«مسیح» کردستان و «غریب» کشور
در میان همهمه و شلوغیها و ترس و وحشت از دست دادن جان و زندگی، از میان همه برخاست و گفت: «چرا با زور میخواهی مردم را برای نماز صبح بیدار کنی؟ همین صدای حی علی خیر العمل امر بهمعروف است بخواهند بیدار میشوند!» این دیالوگ فیلم «غریب» از شهید بروجردی دل خیلی از تماشاچیها را تکاند.

نویسنده : مریم علی بابایی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : سه شنبه 1402/01/08 ساعت 11:28

اقتباس همیشه جوابه!
«غریب» روایتی مختصر و کوتاه از رشادتهای محمد بروجردی از اتفاقات کردستان در سالهای 58 و 59 است که شهید بروجردی را به «مسیح کردستان» تبدیل کرد و «غریب» را شمایلی از قهرمان نشان داد.فیلم اقتباسی از کتاب «مسیح کردستان» است که درباره زندگی شهید بروجردی از تولد، نوجوانی تا شهادت را به نگارش درآورده و به نوعی پاسخ خیلی از جوابهای ناپیدای شخصیت بروجردی را در کتاب نقل میکند، کتاب مجموعهای کامل از تمام اتفاقاتی است که میخواهد به خوانندهاش بگوید این کتاب ماحصل نوزده سال تلاش مولف از زندگی شخصیتی است که شاید دوست نداشت تمام و کمال شناخته شود.
اصالتی به بزرگی تسخیر قلب مردم
دیدهاید یا شنیدهاید که میگفتند طرف چقدر حرفهای عمل میکند؟ چه در گفتار و چه در رفتار این نتیجه اصیل بودن است. با خواندن «مسیح کردستان» درمییابی که از شخصیتی میخوانی که اصیل بود و خود را وارد هیچ حاشیهای نکرد، شهید بروجردی متن اصلی زندگی را دریافته بود و همان را در پیش گرفته بود و به اقتضای زمانه عمل میکرد، نتیجهای که میبینید اصالت و حرفهای بودن است! او با این رفتار و منشاش بدون هیچ حکمی بر قلبها حکومت کرد.نمیخواهم با صراحت کامل بگویم که فیلمنامه «غریب» اقتباسی شسته رفته و بینقص از «مسیح کردستان» بود که قطعا نبود و نیست اما مسیری درست برای منگنه کردن مخاطب به «مسیح کردستان» بود.
با خواندن «مسیح کردستان» درمییابی که از شخصیتی میخوانی که اصیل بود و خود را وارد هیچ حاشیهای نکرد، شهید بروجردی متن اصلی زندگی را دریافته بود و همان را در پیش گرفته بود و به اقتضای زمانه عمل میکرد، نتیجهای که میبینید اصالت و حرفهای بودن است! او با این رفتار و منشاش بدون هیچ حکمی بر قلبها حکومت کرد