یکی از شکایتهای مامانهای خانواده این است که چرا پدرها در امر تربیت فرزندان خیلی همراهی نمیکنند یا حتی در مواردی چرا اصلا نقشی ندارند؟ یا اصلا راهی برای جلب مشارکت آنها وجود دارد؟ در ادامه چند مورد را گفتیم که احتمالا به کارتان بیاید.
احترام و قدردانی را جدی بگیرید
پدرها در خانواده اولین نقشی که دارند، حمایتگری و تلاش برای تامین معاش خانواده است؛ پس با دیدن این تلاشها و قدردانی از آنها، مشارکت بیشتر آنها در حمایتگری از فرزندان را بخواهید. با مدام گله کردن از پدرها، هم اقتدار آنها خدشهدار شده هم تمایل آنها به ایفای بیشتر نقش در خانواده کمتر میشود.
همدلی را جدی بگیرید
مردها غالبا آنقدر به فکر امنیت خانواده خود هستند که گاهی فراموش میکنند فرزندان به حضور آنها هم احتیاج دارند؛ پس اگر حضور فیزیکی فعال در خانه ندارند، سریع آنها را متهم نکنید و با او و دغدغههای ذهنیاش همدلی کنید.
دخترهای بابایی!
پدرها نقش اساسی در زندگی عاطفی دخترهای خود دارند؛ تا جایی که شکل این رابطه پدردختری، بر روابط آینده دختران هم اثرگذار است. اگر میخواهید همسرتان را مجاب کنید که برای فرزند دختر خود بیشتر وقت بگذارد، به خلأهای احتمالی آینده دخترش اشاره و تاکید کنید که حضور و محبتش چقدر تاثیرگذار است.
پدرها، مرد بار میآورند
پسرها در گذشته از سنین نوجوانی در کنار پدر خود شروع به کار میکردند و عملا تربیت مردانه خودبهخود شکل میگرفت؛ اما الان فضای این تربیت مردانه مثل قبل فراهم نیست. از پدرهای خانواده بخواهید امور منزل مثل خرید را با همکاری پسرها انجام دهند. تربیت مردانه، مسئولیتپذیری بیشتری در پسرها ایجاد میکند.
یک قرار خانوادگی بگذارید
یک راه خوب برای مشارکت طلبیدن از مردها در رسیدگی به تربیت بچهها، داشتن قرارهای خانوادگی است. مثلا یک وعده مثل صبحانه پنجشنبه یا نهار ظهر قرار مخصوص خانوادگی شما باشد. به این قرار مثل قانون مقدس خانواده پایبند باشید و آن را جدی بگیرید.
همه کارها باهم یادآوری نکنید
"امروز بچه بزرگه رو باید ببریم دکتر، مصاحبه مدرسه دخترمون هم امروزه، بعدم باید بریم خرید، مامانمم گفته شب بیاید اونجا" اگر شما هم این شکلی و رگباری لیست وظایف را به همسرتان گوشزد میکنید، باید بگوییم در اشتباهید! اگر میخواهید مشارکت همسر خود را جلب کنید، تک تک از او بخواهید یا از چند روز قبل، بخواهید یک روز را برای کارهای تلنبار شده خالی کند؛ اما کوهی از کارها را روی سرش خالی نکنید.
به رابطه زوجینی خود بها بدهید
باید بپذیریم که نقش تربیتی مادر خانواده جدیتر از پدر است؛ اما نقش مهمی که پدر برای انجام وظیفه پدری دارد، همسر خوب بودن است! مادرهایی که محبت و توجه از همسر خود دریافت میکنند، مادران بهتری هستند؛ پس برای تربیت بهتر بچهها هم که شده، به رابطه زن و شوهری خود بها بدهید و آن را تقویت کنید.