم و خوشحال می‌شویم تمام متون كلاسیك فارسی در سراسر جهان ترجمه و منتشر شود.

**

در ادامه این نشست، غلامرضا اعوانی كه دبیر كمیته علمی این كنگره است در گزارشی از دریافت 450 خلاصه مقاله علمی برای كنگره بزرگداشت مولانا خبر داد و گفت: از این تعداد مقاله در نهایت در 7 حوزه، 50 مقاله برای ارایه در كنگره انتخاب شدند و مقالات بین نمره 75 تا 90 نیز برای انتشار گزینش شدند.

وی با اشاره به اینكه این مقالات را 27 داور مورد قضاوت قرار داده گفت: از نزدیكِ 80 مولاناپژوه خارج از كشور دعوت به همكاری كردیم.

اعوانی با اشاره به اینكه قصد داشته‌ایم 12 پیش‌همایش برای استقبال از كنگره برگزار كنیم گفت: 6 همایش از این پیش همایش‌ها انجام شده و 6 همایش دیگر به ‌علت نزدیكی به برگزاری كنگره برگزار نمی‌شود.

رئیس مؤسسه حكمت و فلسفه در پایان افزود: مقالات همایش‌ها در 6 دفتر مولوی‌پژوهی با حدود 25 مقاله در هر دفتر منتشر می‌شوند و در طول برگزاری كنگره در تهران 104 پژوهشگر داخلی و خارجی مقالات خود را در 20 دقیقه ارایه می‌دهند و 80 نفر نیز مقالات خود را در 10 دقیقه.

منبع : خبرگزاری فارس