تبیان، دستیار زندگی
عروس خانم‌های جوان به نیکی آگاهند که اغلب مادرشوهرها بر خلاف بسیاری از نگرش‌ها و باورهای نادرست و ذهنیت‌های غلط، از شخصیّتی والا و برجسته برخوردار هستند و وجودشان همواره منبع خیر و برکت است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

عروس ها و مادر شوهر ها(3)

عروس ها و مادر شوهر ها

برای خواندن مقاله ی قبل اینجا را کلیک کنید .

عروس خانم‌های جوان به نیکی آگاهند که اغلب مادرشوهرها بر خلاف بسیاری از نگرش‌ها و باورهای نادرست و ذهنیت‌های غلط، از شخصیّتی والا و برجسته برخوردار هستند و وجودشان همواره منبع خیر و برکت است.

عروس خانم‌های فهیم می‌دانند که مادرشوهرهای امروز، خودشان در سال‌هایی نه چندان دور در منزلت و جایگاه عروس خانم پای به زندگی مشترک نهاده‌اند و همه ی عروس خانم‌ها نیز بالقوه از منزلت مادرشوهری و مادرزنی برخوردارند و لذا همه ی عروس خانم‌ها باید در اندیشه ی زدودن نگرش‌های منفی، باورهای نادرست و ذهنیت‌های ناروا نسبت به مقام و منزلت «مادرشوهری» باشند.

عروس خانم‌های فهیم خوب می‌دانند که هر قدر نسبت به مادر همسر خود مهربان و صبور باشند، شخصیّت او را مورد تأیید و تکریم واقعی قرار دهند و از سویدای دل او را دوست بدارند، در واقع جاودانه‌ترین دوستی‌ها و محبّت‌ها را در دل همسر خویش بارور می‌کنند.

احترام به مادر و پدر همسر و تکریم شخصیّت ایشان توسط عروس خانم از اصول مهم زندگی مشترک و از معیارهای اصلی حسن تدبیر در حیات زوج‌های جوان است.

آقا دامادها در یک نگاه بیشترین مسوولیّت را در تألیف قلوب، تنظیم حسن روابط، تعمیم نیکی‌ها و مهربانی‌ها و تقویت پایه‌های استوار کانون پرنشاط خانواده را برعهده دارند.

آقا دامادها، حلقه ی اتصال و پیوند عاطفی و موجب نزدیکی دل‌ها و مهربانی قلب‌ها هستند.

آقا دامادهای فهیم و برتر آنانی هستند  که از هیچ کوششی در جهت تألیف قلوب مادر و همسر و  همدلی وهمراهی ایشان دریغ نمی‌ورزند.

آقا دامادهای موفّق آنانی هستند که هرگز از قدر‌دانی و تمجید از وجود گرامی همسر و اظهار محبّت و دوستی نسبت به وی و نیز تعظیم و تکریم شخصیّت بزرگوار و ارجمند مادر غافل نمی‌شوند.

آقا دامادهای برتر، مردان پرصلابت و فهیمی هستند که پس از ازدواج رابطه ی عاطفی خویش را با مادر و پدرعزیز خویش بیشتر می‌کنند و همواره تلاش می‌نمایند دوستی و محبّت همسرشان را نیز به‌طور مستقیم و غیرمستقیم نثار آنان نمایند.

آقا دامادهای بصیر با توجه به حساسیت احتمالی والدین خود، بخصوص مادر نسبت به زندگی تازه و شخصیّت عروس خانم، همچون تن‌پوشی مطمئن برای همسر، هرگز ذره‌ای از کاستی‌ها و نارسایی‌های زندگی مشترک و ضعف‌ها و کوتاهی‌های احتمالی همسر خویش را به خانواده ی مادری خود انتقال نمی‌دهند، بلکه همیشه از مهر و محبّت و گرمی و صمیمیّت همسر خود سخن گفته، با ابلاغ ارادت خاص و محبّت خالصانه ی وی نسبت به والدین و خواهرانش، دل ایشان را شاد و قلب‌ها را به هم نزدیک می‌کنند.

آقا دامادها هرگز گله‌های احتمالی مادر و خواهر خود را به همسرشان انتقال نمی‌دهند و در عوض از تعریف و تمجید آنان نسبت به شخصیّت خوب عروسشان سخن می‌گویند و این خود زمینه پدیدآیی نگرش‌های مثبت و رفتارهای خوشایند نسبت به خانواده همسر در اندیشه و عمل عروس‌خانم خواهد بود. 1

آقا دامادها و عروس خانم‌های فهیم هرگز اجازه نمی‌دهند که فرصتی فراهم شود تا جمعی زبان به غیبت گشوده، شخصیّت همسر و یا خانواده ی ایشان را مورد نقادی و تحقیر قرار دهند.

آقا دامادهای مهربان و منطقی و عروس خانم‌های با وقار و متین همواره تلاش می‌کنند که با محبّت متقابل و گرمی روابط، دل‌های والدین خود را نسبت به همدیگر نزدیک و نزدیک‌تر سازند.

پایان

پا نوشت ها :

1- به‌طور کلی انسان طولانی‌ترین زندگی را با همسر خود دارد، و نحوه ی انتخاب همسر و زندگی مشترک ترسیم‌گر مسیر فلاح و یا خدای ناکرده نشانه‌ای از رسیدن به بن‌بست‌ها و درّه ی ندامت است. بعد از خداوند منان آن که محرم‌راز و تن‌پوش جسم و جان انسان است همسر است. از نظر حقوق‌ اسلامی همسر مقدّم بر پدر و مادر است. هرچند تکریم پدر و مادر نشانه کمال شخصیّت انسان و نگاه کردن فرزند به چهره پدر و مادر عبادت است. لذا متاسفانه بعضاً برخی از همسرها در شرایط ناخوشایندی که در آن واقع می‌شوند می‌گویند : «زن(یا شوهر) پیدا می‌شود امّا مادر که پیدا نمی‌شود» و با چنین جملات ناصوابی زمینه ظهور نگرش‌های منفی و روابط سرد و طردآمیزی را در کانون خانواده فراهم می‌نمایند. شایسته و بایسته آن است که هرگز جملاتی از این قبیل بین زن‌ها و شوهرها، دامادها و مادرزن‌ها، عروس‌ها و مادرشوهرها مطرح نگردد و سخنان سخیفی از این قبیل و هر گونه بازخورد و نگرش نادرستی نسبت به جایگاه همسر از جامعه اسلامی زدوده شود.

منبع : روان شناسی رابطه ها - دکتر غلامعلی افروز - با تغییر و تلخیص

مقالات مرتبط :

یک زن دیگر                 

معاشرت با خانواده‌ی همسر         

مشاوره
مشاوره
در رابطه با این محتوا تجربیات خود را در پرسان به اشتراک بگذارید.