تبیان، دستیار زندگی

۱۰ باور اشتباه درباره پول‌دار شدن

 افسانه‌ها و باورهای اشتباه درباره پول درآوردن و کارآفرینی، به مثابه سراب‌هایی هستند که ما را از مسیر درست منحرف کرده و سطح توقع و انتظارات ما را از خودمان بیش از حد بالا می‌برند به طوریکه دست به تصمیمات اشتباه می‌زنیم و در نتیجه سرمایه‌هایمان هدر می‌رود.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : عطیه ذاکری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
 پول‌دار شدن ، پول درآوردن، کارآفرینی، سرمایه‌،

1.      از ریسک کردن نترس

این یکی از کلیشه‌های رایجی که هر از چندگاهی از مسیرهای مختلف به گوش ما می‌خورد در حالیکه ریسک کردن برای هرکسی نیست و اگر کسی که به لحاظ مالی و روانی آمادگی ندارد دست به ریسک بزند خود را به پرتگاه نزدیک کرده است.

مصداق بارز این مسئله کسانی هستند که پدر ثروتمندی دارند و بدون داشتن چشم‌انداز نسبت به بازاری که برای سرمایه‌گذاری انتخاب کرده‌اند، ریسک کرده و پول هنگفتی را آن بازار می‌کنند. در نتیجه شکست خورده و سرمایه‌شان را از دست می‌دهند.

بنابراین حتی اگر در یک موقعیت امکان ریسک کردن هم داشته باشید، باید مرحله مناسب خود را برای ریسک کردن بشناسید و با شناخت کامل از فراهم بودن شرایط ریسک دست به این کار بزنید.

پس از اینکه نسبت به وضعیت مالی و روانی شناخت پیدا کردید و متوجه شدید که امکان ریسک کردن فراهم است، باید نسبت به نحوه مدیریت و کنترل ریسک آگاهی کامل داشته باشید.

2.       به خودت اعتماد کن

اعتماد به نفس باید کنترل شده باشد تا امکان تشخیص ضعف‌ها را به فرد بدهد و برای رفع این ضعف‌ها، آموزش ببیند، مشاوره بگیرد و کارهایی که لازم است را انجام دهد چرا که اعتماد به نفس کاذب، فرد را به نابودی می‌کشاند.

نمونه عینی این مسئله هم کسانی هستند که به صورت کوتاه مدت در بورس سود کردند و با اعتماد به نفسی کاذب سرمایه هنگفت‌تری را وارد آن کردند و در نتیجه همه آن را از دست دادند.

3.       همیشه میتونی خودت رو کنترل کنی

از آنجایی که انسان‌ها احساسات ناخواسته‌ای دارند، در مواجهه با بعضی موقعیت‌ها هیجان‌زده می‌شوند و به راحتی نمی‌توانند خود را کنترل کنند و ممکن است تصمیمات احساسی بگیرند. این مسئله حتی در مورد متخصصان حوزه اقتصاد هم صادق است و احساسات حتی می‌تواند متخصصان را هم فریب دهد.

یکی از تکنیک‌های خودکنترلی، فاصله گرفتن از افراد متقلب، شکست‌خورده، کلاهبردار و اساسا کسانی است که هیجانات را به بیراهه می‎‌کشانند.

4.       تو به خودت دروغ نمیگی

ما بسیاری از مواقع درباره خود و توانمندی‌هایمان به خودمان دروغ می‌گوییم تا موانع را کنار بزنیم و مسیر را ادامه دهیم. دروغ گفتن به خود نه تنها مانع پیشرفت شخصی می‌شود بلکه باور کردن این دسته از دروغ‌هایی که به خودمان می‌گوییم آسیب‌زننده است. مثلا اینکه تصور کنیم نسبت به سرمایه‌گذاری در یک بازار بیش از حد آگاهیم. اینکه در مورد توانمندی‌هایمان با خودمان صادق نباشیم، باعث می‌شود بیشتر به سمت ریسک‌های اشتباه ترغیب شویم.

5.       چون فردا شود فکر فردا کن

اینکه برای سرمایه‌گذاری و پس‌انداز دست دست کنیم یا تصور کنیم دیر نمی‌شود یکی از اشتباهات رایج در حوزه مالی است. البته آینده‌نگری به معنای خراب کردن امروز برای ساختن آینده نیست بلکه به معنای شناخت و تسلط به موقعیت زمانی است که در آن قرار گرفته‌ایم تا هم به تفریح برسیم و هم برای دخل فردا پس‌انداز کنیم چرا که در زمان پیری و کهنسالی نه توانی برای فکر کردن وجود دارد و نه زمانی.

6.       منصف بودن سود نداره

این تفکر که «دوره نامردی و کلاهبرداریه و جز این سود و فایده‌ نداره» روز به روز در جامعه ریشه می‌دواند. در حالیکه انصاف داشتن باعث می‌شود فرد به این نتیجه برسد که پول همه چیز نیست و تمام معنای زندگی را در پولداری نبیند و در نتیجه سلامت روان بالاتری هم داشته باشد. منصف بودن همچنین سطح اعتماد سالم به دیگران را افزایش می‌دهد و در نتیجه رشد بیشتری در سرمایه حاصل می‌شود.

7.       آدم‌ها به ما آسیب نمی‌زنن

تحقیقات نشان می‌دهد که 25% انسان‌ها به کسانی که نمی‌شناسند، بدون هیچ دلیل آسیب می‌رسانند. این عدد یعنی امکان گرفتار شدن در دام چنین افرادی وجود دارد. بنابراین در برخورد با افراد باید محتاطانه رفتار کرد. نه خ بیش از حد خوشبین بود و بدبینی باعث شود که به کسی اعتماد نکنیم.

8.       آمارها دروغ نمی‌گن

آمارها یکی از مسائلی است که برخی به صورت مطلق به آن اطمینان دارند و آن‌ها را باور می‌کنند در صورتی که بسیاری از آمارها بر اساس قواعد هستند و در دوره‌های مختلف وجود دارند. مثلا اینکه فقر و نابرابری پس از انقلاب اسلامی افزایش یافته است و این در حالی‌ست که طبق آمار بانک مرکزی چنین گزاره‌ای اشتباه است.

9.       پول تزریق کن و سود کلان بگیر

اگر جایی تبلیغ سود کلان در ازای وارد کردن سرمایه را دیدید درجا فرار کنید چرا که معمولا این دسته از تبلیغات یا کلاهبرداری هستند یا اینکه اصلا خبری از چنین سودی نیست و سود اصلی نصیب صاحبان آن می‌شود. بنابراین برای پولدار شدن دنبال چنین راه‌هایی که ره صد ساله را یک شبه می‌روند نروید که آسیب‌های بسیاری خواهد داشت.

10.   بازار کساده

حتما شنیده‌اید که بعضی بازاری‌ها همواره از کسب و کار خود می‌نالند و ابراز نارضایتی می‌کنند. معمولا هدف بسیاری از این افراد این است که مانع افزایش دست در کسب و کارشان شوند و رقبایشان را به نحوی از چرخه کارشان حذف کنند. بنابراین اگر در شرایطی هستید که بخواهید کاری را شروع کنید فضا برایتان وجود خواهد داشت منتها باید همراه با آموزش و مشاوره پیش رفت.

با نگاه به نظریات صادق الحسینی