تبیان، دستیار زندگی
جان‌وو فیلم تازه‌اش را در چین و با بودجه‌ای 80 میلیون دلاری می‌سازد. «صخره سرخ» به عنوان پرهزینه‌ترین فیلم آسیایی، قرار است اثری حماسی باشد ...
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

آزمون بزرگ برای سینمای آسیا

جان‌وو

جان‌وو فیلم تازه‌اش را در چین و با بودجه‌ای 80 میلیون دلاری می‌سازد. «صخره سرخ» به عنوان پرهزینه‌ترین فیلم آسیایی، قرار است اثری حماسی باشد.

به گفته تاریخ‌نویسان بیش از یك میلیون نفر در نبرد صخره سرخ شركت داشتند.این نبرد بزرگ در واقع سرآغاز برای ظهور 3 قلمرو مستقل در سرزمین محسوب می‌شد اما پس از گذشت 1800 سال از این نبرد بزرگ، اكنون جان‌وو كارگردان هنگ‌كنگی قصد دارد تا فیلمی 80 میلیون دلاری را برای روایت قصه این نبرد سرنوشت‌ساز بسازد.

با در نظر گرفتن چنین بودجه‌ای فیلم صخره سرخ پرهزینه‌ترین فیلم آسیایی خواهد بود كه با سرمایه تهیه‌كنندگان مستقل ساخته خواهد شد.

فیلم براساس رمان كلاسیك «رومانس 3 قلمرو» خواهد بود و داستان از آخرین روزهای سلسله هان در سال 2008 میلادی آغاز می‌شود و جنگ در دوره‌ای رخ می‌دهد كه چین بین 3حاكم مستقل تقسیم شد.

صخره سرخ نه تنها از بعد مالی بلكه از لحاظ فنی نیز فیلمی بدیع خواهد بود چرا كه سازندگان فیلم قصد دارند با استفاده از جلوه‌های ویژه در صحنه‌های جنگ، از تكنیكی كه در فیلم‌های شهر گناه و انیماتریكس برای تلفیق فیلم زنده و كمیك استفاده شده بود، بهره گیرند.

جان‌وو در اقدامی جسورانه قصد دارد فیلم را كاملا به زبان چینی عرضه كند و از طرفی نسخه‌ای 4 ساعته برای اكران در نظر گرفته است.

تهیه‌كنندگان فیلم صخره سرخ اصرار دارند كه به هیچ عنوان قصد تكرار فیلم‌های اخیر سینمای چین چون خانه خنجرهای پران  یا قهرمان را ندارند و كمتر به سراغ نمایش هنرهای رزمی در فیلمشان خواهند رفت.

ترنس چانگ،  همكار جان‌وو در شركت فیلمسازی لاین راك و یكی از تهیه‌كنندگان فیلم در این رابطه می‌افزاید: همه چیز مرتب است و ما هنوز 2 ماه فیلمبرداری داریم.  هزینه فیلم تا به حال 80 میلیون دلار بوده است و 4 شركت سی‌ام‌سی تایوان، شوباكس كره‌جنوبی، چاینا فیلم چین و آوكس ژاپن سرمایه‌گذاران اصلی فیلم هستند.

اما با در نظر گرفتن هزینه سرسام‌آور فیلم (در مقایسه با فیلم‌های دیگر آسیایی) و تعدد تهیه‌كنندگان،  وجود اختلاف نظر  سر صحنه فیلم غیرقابل اجتناب بود  اما برخی حوادث جدی‌تر از اینها به نظر می‌رسید.

در ماه مارس تونی‌لونگ – یكی از هنرپیشگان اصلی فیلم – از فیلم حذف شد، او اعلام كرده بود كه نمی‌تواند در برنامه6 ماهه فیلمبرداری حضور یابد و تاكشی كانشیرو – هنرپیشه ژاپنی – جایگزین او شد.

شوك بعدی درخواست چویون‌فات برای عدم حضور در فیلم بود. دلایل عدم حضور چو در این فیلم هرگز مشخص نشد و مطبوعات چین دلیل این امر را درخواست‌های تهیه‌كنندگان از او دانستند.

اما دلیل این اتفاق هر چه كه بود، موجب شگفتی محافل سینمایی در آسیا شد چر اكه این‌جان‌وو بود كه با استفاده از چویون فات در فیلم‌های فردای بهتر (1986) و( Hard Boiled (1989 وی را ستاره كرده بود.

در ادامه حوادث این فیلم، 2 روز پس از قطعی شدن خروج چویون فات از فیلم، لونگ به سر صحنه فیلم بازگشت ولی در نقشی متفاوت از آنچه  قرار داد امضا كرده بود، به بازی ادامه داد.

باقی تیم هنرپیشگان را ژانگ فتگی، چیلینگ لین، چانگ چن، ویكی ژائو و هرجون تشكیل می‌دهند.

درچنین شرایطی طبیعی است كه جان‌‌وو  اعلام كند «صخره سرخ» مشكل‌ترین پروژه سینمایی او تا به حال بوده است.

وو ادامه می‌دهد: «من تا به حال برای هیچ فیلمی تا این حد انرژی صرف نكرده بودم و بیش از هر فیلم دیگری خسته شدم!»

اما تمامی مشكلات فیلم مربوط به تیم هنرپیشه‌های آن نمی‌شود و فیلمنامه آن كه كاری مشترك از شنگ‌هیو، گوژنگ و وو چان‌خان است برای فیلمی 4 ساعته نوشته شده.

جان‌وو در نظر دارد فیلم همچون سری فیلم‌های ارباب حلقه‌ها در 2 قسمت مجزا اكران شود.قسمت اول در جولای 2008 و قسمت دوم در ماه دسامبر اكران خواهد شد اما تماشاگران در خارج از آسیا نسخه‌ای 150 دقیقه‌ای را شاهد خواهند بود كه در ماه دسامبر اكران می‌شود.

چانگ در این زمینه می‌گوید: ما فیلم را به بسیاری از توزیع‌كنندگان اروپایی فروخته‌ایم ولی در آمریكای‌شمالی هنوز توزیع‌كننده‌ای نداریم چون مردم هنوز تصور می‌كنند كه ما می‌خواهیم نسخه جدیدی از فیلم قهرمان را به آنها نشان دهیم.

اما برخی از توزیع‌كنندگان آمریكای شمالی به شكل غیررسمی اعلام كرده‌اند كه چینی‌ها مبالغ هنگفتی برای اعطای حق پخش فیلم درخواست كرده‌اند و با توجه به اكران ناموفق فیلم‌های اخیر چینی چون«قول»  از چن‌گایگر و «نفرین گل طلایی» از ژانگ هیو، تمایلی به ریسك مجدد برای یك فیلم چینی را ندارند.

اما با  این همه دولت چین اصرار فراوانی دارد كه فیلم در هر شرایطی موفق شود چون قسمت اول فیلم قبل از المپیك 2008 اكران می‌شود و می‌تواند بهانه‌ای برای آشنایی مردم با تاریخ چین باشد.

اما آنچه موجب امیدواری تهیه‌كنندگان به موفقیت فیلم در گیشه شده استفاده مفرط از جلوه‌های ویژه در فیلم است.

بدون شك ضعف جلوه‌های ویژه یكی از نقاط ضعف فیلم‌های آسیایی است اما «صخره سرخ» در این زمینه هم متفاوت از سایر فیلم‌های آسیایی است تهیه‌كنندگان فیلم از كریگ‌هیس به عنوان سوپروایزر جلوه‌های ویژه در این فیلم بهره جسته‌اند كه سابقه حضور در سری فیلم‌های ماتریكس و روبوكاپ را دارد.

شرایط بد جوی در سال جاری در چین یكی دیگر از عواملی بود كه موجب شد هزینه فیلم به شكل ناخواسته‌ای افزایش یابد.

باران‌های سیل‌آسیا بخشی از دكور فیلم را در شمال چین خراب كرد و در طول تابستان هم گرمای طاقت‌فرسا ساعت كار را به شدت كاهش داده بود.

به هر حال برای جان‌وو فیلم صخره سرخ یك آزمون بزرگ محسوب می‌شد و علاقه او به این داستان تاریخی از دلایل اصلی حضور او در این فیلم است.

دولت چین نیز حمایت‌های لازم را از فیلم به عمل آورده است و وعده تبلیغات گسترده برای فیلم را داده است.

شركت كامپیوتری پرفكت‌ورلد در پكن نیز اعلام كرد كه بازی جدیدی  در ارتباط با فیلم تحت عنوان «نبرد صخره سرخ» را به بازار خواهد فرستاد.

منبع : همشهری - امیررضا نوری‌زاده