تبیان، دستیار زندگی

مردم غزه چطور غم و شادی را با هم جمع می‌کنند؟

این روزها که جنایات رژیم صهیونیستی نسبت به مردم مظلوم غزه به اوج خودش رسیده و قلب مردم جهان برای خانواده‌های غزه به درد آمده، گاهی ویدیوهایی از غزه و زندگی روزمره مردم می‌بینیم که انگشت به دهان می‌شویم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهری هدهدی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مردم غزه ، غم و شادی ، جنایات رژیم صهیونیستی ، شهادت ، مسلمان ، قرآن ، صبر و شکیبایی ،
صبحانه خوردن دسته‌جمعی زیر بارش موشک‌ها، برگزاری مراسم عروسی و تلاش برای گذشتن از میان خرابه‌ها و تولد مادری برای دختر خردسالش که مجموعه‌ای از احساسات غم و شادی را با هم دارد.
اما چطور می‌شود که مردم در اوج مصیبت‌ها و غم و رنجی که تحمل می‌کنند و هر لحظه منتظر بمباران صهیونیست‌ها هستند، همچنان امید دارند؟ وقتی شهادت در یک قدمی‌شان است، چطور می‌توانند مراسم عروسی بگیرند و امید داشته باشند؟ چطور می‌شود دور هم جمع شد و در میان خرابه به بهانه تولد دست زد و شمع فوت کرد؟
این مردم چه آموخته‌اند که اینگونه صبور و مقاوم و امیدوارند؟ چه باور و اعتقادی آن‌ها را سر پا نگه می‌دارد؟
آنها از آیه یک سوره عنکبوت خوب یافته‌اند که با حضور دائمی مصیبت و بلا در زندگی، در حال امتحان دادن هستند.
از آیه 155 و 156 سوره بقره یاد گرفته‌اند که باید در مقابل مصیبت و بلا صبور و شکیبا باشند. که اگر صبور نباشد، رنج هم بر دردش افزوده می‌شود. (تحف‌العقول، ص 437)
آنها خیلی خوب اصل مالکیت خدا را باور کرده‌اند. گویا آیه «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ» با پوست و گوشتشان عجین شده است. باور کرده‌اند که خداوند به عنوان مالک، هرگونه تصرفی در مِلک خویش می‌تواند داشته باشد.
آیه 22 و 23 سوره حدید با جانشان آمیخته شده که در مقابل از دست دادن‌ها ناامید نشوند. چرا که به دنبال هر مصیبت و بلایی، آسانی خواهد آمد.(شرح،5 و 6)
مردم غزه خوب یافته‌اند که باید از خود مایوس شوند نه از خداوند. (یوسف،‌86/ حجر،55)
آنها به نصرت و یاری رسانی خداوند ایمان دارند (محمد، 7) و معتقدند که اگر خداوند کسی را یاری کند، محال است احدی بر او غالب شود.(آل‌عمران، 160)
اینگونه است که مردم غزه به زندگی خود ادامه می‌دهند.