تبیان، دستیار زندگی

چند اشتباه رایج در پول تو جیبی دادن به بچه‌ها

پول تو جیبی دادن هم مانند بسیاری از کارهای دیگر نیازمند رعایت اصول و قواعدی است. با این حال بعضی والدین به این اصول توجه نمی‌کنند و منجر به ایجاد عادات بد مالی در فرزندشان می‌شوند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : عطیه ذاکری
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
اشتباهات رایج پول تو جیبی دادن به بچه‌ها ، والدین ، عادت بد مالی فرزندان ،  مقدار پول تو جیبی ،
والدین با پول تو جیبی دادن به بچه‌ها علاوه بر اینکه به یکی از وظایف والدگری یعنی تامین کردن هزینه‌های زندگی فرزندشان عمل می‌کنند، فرصتی را پیش روی آن‌ها قرار می‌دهند تا با آزمون و خطا کردن، درک بهترین نسبت به مسائل مالی و چالش‌های آن پیدا کنند.

پول تو جیبی دادن هم مانند بسیاری از کارهای دیگر نیازمند رعایت اصول و قواعدی است تا هم عادات مالی بدی را ایجاد نکند و هم موجب رضایت والدین و بچه‌ها شود. با این حال بعضی والدین در پول تو جیبی دادن به فرزندشان، روش‌های اشتباهی را به کار می‌گیرند که موجب عادت‌های مالی اشتباه در بزرگسالی آن‌ها می‌شود. در ادامه به برخی از این اشتباهات و همچنین روش صحیح آن‌ها می‌پردازیم.

پول تو جیبی دادن بی نظم و بدون اصول و قاعده

تعیین نکردن یک زمان مشخص برای پول تو جیبی دادن به کودک باعث می‌شود که او در مورد نحوه خرج کردن پول خود فکر نکند و نگران تمام شدن آن هم نباشد چرا که اطمینان دارد به محض تمام شدن، می‌تواند دوباره درخواست پول کند. مشخص نکردن مقدار پول تو جیبی، پرداخت به صورت نامنظم، بدون قاعده مشخص و بر اساس درخواست بچه‌ها نیز یکی دیگر از اشتباهات والدین است.

این در حالی است که اگر به فرزند خود بگویید به صورت هفتگی و مثلا هر پنجشنبه صد هزار تومان به او پول تو جیبی خواهید داد، تلاش می‌کند که مخارج خود را کنترل کند تا پیش از رسیدن به پنجشنبه آینده، پولش تمام نشود. با این کار علاوه بر رعایت نظم در پرداخت، امکان درک الگوهای مدیریت مالی را نیز برای او ایجاد می‌کنید. نکته دیگر اینکه مقدار آن باید متناسب با مخارج و کمی بیشتر از آن، برای پس‌انداز کردن باشد.

تنبیه کردن با محرومیت از پول

برخی والدین، برای تنبیه کردن فرزندشان، آن‌هارا تهدید به محرومیت از دریافت پول تو جیبی می‌کنند. این روش اشتباه نه تنها باعث شرطی شدن فرزندان در انجام وظایفشان می‌شود بلکه بچه‌ها را دچار اضطراب پولی می‌کند.  

خرج کردن پس‌انداز بچه‌ها

یکی دیگر از اشتباهات رایج میان پدر و مادرها این است که پول‌هایی که کودکشان پس‌انداز کرده مانند عیدی، هدیه، پول تو جیبی و یا حتی پول‌هایی که در قلک ریخته را خرج می‌کنند. این رفتار اشتباه، انگیزه بچه‌ها را برای پس‌انداز کردن در نوجوانی و جوانی نابود می‌کند.

حساب و کتاب کردن دائمی و کنترل بیش از حد

کنترل کردن بیش از حد بچه‌ها و بازجویی کردن دائمی، نه تنها آن‌ها را دلخور می‌کند بلکه امکان مستقل شدن را از آن‌ها می‌گیرد؛ بنابراین اجازه دهید فرزندتان ولخرجی کردن و تمام شدن پول‌هایش را تجربه کند و البته از آن نتیجه درستی بگیرد.

همچنین با این کار اعتماد فرزندتان به شما بیشتر خواهد شد و به جای پنهان‌کاری، به صورت خودخواسته چون و چرای خرج کردن پول تو جیبی‌اش را برایتان توضیح می‌دهد.

فوری اجابت کردن تقاضای پول

همانطور که گفته شد، فکر کردن در مورد کیفیت و کمیت پول تو جیبی دادن به بچه‌ها (بر اساس وضعیت مالی خانواده) مهم است. با این حال بعضی پدر و مادرها، هر زمانی که فرزندشان درخواست پول کنند نه نمی‌گویند. این کار باعث بی‌مسئولیت شدن و مصرف‌گرا شدن آن‌ها می‌شود.

اگر برای پول دادن به بچه‌ها نظم و قواعد خاصی را رعایت کنید، نحوه مدیریت آن را یاد می‌گیرند و گاه و بیگاه درخواست پول نمی‌کنند.

منت گذاشتن سر بچه‌ها

تامین خرج و مخارج معقولانه فرزندان و فراهم کردن رفاه نسبی برای آن‌ها، یکی از وظایف بدیهی والدین است بنابراین هیچگاه منت نگذارید و باعث ایجاد احساس شرمساری در آن‌ها نشوید.