تبیان، دستیار زندگی

تکنولوژی‌های جدید که در جام جهانی 2022 استفاده می‌شوند

قطر میزبان جدیدترین فناوری‌ها

مسابقات جام جهانی قطر از هر نظری اول است. چه به لحاظ برگزاری در کشوری به کوچکی قطر و چه به لحاظ استفاده از تکنولوژی‌های جدیدی که قطری‌ها در ساخت و تجهیز وزرشگاه‌ها از آن استفاده کرده‌اند. در این گزارش به برخی از فناوری‌های جذابی که قطر از آن‌ها استفاده کرده اشاره می‌کنیم.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : عارف چراغی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
جام جهانی
قطر اولین کشور غرب آسیا است که توانسته میزبانی جام جهانی را به عهده بگیرد. به همین دلیل سعی کرده بهترین‌های خود را اراده کند.

البته جالب است بدانید که نوآوری‌های فناورانه‌ای که قطر از آنها استفاده کرده مختص به بازیکنان نیست و حتی تماشاگران و سایرین را هم شگفت زده می‌کند. هفت استادیوم از هشت استادیوم ساخته شده برای جام جهانی به سیستم پیشرفته خنک‌کننده مجهز است.

این یک فناوری انقلابی است که جو داخل استادیوم را به‌طور یکسان خنک نگه می‌دارد. کشور قطر در نظر دارد در جام جهانی پیش رو، از انرژی خورشید و تکنولوژی کربن خنثی برای خنک کردن استادیوم ها استفاده کند تا دمای استادیوم از 27 درجه سلسیوس بالاتر نرود.

الرحله، نام توپ جام جهانی!

الرحله، نام توپ رسمی مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ است که یک محصول کاملا فناورانه و جذاب است. این توپ دارای یک فناوری متصل است که داده‌ها را بدون فوت وقت به مسئولان پشت دوربین‌های VAR منتقل می‌کند.

این تکنولوژی با فناوری جدید آفساید نیمه خودکار فیفا همکاری خواهد کرد. در مرکز این توپ از سیستم تعلیق جدید آدیداس با سنسور حرکت استفاده شده است. در تمام دوران‌های رقابت‌های فوتبالی این نخستین بار است که چنین تکنولوژی‌ای برای یک توپ استفاده می‌شود.

امنیت فناورانه

بونوکل به جامعه نابینایان در سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا جام جهانی ۲۰۲۲ را به روش‌های جدیدی که هرگز پیش از این در دسترس نبود، تجربه کنند.

قطری ها برای تامین امنیت بازیها علاوه بر نیروهای انسانی، از تکنولوژی هم استفاده کرده‌اند. قطر برای انجام این کار با شرکت آمریکایی Fortem Technologies قرارداد امضا کرده است.

به این ترتیب شرکت فورتم پهپادهای خود را در فضای استادیوم‌ها به پرواز در خواهد آورد تا به مقابله با پهپادهای مهاجم احتمالی بپردازند. این شرکت می‌گوید سیستم آنها راهی ایمن برای پایین کشیدن پهپادهاست و برخلاف استفاده از سلاح‌های نظامی، ریسک صدمات احتمالی را کم می‌کند.

استادیوم دوستدار طبیعت

استادیوم لوسیل آیکونیک که در شمال دوحه قرار دارد، دارای ظرفیت 86 هزار نفر است که میزبانی افتتاحیه جام جهانی قطر 2022 و همچنین فینال این رقابت ها را برعهده خواهد داشت. سقف ورزشگاه، پارکینگ‌ها و غرفه های خدماتی از صفحات خورشیدی تشکیل شده است.

این صفحه‌های خورشیدی به اندازه‌ای انرژی تولید خواهند کرد که انرژی مورد نیاز ورزشگاه در هنگام برگزاری مسابقات را تامین کرده و در عین حال به ساختمان‌های همسایه ورزشگاه نیز انرژی خواهد رساند. این ورزشگاه از فناوری‌های دوستدار محیط زیست برخوردار است که می تواند هوای ورزشگاه را در حرارت غیر قابل تحمل دوحه، خنک نگه دارند.

افراد کم‌بینا به تماشاگران اضافه می‌شوند

یک محصول جذاب به نام Bonocle محتوای دیجیتال سراسر جام جهانی را به خط بریل تبدیل کرده و به طرفداران کم‌بینا اجازه می‌دهد با دسترسی به محتوا از جام جهانی لذت ببرند.

بونوکل به جامعه نابینایان در سراسر جهان این امکان را می‌دهد تا جام جهانی ۲۰۲۲ را به روش‌های جدیدی که هرگز پیش از این در دسترس نبود، تجربه کنند. به‌گفته بنیانگذاران این فناوری، بونوکل اجازه می‌دهد افراد کم بینا بدون محدودیت و با آزادی بیشتری در دوحه حرکت کنند و تعامل داشته باشند.