تبیان، دستیار زندگی

 گزارشی درباره آسیب های عجیب و غریبی که سیگار و دودش بر زندگی ما می گذارد

دود دست دوم اعلا رسید!

دود دست اول سیگار همان دودی است که مستقیم وارد ریه کسی که سیگار می کشد، می‌شود. دود دست دوم دودی است که به اطرافیان یک فرد سیگاری می‌رسد و دود دست سوم دودی است که آنچنان در خانه و زندگی و وسایل و بدن فرد سیگاری نفوذ می‌کند که تا ماه‌ها ماندگار است و حامل همان مواد سمی است که در سیگار وجود دارد. در این حد که می‌گویند از فرد سیگاری، خانه و ماشین نخرید! بله در این حد! برای اینکه متوجه عمق ماجرا شوید این گزارش را بخوانید.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آسیب های  سیگار  بر زندگی ، سیگار،
برای تاثیر گرفتن از عوارض منفی سیگار، لازم نیست حتما سیگاری باشید. دود سیگار دیگران می‌تواند به اندازه سیگارکشیدن مستقیم خطرناک باشد. کسانی که در نزدیکی یک فرد سیگاری قرار دارند، حتی اگر مستقیما در هاله دود قرار نگرفته باشند، ممکن است مقداری از دود حاصل از آن را استنشاق کنند. این سیگارکشیدن «غیرفعال» باعث می‌شود افراد غیرسیگاری به بیماری‌هایی همچون سرطان ریه و بیماری ‌های قلبی که در سیگاری‌ ها دیده می‌شوند مبتلا شوند.دود سیگار حاوی بیش از 4000 ماده شیمیایی است که صدها مورد از آنها سمی هستند. تقریبا 50 ماده موجود در این دود می‌تواند باعث ابتلا به سرطان شود. حتی افرادی که فقط مقدار بسیار کمی از آن را استنشاق می کنند، در معرض خطر انواع مشکلات سلامتی، از جمله حملات شدید آسم تا سکته مغزی قرار می‌گیرند. چیزی که دود دست دوم را بسیار مشکل‌ساز می کند این است که ممکن است همیشه از قرارگیری در معرض آن آگاه نباشید. بسیاری از محرک‌ها و مواد موجود در دود دست دوم نامرئی هستند. باز کردن پنجره یا سیگارکشیدن در اتاق دیگری از خانه، لزوما از شما محافظت نمی کند.علاوه بر این، دود می تواند چندین ساعت پس از پایان سیگارکشیدن در هوا باقی بماند و به راحتی سموم خطرناک را به افراد غیرسیگاری منتقل کند و چیزی که مه است این است که این دود هم باعث سرطان می‌ شود، حتی در افرادی که هرگز سیگار نکشیده ‌اند.

دود دست سوم

شاید باور کردنی به نظر نرسد اما دود سیگار به شکلی چسبنده به بسیاری از وسایل خانه و زندگی نفوذ می کند و می تواند حتی افرادی را که پس از یک فرد سیگاری در مکانی که او سیگار کشیده حضور دارند درگیر کند، موضوعی که به دود دست سوم معروف است. در این حالت حتی افرادی که با فرد سیگاری زندگی نمی کنند هم از رفتار او لطمه میبینند.جالب است بدانید ذرات سیگار و اثرات جانبی آن به حالتی چسبنده روی دیوارها، لوازم خانه و... می نشینند، بنابراین حتی وقتی به خانه یک فرد سیگاری می روید یا قصد دارد خانه یا ماشین یک فرد سیگاری را بخرید به این معنی است که خود را در معرض عوارض دود سیگار قرار داده‌اید. دود دست سوم سیگار و دخانیات، سمومی هستند که در دود سیگار موجود است و قابل رویت نیستند. این سموم به لباس، پوست و مو، وسایل، دیوار، مبلمان و سطوح می‌چسبند و تا ماه‌ها پابرجا باقی می‌مانند. این سموم به افراد عادی که با لباس و وسایل افراد سیگاری تماس برقرار می‌کنند منتقل می‌شود. مثلاً کودکی که در آغوش یک فرد سیگاری کشیده می شود یا کودکی که چهاردست پا روی زمین راه می رود در معرض این سموم قرار دارد .دکتر جورج مت از دانشگاه ایالتی سن دیه گو آمریکا که به مدت 20 سال تاثیرات دود دست سوم را بررسی کرده است، می گوید، خانه های افراد سیگاری به مخازن آلاینده های حاصل از دود سیگار تبدیل می شود. این ترکیبات در رنگ دیوارها نفوذ می‌کند و فرش ها هم به مخازن عمده آنها بدل می شود. براساس یافته های پژوهشگران، هر چه این مواد شیمیایی مدت بیشتری در محیط وجود داشته باشند، واکنش های شیمیایی بیشتری اتفاق می افتد که می‌تواند آسیب های حاصل از این مواد را افزایش دهد. آسیب‌هایی مثل سرطان، حملات آسم و التهاب چشم، ریه و گلو.

بمب‌های سمی کوچک

این همه از سیگار، مضرات و آسیب هایش گفتیم اما جالب است که بدانید در سیگار چیزی وجود دارد که خطرناک‌تر از خودش است و آن فیلتر سیگار است. کاربرد فیلتر به این صورت است که در انتهای سیگار قرار می‌گیرد و وظیفه تصفیه بخشی از مواد مضر موجود در دود سیگار را دارد. در این فیلتر علاوه بر ماده سمی آرسنیک، 3000 ماده شیمیایی و فلز سنگین دیگر نیز وجود دارد که با رها شدن در طبیعت علاوه بر نفوذ بر منابع آبی و آلوده کردن آن در منابع خاکی هم نفوذ می کند. به طوری که مطالعات علمی نشان می دهد هر ته سیگار در صورت بارندگی نزدیک به یک متر مربع از زمین اطراف خود را آلوده می‌کند. ممکن است کاغذ ته سیگار بسته به شرایط محیطی بین ۱_۳۶ ماه از بین برود اما سم رها شده از فیلتر آن نه.  درواقع فیلتر ته سیگارها از استات سلولز ساخته شده‌اند که از پلاستیک تهیه می‌شوند و به مدت زمان طولانی‌ حداقل ۱۰ سال برای تجزیه شدن نیاز دارند و تا زمانی که در خاک هستند، خاک آلوده باقی می ماند. خطر انداختن ته سیگاری در طبیعت به قدری است که در برخی از کشورها جریمه‌هایی برای پرتاب کردن ته سیگار به طبیعت وضع شده که بالاترین آن دو هزار پوند در انگلستان است.