تبیان، دستیار زندگی

چند عادت‌ مالی پولساز!

همه ثروتمندان جهان با ارث و میراث به موفقیت مالی نرسیده‌اند بلکه تجربه بسیاری از آن‌ها نشان می‌دهد که به صورت خودساخته از صفر شروع کرده‌اند. در واقع این دسته از افراد ابتدا از تسلط بر مهارت‌های اولیه مالی و غیر مالی مانند بودجه‌بندی شروع کرده و سپس در پس‌انداز کردن و سرمایه‌گذاری توانمند شده‌اند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : عطیه ذاکری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
عادت‌های مالی پولساز ، ارث و میراث  ، مهارت‌ مالی ، بودجه‌بندی  ، برنامه بودجه‌‌ خرج کردن ، سبک سرمایه‌گذاری ،
فارون داگز، مشاور و بنیانگذار یک شرکت مالی معتبر در امریکا، یکی از این افراد است که مدعی است نه با داشتن یک دارایی کلان، بلکه با ارتقای چند مهارت ساده و داشتن نظم مالی به چنین موفقیت‌هایی دست یافته و به یک مشاور مالی تبدیل شده و بسیاری از افراد را نیز با آموزش همین چند مهارت ساده به این موفقیت رسانده است.

داگز معتقد است که حرفه‌ای شدن در این مهارت‌ها، زمان و نظم می‌طلبد؛ بنابراین با به کارگیری یک یا دو مورد از آن‌ها شروع کنید و با بهبود مهارت‌های مالی خود، بقیه را نیز به کار بگیرید.

این مدیر مالی تاکید می‌کند مهم نیست یک عادت مالی چقدر ساده و واضح است، نکته این است که به آن‌ها پایبند باشید؛ در واقع انضباط و استمرار کلیدی است که با آن می توانید آینده مالی مورد نظر خود را بسازید.

اهداف مالی خود را بنویسید

داشتن چشم‌انداز کلی از اهداف مالی کوتاه مدت و بلندمدت می تواند انگیزه شما را حفظ کند و مرتباً به شما یادآوری کند که برای چه چیزی تلاش می کنید.

تا حد ممکن زیر بار قسط و بدهی نروید

این مسئله بسیار بدیهی به نظر می‌رسد اما بسیاری از افراد بدون فکر کردن به راه‌حل‌های جایگزین، در همان تصمیم اول خود را بدهکار وام می‌کنند و پس از مواجه شدن با درصد زیادی بهره تمام نشدنی پشیمان می‌شوند. حتی اگر مجبور به این کار شدید، در هر ماه اولین پرداختی خود را به بیشترین قسط اختصاص دهید تا بتوانید با خیال راحت برای ادامه ماه برنامه‌ریزی کنید.

یک صندوق اضطراری ایجاد کنید

داشتن یک حساب ذخیره قوی برای مواقع اضطراری مانند تعمیر ماشین و لوازم خانه، یکی از عادت‌هایی است که به مرور زمان باعث بهبود اوضاع مالی شما می‌شود.

برای شروع، هر ماه پیش از خرج کردن درامد خود بخش کوچکی از آن را به حساب دیگری واریز کنید. این یکی از اولین گام‌هایی است که باید برای ایجاد یک پایه مالی محکم انجام دهید.

یک سیستم بودجه‌بندی مناسب را اجرا کنید

بودجه سیستمی است که به شما امکان می دهد برای درآمد و هزینه های خود در یک دوره زمانی مشخص برنامه ریزی کنید. برنامه بودجه‌‌ خرج کردن را ممنوع نمی‌کند بلکه به شما بینشی می‌دهد که هر قسمت درامد خود را صرف چه چیزی کنید.

ایجاد و پایبندی به یک بودجه می‌تواند به شما درک بهتری از نحوه استفاده از درآمدتان بدهد. به طور کلی قانون مشخصی برای بودجه‌بندی وجود ندارد و هرکس باید بر اساس هزینه، پس انداز و سبک سرمایه‌گذاری خود درامدش را بودجه‌بندی کتد. نکته کلیدی این است که روش خود را پیدا کنید در بلند مدت به آن پایبند باشید.

منبع درآمد دوم ایجاد کنید

پس از اینکه توانستید وضعیت مالی خود را به حالت نرمال برگردانید، به منبع درامد دوم فکر کنید و از مهارت‌های خود بیشترین بهره را ببرید. شبکه‌های اجتماعی بستر مناسبی برای ایجاد کردن یک منبع درامد دوم است.

ابتدا بدهی‌ها را پرداخت کنید

بسیاری از افراد، حقوق ماهانه خود را به هزینه‌های شخصی اختصاص می‌دهند و پرداخت قبوض ماهانه و اقساط را پشت گوش می‌اندازند و آن را با باقیمانده حساب خود پرداخت می‌کنند. این روش اشتباه است و ابتدا باید بدهی‌ها را پرداخت کنید تا بودجه شما صرف هزینه‌های اضافه و غیر ضروری نشود.