تبیان، دستیار زندگی

 حکم ارتباط والدین در حضور فرزند در حال خواب

آیا رابطه زناشویی در جایی که فرزند خوابیده مجاز است؟

در روایات، ارتباط زناشویی زن و شوهر در اتاقی که کودک در آن وجود دارد به شدت نهی شده ‌است. زیرا این مسئله موجبات بلوغ زودرس، بزهکاری، اضطراب و مشکلاتی از این قبیل را برایش فراهم می‌کند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهری هدهدی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تربیت فرزند ، تربیت جنسی ،  حکم ارتباط والدین در حضور فرزند در حال خواب، تربیت جسمی کودک ، تربیت روحی و معنوی کودک ، انحراف اخلاقی ، توصیه‌های اسلام برای تربیت جنسی کودک ،
در اسلام تربیت فرزند از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. تربیت در لغت به معنای رشد و نمو دادن و در اصطلاح به معنای پروراندن استعدادهای درونی است. اسلام به تربیت جسمی و تربیت روحی و معنوی کودک به‌صورت همزمان توصیه نموده؛ ولی تربیت و رشد روح فرزند را در الویت قرار داده زیرا روح هویت واقعی انسان را تشکیل می‌دهد. یکی از حساس‌ترین حوزه تربیتی کودک، تربیت جنسی او است چرا که نقش بسزایی در سعادت و شقاوت او دارد.

در روایات، ارتباط زناشویی زن و شوهر در اتاقی که کودک در آن وجود دارد به شدت نهی شده ‌است. زیرا این مسئله موجبات بلوغ زودرس، بزهکاری، اضطراب و مشکلاتی از این قبیل را برایش فراهم می‌کند.

عقل سلیم حکم می‌کند تا پدران و مادران مراقب روابط خود باشند و اجازه ندهند فرزندانشان کوچکترین موردی از روابطشان را متوجه شوند تا از خطرات در پیش‌روی آنها محافظت کنند.



خطرات بی‌توجهی به این موضوع در روایات

در روایت در مورد رابطه جنسی والدین مواردی توصیه شده که فرزندان به خوبی تربیت شده و دچار مشکلات جنسی و بلوغ رودرس نشوند. در این روایات از ارتباط زناشویی در حضور کودکان، به شدت نهی کرده‌اند تا زمینه فساد اخلاقی آنها فراهم نشود. و از مشکلاتی که در آینده برای آنان ممکن است بوجود آید پیشگیری شود.

پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله می‌فرمایند: اگر زن و شوهری در حضور کودک بیدار با هم نزدیکی کنند این کار باعث می‌شود که آن کودک در آینده زناکار شود.(الکافی،ج۵، ص۵۰۰)

پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌و‌آله در روایتی دیگر توصیه می‌فرمایند که در حضور کودکان خود به هیچ‌عنوان نزدیکی نکنید.

امام صادق علیه‌السلام می‌فرماید:
لا یجامع الرّجل امرأته و لا جاریته و فی البیت صبىّ فانّ ذلك ممّا یورث الزّنا؛ هنگامی كه در اتاق، كودكى حضور دارد، مردان با زنان یا كنیزان خود نیامیزند، زیرا این عمل، طفل را به راه بى‏عفتى و زناكارى می‌کشاند.(فلسفی، الحدیت‌روایات تربیتى‏،ج3،ص86/ کافی،ج۵،ص۵۰۰)

شایان توجه است که فقط ندیدن فرزند ملاک نیست بلکه هیچ چیزی را از این رابطه نباید حتی حس کند حتی شنیدن صدایی. در این زمینه از پیامبراکرم صلی‌الله ‌علیه‌و‌آله‌ روایت شده: والّذى نفسى بیده لو انّ رجلا غشى امرأته و فی البیت صبى مستیقظ یراهما و یسمع كلامهما و نفسهما ما افلح ابدا؛ به خدا قسم !اگر مردى با همسر خود بیامیزد و در اتاق، كودك بیدارى آن دو را در آن حال ببیند، سخنان آنها و همچنین صداى تنفس‌شان را بشنود، آن طفل هرگز رستگار نخواهد شد. (وسائل‏الشیعه،ج۲۰، ص۱۳۳)

کودکان همه چیز را می‌بینند، صداها را می‌شنوند و درک می‌کنند. حتی اگر خواب باشند نیز این رابطه بر روی آنها تاثیر می‌گذارد. هر چند این کودکان، بیان خوبی ندارند ولی حافظه قوی دارند و تصاویر و صداها در ذهن‌شان ضبط و ثبت شده و وارد ضمیر ناخودآگاه کودک می‌شود و تاثیرات آن در بزرگسالی مشاهده می‌شود



بنابر این روایات دیدن این صحنه‌ها، زمینه انحراف در کودک را فراهم می‌کند و دیدن هر بار از این صحنه‌ها، باعث ایجاد نقطه‌ای سیاه در ذهن کودک می‌شود و با تکرار دیدن این موارد ذهنش تیره و سیاه می‌شود و احتمال کشیده شدن به انحراف او را قوی می‌کند.

البته این روایات به این معنا نیست که کودک قطعا زناکار و بدبخت می‌شود و رستگار نمی‌شود و از رسیدن به کمالات دینی و معنوی محروم می‌شود، بلکه این روایات نشانگر اهمیت بسیار بالای این مسئله است که می‌تواند زمینه انحراف و فساد جنسی در این کودکان را فراهم کند. بنا بر این عقل سلیم حکم می‌کند تا پدران و مادران مراقب روابط خود باشند و اجازه ندهند فرزندانشان کوچکترین موردی از روابطشان را متوجه شوند تا از خطرات در پیش‌روی آنها محافظت کنند.

نظر مراجع تقلید

در احکام شرعی انجام روابط زناشویی والدین در حضور کودکان حرام نیست ولی به لحاظ اثرات منفی بسیاری که بر کودک می‌گذارد اکثر مراجع تقلید برای این عمل کراهت قائل شده‌اند که به شرح زیر است:

رهبرانقلاب: این عمل حرام نیست، ولی بهتر است که انجام نشود.

آیت‌الله سیستانی: نزدیکی در اتاقی که کودک شیرخوار خواب است اشکالی ندارد اما نزدیکی در اتاقی که کودک شیرخوار بیدار است، بسیار مکروه بوده و بهتر است که انجام نشود.

آیت‌الله مکارم شیرازی: نزدیکی در حضور کودک شیرخوار (خواب یا بیدار) که توانایی درک چنین اعمالی را ندارد حرام نیست، ولی مکروه است و بهتر است مواقعی که پدر و مادر قصد انجام دادن چنین اعمالی را دارند، مانعی در میان پدر و مادر و کودک قرار داشته باشد.

آیت‌الله فاضل لنکرانی: مطابق با نظر این مرجع تقلید، نزدیکی در حضور کودک شیرخوار مکروه است.

آیت‌الله بهجت: نزدیکی در حضور کودک شیرخوار حرام نیست، ولی چون انجام دادن این عمل تاثیر منفی بر کودک می‌گذارد، بهتر است که در زمانی انجام شود که کودک در اتاق حضور ندارد.!

اگر مردى با همسر خود بیامیزد و در اتاق، كودك بیدارى آن دو را در آن حال ببیند، سخنان آنها و همچنین صداى تنفس‌شان را بشنود، آن طفل هرگز رستگار نخواهد شد. 



خطرات پیش روی کودکانی که این صحنه‌ها را می‌بینند

- دچار ترس و اضطراب شدید می‌شوند، چون رابطه زناشویی را نوعی خشونت پدر علیه مادر تصور می‌کنند و می‌پندارند که پدر با مادر دعوا می‌کند و قصد آسیب‌رساندن به او را دارد.

- باعث تحریک و بیدارشدن زودرس غریزه جنسی کودکان و عامل تباهی و انحراف اخلاقی آنها در آینده می‌شود.
- بچه‌هایی که بزرگترند و دختر هستند از دیدن این صحنه، نسبت به جنسیت خود بیزار شده و از خودشان بدشان می‎آید. چرا که از عمق رابطه والدین درکی ندارند.

برقراری رابطه جنسی در کنار کودک زیر دو سال

برخی متصورند که نوزاد چیزی متوجه نمی‌شود و قادر به درک چیزی نیست. اما اشتباه‌ هستند چرا که کودکان همه چیز را می‌بینند، صداها را می‌شنوند و درک می‌کنند. حتی اگر خواب باشند نیز این رابطه بر روی آنها تاثیر می‌گذارد. هر چند این کودکان، بیان خوبی ندارند ولی حافظه قوی دارند و تصاویر و صداها در ذهن‌شان ضبط و ثبت شده و وارد ضمیر ناخودآگاه کودک می‌شود و تاثیرات آن در بزرگسالی مشاهده می‌شود.

توصیه‌های اسلام برای تربیت جنسی کودک

مهم‌ترین توصیه اسلام پوشاندن و مخفی نگه‌داشتن روابط زناشویی والدین از فرزندان است که چند توصیه ارائه داده است:
- جدا کردن بستر خواب والدین از فرزندان
- اجازه‌گرفتن کودک برای ورود به اتاق خواب والدین در زمان‌های خلوت والدین
- جداسازی بستر خواب فرزندان از همدیگر حتی جداکردن بستر خواب پسران از یکدیگر
- رعایت پوشش مناسب از سوی والدین در حضور فرزندان