تبیان، دستیار زندگی

ساعت هوشمند بخریم یا مچ بند هوشمند؟

داستان دستان هوشمند در عصر جدید

با پیشرفت تکنولوژی ساعت و مچ بند هوشمند به عنوان یک گجت پوشیدنی انجام کارهای مختلف را برای کاربران آسان نموده و طرفداران زیادی برای خود دست و پا کرده است. 
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهسا زحمتکش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ساعت هوشمند
این روزها ساعت و مچ‌بند هوشمند به یکی از پرطرفدارترین محصولات تبدیل شده و اکثر شرکت‌های معروف به تولید این گجت پوشیدنی روی آورده‌اند. ساعت‌ها و مچ بندهای هوشمند از مواد خوبی ساخته شده‌اند و عموما از طراحی مطابق با استانداردهای ارگونومیک بهره برده‌اند تا برای استفاده طولانی مدت و حتی در طول شب احساس رضایت بخشی به کاربران بدهند. همچنین وزن سبکی دارند تا برای استفاده روزمره و هنگام ورزش دست را اذیت نکنند.

شما هم اگر قصد خرید یک مچ‌بند هوشمند را داشته باشید، به طور حتم بین دوراهی خرید یک مچ‌بند و یا یک ساعت هوشمند تعلل کرده‌اید. در این مطلب قصد داریم به زبان ساده تفاوت‌های این دو را برایتان بازگو کنیم تا انتخاب هوشمندانه‌ای داشته باشید.

مچ‌بند هوشمند

در سال‌های اخیر ساعت‌های هوشمند تغییر چشمگیری نداشته‌اند و در عوض مچ‌بندهای هوشمند با امکانات بیشتر در حال ورود به بازار هستند.

این محصول عموما به وسیله حسگرهای پیشرفته‌ای که دارد می‌تواند قدم‌های پیموده‌شده را بشمارد، ضربان قلب را اندازه‌گیری کند، کالری سوزانده‌ شده را محاسبه کند و از بسیاری قابلیت‌های سلامت‌محور دیگر برخوردار است.

اکثر آنها از حرکات و ورزش‌هایی مانند دو، دوچرخه‌سواری، شنا و… پشتیبانی می‌کنند. بنابراین، کاربر می‌تواند تمام مراحل ورزش خود از تردمیل تا استخر و شنا را ردیابی و بررسی کند. زمان را به شما نشان می‌دهد و به تلفن همراه شما متصل می‌شود تا عملکرد آن را در تلفن ببینید. همچنین اگر پیامک یا تماسی داشته باشید، به صورت هشدار روی مچ‌بند دریافت می‌کنید.

مچ‌بندها نسبت به ساعت‌های هوشمند قیمت کمتری دارند، سبک‌ترند و باتری با طول عمر بیشتری دارند. همچنین تنوع ظاهری بیشتری دارند. البته از آن ور هم صفحه نمایش کوچکتری داشته و از امکانات و قابلیت‌های کمتری پشتیبانی می‌کنند.

در کل مچ بند هوشمند مختص افرادی است که بیشتر وقت خود را در باشگاه‌های ورزشی و پیاده روی می‌گذرانند و مایلند اطلاعاتی از سلامتی بدن و روند ورزش کردن خود داشته باشند.

ساعت هوشمند

این ساعت‌ها علی رغم اسمشان فقط یک ساعت نیستند که شما فقط توقع نشان دادن ساعت را از آنها داشته باشید، اسمارت واچ‌ها علاوه بر نشان دادن قابلیت‌های سلامت محور، تمام هشدارهایی که به تلفن هوشمند شما ارسال می‌شود را  روی ساعت هوشمند نشان می‌دهند، به گالری عکس‌ها و آهنگ‌ها دسترسی دارند، در مدل‌های پیشرفته به واسطه آنها می‌توانید تماس ورودی به موبایلتان را پاسخ دهید و حتی بعضی از آنها سیم‌کارت می‌خورند و به تنهایی قابلیت برقراری تماس را دارند.

از مزیت ساعت‌های هوشمند می‌توان به اپلیکیشن اختصاصی در خصوص تناسب اندام و فعالیت‌های سلامت محور، ضدآب بودن در مدل‌های پیشرفته، نمایشگر بزرگ و بهره‌مندی از سنسورهای کامل‌تر با حساسیت بیشتر اشاره کرد. همچنین قیمت بالاتر و عمر باتری کوتاه‌تر از معایب ساعت‌‌های هوشمند هستند.

در نهایت بهتر است بگوییم که ساعت‌های هوشمند برای استفاده روزانه افراد گزینه مناسب‌تری هستند و افرادی که بیش از فعالیت‌های ورزشی در مهمانی و جلسات رسمی شرکت می‌کنند، بهتر است ساعت هوشمند خریداری کنند.

کدام را بخریم؟

باید بدانید که دلیل خرید شما چیست و چه چیزی نیاز شما را پاسخ می‌دهد. مثلا دلیل خرید مچ بند هوشمند زیبایی ظاهری و داشتن امکانات اولیه هوشمند است. در اکثر مدل‌ها صفحه لمسی نیست و با دکمه کار می‌کند.

اما ساعت هوشمند مناسب افرادی است که به ایده موبایل روی مچ دست علاقه دارند و مایلند بدون در آوردن گوشی از کیف یا جیب از هشدارها و پیام‌های خود مطلع شوند، تماس برقرار کنند و یا از سلامت بدن خود مطلع شوند. صفحه آن لمسی است و کار را برای کاربر راحت‌تر می‌کند.

البته این را هم در نظر داشته باشید که همه ساعت‌های موجود در بازار از این قابلیت‌ها پشتیبانی نمی‌کنند و مدل‌های گران‌تر این قابلیت را دارند.

تفاوت دیگر این دو مورد اندازه صفحه نمایش آنهاست که بد نیست بدانید اکثراً اندازه صفحه‌نمایش ساعت‌های هوشمند بین ۱ تا ۳ اینچ است. درحالی‌که اندازه صفحه‌نمایش مچ بندهای هوشمند بین صفر تا ۱ اینچ است.

اما در نهایت باید بگوییم مرز میان یک مچ بند ورزشی هوشمند و ساعت هوشمند در حال ازبین‌ رفتن و محو شدن است. چرا که در سال‌های اخیر ساعت‌های هوشمند تغییر چشمگیری نداشته‌اند و در عوض مچ‌بندهای هوشمند با امکانات بیشتر در حال ورود به بازار هستند.