به ترفندهای کلاهبرداری دربازار خودرو دست دوم حواستان باشد
در بازار پیچیده و پرمخاطره خرید خودروهای دست دوم، کلاهبرداران با روشهای نوینی اقدام به فریب خریداران میکنند. از پرداختهای غیرقابل ردگیری گرفته تا پنهانکاری در مشکلات مالکیتی. آگاهی از این روشها باعث میشود که در مواجهه با سودجویان هوشمندانه عمل کنید.
ارزهای غیر قابل ردگیری
کلاهبرداران بهجای دریافت پول نقد یا حواله بانکی، ترجیح میدهند طلا، دلار یا سکه دریافت کنند که قابل پیگیری نیستند. این روش امکان ردیابی کلاهبرداران توسط مراجع قانونی را دشوار میکند. بنابراین برای معامله از مسیرهای قانونی و انتقال وجه از طریق بانک و سازمانهای قانونی اقدام کنید.مشکلات مالکیتی
در برخی موارد، خودروها ممکن است دارای مشکلات حقوقی و مالکیتی باشند. برای مثال ممکن است سند گرو بانک باشد، سرقتی باشد یا اینکه ممکن است فروشنده خودرویی را که متعلق به فرد دیگری (مثلاً یک فرد متوفی) است، بدون اطلاع وراث و با بهکارگیری مدارک غیرقانونی به فروش برساند.بنابراین قبل از خرید از سوابق خودرو، وضعیت اقساط و تاریخچه مالکیت آن اطمینان حاصل کنید. همچنین مدارک مالکیت خودرو را با دقت بررسی کنید و مطمئن شوید که همه چیز قانونی و صحیح است.
دستکاری شاسی و کیلومترشمار
بسیاری از کلاهبرداران در شیوه جدید کلاهبرداری، شماره شاسی یا موتور روی خودروها به خصوص خودروهای آسیبدیده را هک یا دستکاری میکنند و از این طریق آن را یک خودروی سالم جا میزنند. بهعنوان مثال، ممکن است یک خودرویی که ۱۰۰،۰۰۰ کیلومتر کار کرده است، بهعنوان خودرویی با ۲۰،۰۰۰ کیلومتر نشان داده شود.پیشنهاد میشود قبل از خرید، خودرو را به یک مکانیک یا کارشناس معتبر نشان دهید تا بررسیهای لازم انجام شود. همچنین شماره شاسی خودرو را با توجه به مدارک رسمی و تاریخچه خودرو تطبیق دهید تا تغییرات غیرقانونی ایجاد نشده باشد.
خودروهای دست دوم وارداتی
پس از ابلاغ آییننامه واردات خودروهای کارکرده، پای کلاهبرداران بسیاری به این بازار باز شد و بازار سیاهی از خودروهای غیر واقعی را ایجاد کرد. این دسته از کلاهبرداران، در خارج از کشور آگهی فروش خودروهای خارجی را منتشر کرده و افراد بسیاری را مالباخته میکنند.رئیس پلیس راهور فراجا نیز در اینباره هشدار دادهاند که متقاضیان خرید خودرو باید هوشیارتر عمل کرده و برای خرید خودرو کارکرده وارداتی جز از بسترهای رسمی و قانونی اقدام نکنند.