از فکر و خیال خوابت نمیبره؟ این کارها رو انجام بده
افکار مضطرب و پریشان موقع خواب به ما هجوم میآورند، هرچقدر بیشتر سعی کنیم از آنها رها شویم بیشتر غرشان میشویم. پژوهشگران در مجله علمی ساینس این پدیده را بررسی کردند.
افکار مضطرب و پریشان موقع خواب به ما هجوم میآورند، هرچقدر بیشتر سعی کنیم از آنها رها شویم بیشتر غرشان میشویم. پژوهشگران در مجله علمی ساینس این پدیده را بررسی کردند.
۱. تلاش برای خوابیدن میتواند نتیجه معکوس داشته باشد. هر چه بیشتر تلاش میکنیم، ناکام میمانیم و در واقع به نوعی ناامید و یا نگران میشویم، همین موضوع باعث افزایش هوشیاری ما میشود.
۲. به جای فرار از افکار مزاحم میتوانید با تلاش برای درک متفاوت آنها شروع کنید، چه چیزی شما را در شب بیدار نگه میدارد؟ آیا تا به حال به این فکر کردهاید که چرا وقتی در رختخواب هستید، این افکار به سراغ شما میآید؟
۳. یک راه ساده برای شروع این است که از خود بپرسید: چرا من به این افکار اهمیت میدهم؟ روش دیگر استفاده از تجسم برای ایجاد حس فضایی از افکارتان است. مثلا تصور کنید افکار خودتان را روی چند برگ در حال حرکت روی نهر روان مشاهده میکنید که دور میشوند.
۴. راهکار دیگر "زمان نگرانی تعیین شده" است. ۵ یا ۱۰ دقیقه از زمان را در رختخواب به آنچه در ذهن شما هجوم آورده بگذرانید تا به یک خروجی برسید. هدف این نیست که افکار و احساسات ناراحتکننده را ناپدید کنید، «بلکه کنترل بر زمانی است که احساس بدی دارید»
۵. با یادداشت کردن میتوانید برخی از چیزهایی که در شب نگرانش هستید را شناسایی کنید. هنگامی که نگرانیها را شناسایی کردید، ممکن است بخواهید اصل هر فکر را بنویسید، اینکه کدام جنبه از نگرانی قابل کنترل یا خارج از دسترس است!
۶. از بیشتر فعالیتهای تحریک کننده مانند تماشای تلویزیون یا بازی با گوشی در رختخواب خودداری کنید. برای رفتن به رختخواب صبر کنید تا واقعاً احساس خواب آلودگی کنید. یک ساعتی را برای خواب منظم هدف قرار بدهید.
۷. اگر پس از مدتی که در رختخواب بودید، احساس کردید خوابتان نمیبرد از رختخواب بلند شوید و کاری آرامشبخش انجام دهید. نور را کم نگه دارید. این کار ممکن است باعث خواب آلودگی شما شود.