تبیان، دستیار زندگی

نمک‌های صورتی، خواص زیاد یا کلاهبرداری جدید؟!

آیا نمک صورتی واقعا خواص دارد؟

این روزها دکان عطاری‌ها و طب سنتی‌ها با فروش نمک صورتی رونق گرفته و مشتری‌های خاص خودش را هم دارد! تا جایی که حتی به محصول فروش دستفروشان مترو و پیاده‌رو هم اضافه شده است!
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : فاطمه ناجی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
نمک‌ صورتی ، عطاری‌ها ، طب سنتی‌ ، مواد غذایی ، نمک دریا ،
حالا این نمک صورتی چه داستان و ماجرایی از سر گذرانده؟ بسیاری از مردم ادعا می‌کنند نمک صورتی یکی از خالص‌ترین انواع نمک‌های معدنی است و از معدن‌های رشته‌کوه‌های هیمالیا در منطقه پاکستان به‌دست می‌آید.

 

پتانسیم، کلسیم و منیزیم هم از جمله مواد معدنی موجود در این نوع نمک است که علاوه بر مصرف در آشپزی خاصیت درمانی هم دارد. به همین خاطر اغلب تصور می‌‌کنند که نمک صورتی هیمالیایی بسیار سالم‌تر از نمک خوراکی معمولی است.

 

این نوع نمک، علاوه بر مصرف غذایی، به عنوان محصولات بهداشتی و زیبایی هم تبلیغ می‌شود اما این ادعاها و تبلیغات با واقعیت‌های علمی هم‌خوانی ندارد. تبلیغات می‌گوید که نمک دریا و نمک صورتی دارای خواص درمانی برای بیماری‌های مختلفی مانند فشار خون بالا والتهابات هستند. اما تابه‌حال مطالعات علمی کافی برای تایید این ادعاها وجود نداشته است.

 

استفاده از نمک دریا یا نمک صورتی به عنوان جایگزینی برای نمک معمولی، ممکن است به دلیل تصو اینکه این نمک ارزش غذایی خاصی دارد، مصرف آن را افزایش دهد و مصرف بیش از حد نمک می‌تواند به مشکلات سلامتی مانند افزایش فشار خون، بیماری‌های قلبی و عروقی‌و سایر مشکلات بهداشتی منجر شود.

 

این نوع نمک‌ها معمولاً در مقایسه با نمک معمولی قیمت بالایی دارند و از طرف دیگر، تأثیرات درمانی یا زیبایی آنها به طور قابل توجهی محدود است و ارزش اضافی به مصرف‌کننده نمی‌دهد. از طرف دیگر برخی از نمک صورتی‌ها ممکن است به مواد آلوده یا آلودگی محیطی دچار شده باشند. این مواد ممکن است شامل فلزات سنگین یا آلودگی‌های مختلفی باشند که برای سلامتی مضر هستند.

 

با این همه، مصرف متعادل نمک صورتی اصل، همراه با مصرف متعادل سایر مواد غذایی، می‌تواند به سلامتی کلی بدن کمک کند؛ اما استفاده از آنها به عنوان درمان یا راه حل برای بیماری‌های خاص هیچ پشتوانه علمی ندارد.