تبیان، دستیار زندگی

لپ تاپ یا کامپیوتر؟ نکاتی که قبل از خرید سیستم باید بدانید

قبل از هر انتخابی باید ببینید که دقیقا نیاز کاربری شما چیست؟ دانستن این موضوع بسیار مهم است، چون نیازهای یک سیستمی که قرار است نرم‌افزارهای سنگین را اجرا کند با سیستمی که قرار است برای کارهای روزمره و اداری استفاده شود، کاملا متفاوت خواهد بود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
نکاتی که قبل از خرید سیستم باید بدانید




انتخاب بین لپ‌تاپ یا کامپیوتر،‌ سوالی که ذهن بسیاری را درگیر کرده است. عده‌ای معتقد هستند که برای یک سیستم قدرتمند حتما باید از کامپیوتر رومیزی استفاده کرد‌ ولی عده‌ای هم معتقد هستند که لپ‌تاپ‌ها هم مشخصات بسیار قدرتمندی داشته و هیچ ارتباطی منطقی بین داشتن یا نداشتن کیس اصلا وجود ندارد اما مسئله اصلی فقط این نیست، چرا که اگر انتخاب نادرستی داشته باشید، خیلی زود از سیستمی که تهیه کردید پشیمان می‌شوید. اگر قصد خرید یک لپ تاپ تمام عیار و یا یک کامپیوتر رومیزی را دارید، قبل از هر انتخابی،‌ این مقاله را تا انتها مطالعه کرده و با آگاهی بالا محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید.

نکات مهم قبل از خریدن لپ‌تاپ

نیاز کاربری خودتان را مشخص کنید
قبل از هر انتخابی باید ببینید که دقیقا نیاز کاربری شما چیست؟ به طور مثال ممکن است شما یک طراح گرافیک، برنامه‌نویس، دانشجو یا کاربر روزمره باشید.
دانستن این موضوع بسیار مهم است، چون نیازهای یک سیستمی که قرار است نرم‌افزارهای سنگین را اجرا کند با سیستمی که قرار است برای کارهای روزمره و اداری استفاده شود، کاملا متفاوت خواهد بود. بر همین اساس باید نوع کاربری را مشخص کرده و سپس برای آن هزینه کنید.
بودجه و هزینه‌ها را مشخص کنید
امروزه بر اساس کاربری‌های مختلف، کانفیگ‌های متفاوتی وجود دارند که ممکن است هزینه‌های بالایی داشته باشند. زمانی که نوع کاربری خود را مشخص کردید، باید معلوم کنید که چقدر می‌خواهید برای آن هزینه کنید. باید با هم روراست باشیم، اگر بازه قیمتی مشخصی برای خودمان تعیین نکنیم، ممکن است از مشخصات یک لپ‌ تاپ خوشمان بیاید که قیمت آن بسیار بیشتر از بودجه ما باشد؛ پس بهتر است بر اساس نوع کاربری،‌ یک بازه قیمتی مشخص کرده و بر اساس آن دنبال مشخصات سخت‌افزاری مورد نظر باشیم.

به مشخصات سخت‌افزاری لپ‌تاپ دقت کنید


به مشخصات سخت‌افزاری لپ‌تاپ دقت کنید

قطعا مهم‌ترین بخش در انتخاب لپ‌تاپ، سخت‌افزار و کانفیگ آن است. امروزه برندهای بسیار زیادی لپ‌تاپ تولید می‌کنند که فقط برندهای معدودی مانند لپ تاپ ایسوس و مایکروسافت هستند که قطعات را به بهترین شکل در کنار هم قرار می‌دهند. در ادامه به انتخاب صحیح قطعات داخلی لپ‌تاپ‌ می پردازیم.
انتخاب پردازنده
اولین و مهمترین عامل انتخاب شما در سخت‌افزار، قطعا پردازنده باید باشد. همان طور که گفتیم، باید نیاز و کاربری خودتان را از قبل مشخص کرده و بر همین اساس پردازنده مناسب را انتخاب می‌کنیم:
برای کارهای روزمره و سبک خانگی می‌توانید از Core i3 یا 3 Ryzen استفاده کنید اما بهتر است از نسل‌های جدید مانند 12 و 13 انتخاب شود تا چند سال برای شما کار کند.
اگر کاربری متوسطی داشته و ممکن است کارهای متفاوتی را انجام دهید،‌ حتما به سراغ پردازنده‌های Core i5 یا Ryzen 5 باشید. هر چند Core i3 هم می‌تواند مناسب باشد‌ اما ریسک نکنید.
اگر یک گیمرید، می‌توانید از پردازنده‌های میان‌رده Core i5 و بالارده Core i7 و معادل Ryzen 5 و Ryzen 7 استفاده کنید. برای گیمینگ اصلا به سراغ Core i3 نروید. ضمنا دقت کنید هر پردازنده‌ای که قرار است انتخاب شود، نسل بالایی مانند 12، 13، 14 و به بالا باشد. نسل پردازنده برای گیمینگ بسیار مهم است.
برای کاربری محاسباتی سنگین و پروژه‌های مهم، حتما از پردازنده‌های Core i7 نسل بالا و یا Core i9 استفاده کنید. انتخاب بین این دو به میزان قدرت پردازشی شما بستگی خواهد داشت. همچنین می‌توانید از Ryzen 7 و Ryzen 9 هم انتخاب کنید.
انتخاب رم
بر اساس نوع کاربری مشخص شده،‌ باید رم را نیز به درستی انتخاب کنیم.
اگر لپ‌تاپ را برای کارهای روزمره مانند وبگردی، چک کردن ایمیل‌ها و شاید تماشای فیلم و نرم‌افزار اداری نیاز دارید،‌ رم DDR4 با ظرفیت 8 گیگابایت می‌تواند برای شروع کافی باشد.
اگر یک گیمرید، حتما باید از رم‌های 16 گیگابایت به بالای DDR4 و DDR5، استفاده کنید. دقت کنید، یک رم 16 گیگابایتی DDR5 با یک رم 32 گیگابایتی DDR4، تقریبا هم سرعت هستند.
اگر کاربری بسیار حرفه‌ای‌تر هستید، محدودیتی برای انتخاب رم نباید داشته باشید.
حافظه داخلی
به طور کلی امروزه در همه لپ‌تاپ‌های جدید از حافظه‌های SSD NVMe استفاده می‌شود اما ظرفیت آنها کاملا متفاوت است. انتخاب ظرفیت به نوع کاربری شما بستگی داشته و می‌تواند از 256 گیگابایت تا 1 ترابایت و شاید بیشتر انتخاب شود.
کارت گرافیک
اگر یک گرافیست، طراح یا متخصص رندرگیری هستید، حتما باید از کارت گرافیک‌های قدرتمند و با VRAM بالا انتخاب کنید. البته میزان این حافظه به میزان نیاز سیستم شما بستگی دارد. به طور معمول حافظه اختصاصی 12 و به بالا برای شما مناسب خواهد بود.
اگر یک گیمرید، توصیه می‌کنیم از کارت گرافیک‌های سری RTX با حافظه اختصاصی 6 گیگابایت به بالا انتخاب کنید. هر چقدر مدل کارت گرافیک بالاتر باشد،‌ خروجی باکیفیت‌تری را به همراه خواهد داشت.
اگر یک کاربر روزمره، اداری و خانگی هستید، انتخاب کارت گرافیک اهمیتی نداشته و می‌تواند از نوع یکپارچه نیز باشد.
صفحه نمایش
اگر گیمر، تدوینگر و یا طراح هستید،‌ هر چقدر رزولوشن صفحه شما بیشتر باشد، کار با آن بسیار راحت‌تر بوده و لذت بیشتری از آن می‌برید. به طور مثال صفحه نمایش 17 اینچ و به بالا بسیار مناسب است.
اگر کاربر اداری، خانگی و روزمره هستید، می‌توانید اولویت صفحه نمایش را خودتان انتخاب کنید. به طور کلی، صفحه نمایش 15 اینچ به بالا در رزولوشن FHD می‌تواند برای شما مناسب باشد.
باتری و قابل حمل بودن
اگر گیمر و کاربر حرفه‌ای هستید که سیستم شما سخت‌افزار قدرتمندی دارد، عمر باتری حدود 2 ساعت می‌تواند برای شما مناسب باشد. چون با وجود سخت‌افزار‌های سنگین، پیدا کردن لپ‌تاپ با عمر باتری بالاتر کمی دشوار است.
اگر دانشجو، کاربر خانگی، اداری و فریلنسر هستید که مدام از این طرف به آن طرف جابجا می‌شوید،‌ حتما باید از لپ‌تاپی استفاده کنید که اولا حدود 8 ساعت عمر باتری داشته و وزن آن زیر 2 کیلوگرم باشد.
نکات مهم قبل از خرید کامپیوتر

نکات مهم قبل از خرید کامپیوتر


نکات مهم قبل از خرید کامپیوتر

قبل از خرید کامپیوتر رومیزی حتما به نکاتی که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم، دقت کنید.
نیازها و توقع خود را مشخص کنید
مانند انتخاب یک لپ‌تاپ، شما باید دقیقا مشخص کنید که کامپیوتر را برای چه کاری نیاز دارید.
به طور کلی این دست از کاربران کامپیوتر رومیزی را به لپ‌تاپ ترجیح می‌هند:
● تدوین‌گران
● طراحان گرافیک حرفه‌ای
● گیمرهای بسیار حرفه‌ای
● مهندسان
● کارکنان اداری
● دانشجویان (کیس‌های آزمایشگاهی)
● کاربرانی که مدام در حال ارتقا سیستم هستند.
بودجه و هزینه‌ها
در قدم بعدی باید بودجه مورد نظر خود را مشخص کنید. بدین ترتیب فقط در بازه قیمتی مشخص شده باید به دنبال کانفیگ سخت‌افزار خود باشید.
مشخصات سخت‌افزاری کامپیوتر رومیزی
زمانی که نوع کاربری و میزان بودجه مشخص شد، دقیقا همان نکاتی که درباره سخت افزار لپ‌تاپ‌ها به آن اشاره شد را در نظر بگیرید.
منتهی در کیس‌ها شما باید به جای باتری، به پاوری قدرتمند فکر کنید که از پس توان مصرفی مورد نیاز برآمده و راندمان انرژی بالایی نیز داشته باشد. برای فهمیدن این موضوع باید ببینید، پاور انتخابی شما استاندارد PLUS80 را دارد یا نه. این استاندارد راندمان بالای 80 درصد را نشان می‌دهد.
تا به اینجا تمام نکات مهمی که باید در انتخاب کیس و لپ‌تاپ را بدانید را با هم مرور کردیم اما باز ممکن است سوال پیش بیاید که چه زمانی بهتر است هر یک را تهیه کنیم؟

چه زمانی لپ‌تاپ بخریم؟

● اگر یک فریلنسر، طراح،‌ برنامه‌نویس و یا متخصصی هستید که همیشه باید کامپیوتر شما همراهتان باشد.
● اگر یک دانشجو بوده و مدام باید تکالیف دانشگاه و ارائه‌ها را به دانشگاه ببرید.
● اگر در منزل یا محل کار فضای اختصاصی یا زیادی برای قرار دادن میز کامپیوتر ندارید.
● اگر سیستم را برای کارهای روزمره مانند وبگردی، فیلم‌دیدن، کارهای اداری و امثال آن نیاز دارید.
● اگر منزل یا محل کار شما برق مناسبی نداشته و می‌خواهید دستگاه شما بدون نوسانات برق یا قطعی برق کار کند.
● اگر یک مدیر بوده و مدام در حال رفتن به جلسات هستید.
● اگر اهل سیستم جمع و جور بوده و از شلوغی متنفر هستید.

چه زمانی کامپیوتر رومیزی بخریم؟

● یک گیمر بسیار حرفه‌ای بوده و همیشه به دنبال ارتقا کیس به آخرین سخت‌افزارها هستید.
● یک تدوینگر یا طراح 3D بوده و برای اجرای پروژه‌های سنگین، نیاز به خنک‌کننده‌های حرفه‌ای و قطعات بسیار قدرتمند‌تر دارید.
● کاربر حرفه‌ای و اهل اورکلاک کردن هستید و نیازمند داشتن یک کیس قوی و با خنک‌کننده‌‌های حرفه‌ای هستید.
● همیشه دوست دارید قطعات خود را ارتقا دهید.
● فضای ثابت و کافی برای قرار دادن کیس، مانیتور، موس و کیبورد را دارید.
● قرار نیست سیستم شما جابجا شود، مانند کارهای اداری و …
● نیاز به پورت‌های بسیار متعدد و زیاد دارید.
انتخاب درست و اصولی بین لپ‌تاپ و کامپیوتر رومیزی چندان هم سخت نیست. قبل از هر چیز باید نوع کاربری خود را به درستی مشخص کرده و بر اساس آن بودجه را نیز مشخص کنید. سپس بر اساس این دو باید بهترین کانفیگ سخت‌افزاری را در نظر بگیرید. به طور کلی از نظر سخت افزار، تفاوت آنچنانی میان لپ‌تاپ و کامپیوتر رومیزی وجود ندارد. تفاوت اصلی در اندازه‌ها و قابلیت‌های جابجایی و باتری آنها می‌باشد. این را هم در نظر داشته باشید که با خرید لپ‌تاپ دیگر نیازی به تهیه مانیتور و کیبورد نخواهید داشت.


 

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .