تبیان، دستیار زندگی

 عادات مالی زنان موفق؛ نقشه راه

سرگذشت زنان موفق جهان نشان می‌دهد که با اصلاح عادات مالی اشتباه و داشتن چند عادت مالی سالم، نه تنها می‌توان بر تنگناهای اقتصادی غلبه کرد، بلکه می‌توان الگوی مثبت و الهام‌بخشی برای فرزندان در زمینه مدیریت مالی بود
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : عطیه ذاکری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
زنان،  عادات مالی زنان موفق،  زن خانه‌دار ، زن شاغل، سبک زندگی ، مهارت زندگی، اقتصاد خانواده، مدیریت مالی ،
تجربه زیسته زنان موفق در جهان نشان می‌دهد که فرقی ندارد به عنوان یک زن، شاغل باشید یا خانه‌دار؛ مسئله مهم‌تر، پایبندی به قواعد اساسی مدیریت مالی و اصلاح عادت‌های مالی در زندگی شخصی و خانوادگی است. چیزی که برای زنان، چه در جایگاه یک زن خانه‌دار و چه در جایگاه یک زن شاغل ضروری و زمینه‌ساز تغییر و تحولات اساسی است.

روتین مراقبت مالی

همیشه حرف از روتین مراقبت پوستی بوده و حفظ این روتین که اغلب هیجانی است، خرج زیادی روی دست ما می‌گذارد اما کمتر کسی درباره روتین مراقبت مالی حرف می‌زند یا برای داشتن چنین روتینی توصیه می‌کند چرا که مراقبت مالی مساوی‌ست با کساد شدن بازار مصرف.

روتین مراقبت یا مدیریت مالی یعنی کارهایی که به صورت دوره‌ای و همیشگی برای مدیریت و بهبود زندگی مالی باید انجام شود. بودجه‌بندی یکی از اصول اساسی مدیریت مالی است. زنانی که عادت‌های مالی سالمی دارند، برای بودجه خود، بر اساس اهداف کوتاه مدت و بلند مدتشان برنامه‌ریزی می‌کنند و مراقب هستند که بودجه‌شان خارج از اهداف خرج نشود.

ایجاد صندوق اضطراری  

زنان آینده‌نگر هیچگاه از داشتن یک حساب پس‌انداز برای مواقع اضطراری غفلت نمی‌کنند. در واقع از آنجایی که حادثه خبر نمی‌کند و به صورت ناگهانی روی دستمان خرج می‌گذارد، داشتن یک حساب پس‌انداز برای مخارج روز مبادا ضروری است.

موجودی این حساب پس‌انداز باید حداقل به اندازه مخارج شش ماه زندگی شما باشد که در بانک یا حساب دیگری که به راحتی قابل دسترس است ذخیره شود. البته دسترسی آسان به این معناست که مثلا در حساب‌های سپرده‌گذاری بلندمدتی نباشد که بعد از مدت زمان مشخصی قابل برداشت است نه به این معنا که در خریدهای روزمره همراهتان باشد.

فراموش نکنید که این صندوق اضطراری، به مرور زمان و در نتیجه اصلاح الگوی غلط مصرف ایجاد می‌شود. مثلا زمانی که شما تصمیم می‌گیرید به جای سفارش دائم غذا از بیرون در خانه غذا درست کنید، یا به جای سفارش اینترنتی خوراکی‌های مورد نیاز خانه حضوری خرید کنید، فرصتی برای پر کردن حساب اضطراری ایجاد کرده‌اید.

پس انداز و خرج کردن استراتژیک

زمانی که حرف از مدیریت مالی و خرج کردن اصولی و فکر شده می‌شود، بسیاری تصور می‌کنند که باید خودشان را در مضیقه مالی قرار دهند و هیچ پولی خرج نکنند اما خرج کردن امری غیر قابل اجتناب و اتفاقا عامل انگیزه است.

در این مسئله، زنانی که عادت‌های مالی سالمی دارند، با تغییرات کوچک در سبک زندگی روزمره و با خریدهای فکرشده و نه هیجانی، فرصت بیشتری برای پس‌انداز کردن ایجاد می‌کنند و به‌طور استراتژیک پول باقی‌مانده خود را در هر چیزی که برایشان مهم‌تر است، صرف می‌‎کنند. برای مثال یک زن موفق به جای اینکه همه 50 میلیون پس‌انداز خود را که پس از چندین ماه جمع کرده، صرف خرید یک گوشی برند کند، بخش بیشتری از آن را در یک بازار سودآور سرمایه‌گذاری می‌کند و بخش دیگر آن را در حسابی جداگانه به عنوان حساب خرید خواسته‌های غیر ضروری مثل گوشی واریز می‎‌‍کند.

توجه به زمان مناسب خرج کردن یکی دیگر از نکاتی است که زنان موفق در مدیریت مالی به آن توجه می‌کنند. برای مثال ممکن است فردی تصمیم به انجام یک عمل زیبایی داشته باشد اما با در نظر گرفتن بودجه و اهداف متوجه شود که الان زمان مناسبی برای آن نیست و بهتر است در خرید طلا سرمایه‌گذاری کند.

استفاده مسئولانه از کارت اعتباری

زمانی که با دیدن چیزی هیجان‌زده شویم، کارت‌های اعتباری به راحتی می‌تواند با احساس ما همراه شود و ما را دوباره به عادت‌های مالی اشتباهی که مدت‌ها برای اصلاحشان زمان گذاشتیم، بازگرداند.

زنانی که عادت‌های مالی سالمی دارند، نسبت به کارت‎‌‌های اعتباری خود مسئولانه رفتار می‌کنند و پولی که برای اهداف بلندمدتشان در نظر گرفته‌اند را صرف خریدهای هیجانی و بیهوده نمی‌کنند. همچنین همه کارت‌ها را برای خرید کردن همراه خود نمی‌برند.

یکی دیگر از عادت‌های مالی هوشمندانه این است که باید نیازها مطابق موجودی کارت باشد. اگر پولی که برای سفر پس‌انداز کرده‌ایم 2 میلیون تومان است، باید مقصدی با همین هزینه انتخاب کنیم نه اینکه پس‌انداز اهداف دیگر را صرف سفری ده میلیونی کنیم.

ارتقا سواد مالی

بسیاری از زنان برای تقویت دانش خود سراغ منابع اشتباه می‌روند یا پای توصیه‌های دوستان و همسالان ناآگاه خود می‌نشینند در حالیکه زنان موفق با پایش مداوم اطلاعات مالی و به‌روز نگه‌داشتن دانش خود، به درک عمیق‌تری از مفاهیم مالی، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی اقتصادی دست می‌یابند. این رویکرد نه تنها به آن‌ها کمک می‌کند تا تصمیم‌های مالی آگاهانه‌تری بگیرند، بلکه موجب افزایش اعتماد به نفس در مدیریت مالی شخصی و خانوادگی آنها می‌شود.