تبیان، دستیار زندگی

کاربرد هوش مصنوعی در امنیت سایبری

استفاده از هوش مصنوعی برای افزایش امنیت سایبری یکی از امور ضروری برای سازمان‌ها و شرکت‌ها است.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهسا زحمتکش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کاربرد هوش مصنوعی ، امنیت سایبری ،
ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی برای امنیت سایبری پدید آمده‌اند که به تیم‌های امنیت اطلاعات کمک کنند تا خطرات احتمالی را کاهش دهند و وضعیت امنیتی خود را به طور کارآمد و مؤثر بهبود بخشند. البته هوش مصنوعی و تاثیراتش بر مشاغل، مشتریان و مجرمان سایبری و امنیت سایبری می‌تواند هم مفید و هم مضر باشد. در واقع هدف هوش مصنوعی تکرار هوش انسانی است و پتانسیل قابل توجهی در زمینه امنیت سایبری دارد. سیستم‌های هوش مصنوعی را می‌توان برای شناسایی تهدیدها، شناسایی انواع جدید بدافزار و محافظت از داده‌های حساس آموزش داد که در صورت پیاده‌سازی مؤثر، می‌تواند بسیار سودمند باشد.

مزایای استفاده از هوش مصنوعی در امنیت سایبری

آموزش مکرر در طول زمان

هوش مصنوعی از تکنیک‌های یادگیری ماشین و یادگیری عمیق برای تجزیه و تحلیل رفتار شبکه و شناسایی انحرافات یا حوادث امنیتی استفاده می‌کند. همچنین امکان واکنش فوری را فراهم می‌کند و اقدامات امنیتی آینده را با مسدود کردن تهدیدهای بالقوه با ویژگی‌های مشابه افزایش می‌دهد.

این فناوری در طول زمان یاد می‌گیرد و از گذشته برای شناسایی انواع جدید حملات، استفاده می‌کند. تاریخچه رفتار نمایه‌هایی را روی کاربران، دارایی‌ها و شبکه‌ها ایجاد می‌کند و اجازه می‌دهد تا انحرافات شناسایی شوند.

شناسایی تهدیدات ناشناخته

شناسایی تمام تهدیدات بالقوه برای یک شرکت به دلیل تاکتیک‌های دائما در حال تغییر هکرها می‌تواند بسیار دشوار باشد. این امر اتخاذ راه‌حل‌های مدرن مانند هوش مصنوعی را برای شناسایی مؤثر و جلوگیری از تهدیدات ناشناخته، که در صورت شناسایی نشدن می‌توانند باعث آسیب جدی شوند، ضروری می‌سازد.

مدیریت داده‌های زیاد

شبکه یک شرکت حجم وسیعی از ترافیک ایجاد می‌کند و بررسی دستی همه فعالیت‌ها در برابر تهدیدات احتمالی را برای پرسنل امنیت سایبری دشوار می‌کند. فناوری هوش مصنوعی به طور خودکار تهدیدهای پنهان را اسکن و شناسایی می‌کند، فرآیند تشخیص را ساده و حفاظت را افزایش می‌دهد.

مدیریت آسیب پذیری بهتر

با توجه به تهدیدات روزانه شرکت‌ها، استفاده از هوش مصنوعی در مدیریت آسیب پذیری‌های شبکه ضروری است. این فناوری تدابیر امنیتی موجود را برای شناسایی نقاط ضعف تجزیه و تحلیل می‌کند و کسب‌وکارها را قادر می‌سازد روی وظایف امنیتی حیاتی تمرکز کنند. این امر توانایی‌های حل مسئله را بهبود می‌بخشد و سیستم‌های تجاری را سریعتر از پرسنل امنیت سایبری ایمن می‌کند.

امنیت کلی بهتر

هکرها دائماً تاکتیک های خود را تغییر می‌دهند و در این شرایط اولویت بندی وظایف امنیتی دشوار می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند به شناسایی انواع حملات و اولویت بندیِ پیشگیری کمک کند. مثلا زمانی که با چندین تهدید به طور همزمان مقابله می‌کنید و خطا و سهل انگاری انسانی نیز می‌تواند چالش‌های امنیتی ایجاد کند، قابلیت‌های خودآموز هوش مصنوعی می‌تواند آن را به خوبی برای مقابله با تهدیدات مجهز کند.

ربات ها یک تهدید رو به رشد در امنیت سایبری هستند که برای فعالیت‌های مخرب مانند انتشار بدافزار و سرقت داده‌ها استفاده می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند ربات‌ها را با شناسایی الگوهای آن‌ها، ایجاد کپچای امن‌تر و استفاده از هانی‌پات‌ها (Honeypot) که یک منبع سیستم اطلاعاتی با اطلاعات کاذب است، برای به دام انداختن آن‌ها شناسایی و مسدود کند



کاهش فرآیندهای تکراری

هوش مصنوعی می‌تواند از عهده وظایف امنیتی یکنواخت و تکراری برآید که این موضوع  باعث رضایت پرسنل امنیت سایبری می‌شود. به طور مرتب تهدیدهای امنیتی اساسی را شناسایی و از آن جلوگیری می‌کند و تجزیه و تحلیل کامل را برای شناسایی حفره‌های امنیتی بالقوه انجام می‌دهد.

با هوش مصنوعی، کسب‌وکارها می‌توانند اطمینان حاصل کنند که بهترین شیوه‌های امنیت شبکه‌شان به طور مداوم بدون خطر خطای انسانی یا خستگی اجرا می‌شود.

تسریع در زمان تشخیص و پاسخ به خطر

ادغام هوش مصنوعی با امنیت سایبری امکان شناسایی و پاسخ سریع به تهدیدات را فراهم می‌کند و شرکت شما را از آسیب های غیرقابل برگشت نجات می‌دهد. هوش مصنوعی کل سیستم را اسکن می‌کند، تهدیدها را زود شناسایی می‌کند و وظایف امنیتی را در مقایسه با انسان‌ها ساده می‌کند.

ایمن کردن احراز هویت

وب‌سایت‌هایی با ویژگی‌های حساب کاربری یا فرم‌های تماس که حاوی اطلاعات حساس هستند، به یک لایه امنیتی اضافی برای محافظت نیاز دارند. هوش مصنوعی این لایه امنیتی را با استفاده از ابزارهایی مانند تشخیص چهره، کپچا و اسکنرهای اثر انگشت برای ایمن کردن احراز هویت در طول تلاش برای ورود به سیستم فراهم می‌کند. این موارد به شناسایی تلاش‌های جعلی برای ورود به سیستم کمک کرده و از حملاتی که می‌تواند منجر به نقض احتمالی امنیتی در شبکه شما شود، جلوگیری می‌کند.

حذف کارهای وقت‌گیر

هوش مصنوعی در امنیت سایبری کارهای وقت گیر انجام شده توسط متخصصان انسانی را حذف می‌کند. داده‌های وسیع را اسکن و تهدیدات بالقوه را شناسایی می‌کند و با فیلتر کردن فعالیت‌های غیرتهدید، موارد مثبت کاذب را کاهش می‌دهد. این به متخصصان انسانی کمک می کند تا روی وظایف امنیتی مهم تر تمرکز کنند.

مبارزه با ربات ها

ربات ها یک تهدید رو به رشد در امنیت سایبری هستند که برای فعالیت‌های مخرب مانند انتشار بدافزار و سرقت داده‌ها استفاده می‌شود. هوش مصنوعی می‌تواند ربات‌ها را با شناسایی الگوهای آن‌ها، ایجاد کپچای امن‌تر و استفاده از هانی‌پات‌ها (Honeypot) که یک منبع سیستم اطلاعاتی با اطلاعات کاذب است، برای به دام انداختن آن‌ها شناسایی و مسدود کند.

معایب هوش مصنوعی در امنیت سایبری
هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که امنیت سایبری را تا حد زیادی بهبود بخشد، اما دارای معایبی نیز هست. یکی از این معایب بحث اقتصادی آن است. سازمان‌ها برای ساخت و نگهداری سیستم‌های هوش مصنوعی به منابع و سرمایه گذاری‌های مالی بیشتری نیاز دارند و دستیابی به مجموعه های متنوعی از داده‌ها برای آموزش این سیستم‌ها می‌تواند زمان‌بر و پرهزینه باشد.

همچنین بدون داده‌های کافی، هوش مصنوعی می‌تواند نتایج نادرست و مثبت کاذب ایجاد کند. علاوه بر این، مجرمان سایبری می‌توانند از هوش مصنوعی برای انجام حملات پیشرفته‌تر استفاده کنند.

در نهایت...
در نهایت هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی اهمیت فزاینده‌ای در امنیت سایبری دارند و داده‌های بزرگ را برای شناسایی خطراتی مانند فیشینگ و بدافزار تجزیه و تحلیل می‌کنند. هوش مصنوعی برای افزایش عملکرد امنیت فناوری اطلاعات در سطح سازمانی بسیار مهم است. این فناوری تجزیه و تحلیل و شناسایی تهدید را ارائه می‌دهد و به متخصصان امنیتی کمک می‌کند تا خطرات را به حداقل برسانند و واکنش مستقیم به حادثه و شناسایی حملات بدافزار را قبل از وقوع آنها انجام دهند.

اما به طور کلی اکثر کارشناسان معتقدند علی‌رغم جنبه های منفی احتمالی، هوش مصنوعی امنیت سایبری را به جلو می برد و وضعیت امنیتی سازمان‌ها را بهبود می‌بخشد.