تبیان، دستیار زندگی

طی یک سال پس از طوفان‌الاقصی در منطقه غرب‌آسیا چه گذشت؟

جنگ اسرائیل علیه غیر‌نظامیان فلسطین همچنان ادامه دارد و تاکنون 42,709 به شهادت رسیده‌اند‌. از سال گذشته شاهد صحنه‌های وحشتناکی هستیم که در تاریخ کم‌نظیر است. طبق گزارش سازمان بین‌المللی امداد رسانی آکسفام، طی این یکسال معادل جنگ‌های دو دهه گذشته زن و کودک کشته شد. در ماه مارس، سازمان ملل اعلام کرد که تعداد کودکان کشته شده توسط رژیم اسرائیل از مجموع تمام جنگ‌های جهان در چهار سال گذشته بیشتر است. اکنون آتش جنگ به لبنان، سوریه و یمن هم رسیده است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : برزو صدری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


طوفان‌الاقصی، فلسطین، اسرائیل

 رویداد کلیدی یکسال گذشته را مرور می‌کنیم:

 

7 اکتبر 2023 – عملیات حماس و اعلان جنگ رژیم صهیونیستی

رزمندگان حماس به همراه دیگر‌ گروه‌های مقاومت فلسطینی برای اجرای عملیات وارد سرزمین‌های اشغالی شده و 1139 صهیونیست را به هلاکت رسانده و 250 نفر را هم اسیر کردند. به اعتراف مقامات صهیونیست‌، 7 اکتبر بزرگترین شکست تحقیرآمیز اطلاعاتی امنیتی 76 سال گذشته این رژیم خونخوار بود.

بعد از ظهر همان روز حملات هوایی اسرائیل به نوار غزه آغاز شد. چند صد نفر در همان ساعات اولیه شهید شدند و رژیم صهیونیستی ادعا کرد حماس را از بین خواهد برد. از آن موقع حماس هنوز پابرجاست و نسل‌کشی غزه همچنان ادامه دارد.

 

8 اکتبر 2023 – ورود حزب‌اللّه لبنان به جنگ

پس از 24 ساعت، حزب‌اللّه با پرتاب موشک وارد جبهه جنگ شد و اعلام کرد که تا زمان اعلام آتش‌بس در کنار مردم غزه ایستادگی خواهد کرد. حملات حزب‌اللّه از مزارع اشغالی شبعا (منطقه‌ای بین سوریه و لبنان) آغاز شد امروز دامنه آن به تل‌آویو و حیفا هم رسیده است. پایگاه‌‌ها و مراکز نظامی رژیم صهیونیستی اهداف عمده حزب‌اللّه لبنان هستند و این حملات موشکی همچنان هم ادامه دارد. در جریان این حملات ده‌ها هزار نفر از شهرک‌نشینان آواره‌ شده‌اند.

17 اکتبر 2023- حمله به بیمارستان الاهلی

در جریان بمباران هوایی رژیم اسرائیل به بیمارستان الاهلی 500 نفر به شهادت رسیدند که بسیاری از آن‌ها آوارگانی بودند که بیمارستان پناه‌گاه ‌آ‌ن‌ها بود. رژیم صهیونیستی ابتدا عامل این حمله را گروه جهاد اسلامی معرفی کرد اما خیلی زود دروغ آن‌ها فاش شد. حملات این رژیم خونخوار به مراکز بهداشتی و درمانی همچنان ادامه دارد و خیلی از‌ آن‌ها نابود شده یا در حالت نیمه‌فعال قرار دارند.

 

19 نوامبر 2023 – اولین حمله انصاراللّه  

انصاراللّه  اولین حمله خود را در دریای سرخ انجام داد. آن‌ها یک کشتی باری به نام گلکسی لیدر را تصاحب کردند که صاحب آن یک تاجر صهیونیست به نام رامی اونغز بود. مدتی پس از این حمله انصاراللّه اعلام کرد که هر کشتی که مقصد آن سرزمین‌های اشغالی باشد یا به هر نحو منافع این رژیم را تامین کند هدف قرار خواهد داد و تا امروز هم پای‌کار ایستاده است. البته حمایت‌های این عضو مقاومت فقط به دریای سرخ ختم نمی‌شود و حملات موشکی و پهپادی آن‌ها نیز همچنان ادامه دارد.

 

24 نوامبر تا 1 دسامبر – آتش‌بس موقت

تا امروز این تنها آتش‌بس این جنگ بوده است. آتش‌بس چهار روزه که با میانجی‌گری قطر دوبار تمدید شد. بعد از توقف جنگ مقداری کمک‌های بشردوستانه وارد غزه شد و  تعدادی از گروگان‌های رژیم صهیونیستی با اسرای فلسطینی مبادله شدند. حماس با آزادی 50 زن و کودک از 237 اسیر 7 اکتبر موافقت کرد و رژیم 150 زن و کودک فلسطینی را از زندان‌های خود آزاد کرد. پس از آن ۷ روز تمام مذاکرات آتش‌بس تا امروز با شکست مواجه شده است.

 

12 ژانویه 2024 – آغاز عملیات هوایی علیه یمن

در 12 ژانویه 2024، هواپیماهای جنگی ایالات متحده و بریتانیا در پاسخ به حملات انصاراللّه در دریای‌سرخ، بمباران یمن را آغاز کردند. این حملات نه تنها نتوانست فعالیت نظامی انصاراللّه  را علیه منافع رژیم صهیونیستی دریای سرخ متوقف کند بلکه حمله به کشتی‌های انگلیسی و آمریکایی هم آغاز شد. حمایت انصاراللّه از فلسطین موجب شده تا از اکتبر سال 2023 در حدود 200.000 نفر از مردم یمن به عضویت این گروه درآیند.

 

6 می 2024 – حمله به رفح

قبل از این تهاجم، رفح پناهگاه حدود 1.4 نفر از آوارگانی بود که برای در امان ماندن از بمباران‌های رژیم صهیونیستی به آن‌جا پناه برده بودند. برای جامعه‌ منفعل بین‌المللی رفح یک «خط قرمز» به حساب می‌آمد و در مورد حمله به رفح هشدار لفظی ‌میداد اما رژیم صهیونیستی بی‌توجه به اخطار‌ها پس از چندین ماه تهدید در نهایت به آنجا حمله کرد و حتی پس از دستور صریح دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر توقف حمله به اقدامات خود ادامه داد. این حملاتی قرار بود محدود و علیه رزمندگان حماس باشد اما نتیجه آن ویرانی شهر و کشتار بسیاری از مردم فلسطین شد که همچنان هم ادامه دارد.

 

13 ژوئیه 2024 - قتل عام المواصی

در این روز جنگنده‌های رژیم اسرائیل به چادر‌های آوارگان و یک منبع تصفیه آب در محله المواصی در غرب خان‌یونس حمله کردند. جایی که طبق اعلام مقامات رژیم صهیونیستی جزو «منطقه امن» به حساب می‌آمد. در جریان این حمله 90 نفر به شهادت رسیدند.

فهرست برخی دیگر از کشتار‌های این یک‌سال:

کشتار بیش از 100 نفر در مدرسه تابعین (10 اوت)

کشتار 274 نفر در اردوگاه آوارگان نصیرات (‌8 ژوئن)

‌کشتار 45 نفر در حمله به چادر‌های پناهندگان رفح(27 می)



کشتار 400 نفر در محاصره 18 مارس تا 1 آوریل بیمارستان شفا

کشتار 118 نفری در صف انتظار کمک‌های بشردوستانه (29 فوریه)

 

17 سپتامبر 2024 – روز‌های سیاه لبنان

در این روز هزاران پیجر  و در روز بعد، هزاران بیسیم واکی تاکی در لبنان شدند. این حملات منجر به شهادت صدها‌ نفر از مردم لبنان شد. چند روز در 23 سپتامبر، رژیم اسرائیل با حمله مستقیم به ضاحیه در حومه جنوبی بیروت 550 نفر را به شهادت رساند.

در 27 سپتامبر، یگانه فرمانده محور مقاومت، حجت السلام ولمسلمین سید حسن نصراللّه، دبیرکل حزب‌اللّه لبنان در یک حمله هوایی گسترده که در آن از 80 بمب سنگرشکن استفاده شده بود، به شهادت رسید.

 

2 اکتبر 2024 – وعده صادق دو

دوماه پس از ترور شهید اسماعیل هنیه در تهران و کمتر از یک هفته از شهادت سید‌حسن‌نصراللّه، نیروهای نظامی کشورمان در عملیات «وعده صادق دو» قلب سرزمین‌های اشغالی را با موشک‌های بالستیک و  هایپرسونیک هدف قراردادند. در این حمله بسیاری از نقاط کلیدی سرزمین‌های اشغالی مانند پایگاه هوایی نواتیم، گذرگاه نتساریم و مقر موساد هدف قرار گرفت.

و مقاومت همچنان ادامه دارد...


منبع الجزیره