تبیان، دستیار زندگی

نگاهی گذرا به آسیب و رفتارهای افراطی وگان‌ها

آسیب‌های دنیای بدون گوشت!

از گذشته تا به حال  غذا برای انسان ها مسئله و دغدغه مهمی بوده و هست. شاید برایتان جالب باشد بدانید تفاوت در نوع رژیم غذایی، علاوه بر این که سبک زندگی را تغییر می‌دهد آدم ها را به دو دسته تقسیم می‌کند .گروهی در تغذیه به سبک و سیاق اجداد خود  وفادار است و گروه دیگر که وگان و گیاه خواراند،  محصولات دامی را از سفره غذاییشان حذف کرده  و فقط گیاه می‌خورند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : فاطمه ناجی
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
سبک زندگی، رفتارهای افراطی وگان‌‌ها، گیاه خواری، نوع رژیم غذایی، سلامت غذایی،
حالا در این گزارش می‌خواهیم درباره دنیای عجیب و چالش های گروه دوم صحبت کنیم.

استفاده یا سو استفاده؟

شروع گیاه‌خواری به دوران جنگ جهانی بر می‌گردد زمانی که گوشت و فرآورده های دامی کم شدند و مدام از رادیو و دولت در حال تبلیغ گیاه‌خواری و  معایب مصرف گوشت بودند اما اصطلاح «وگان» اولین بار در سال ۱۹۴۴ توسط دونالد واتسون ، یک مدافع انگلیسی حقوق حیوانات و بنیان‌گذار جامعه وگان، ابداع شد. این افراد تصمیم گرفتند علاوه بر پرهیز از خوردن گوشت (مانند الگوی غذایی گیاه‌خواران) از مصرف لبنیات، تخم مرغ یا هر نوع محصولی که منشأ حیوانی دارد؛ دوری کنند. به ادعای آن‌ها مصرف گوشت بی‌رحمی و خشونت محسوب می‌شود و حیوانات را نباید کشت؛ اما منتقدین معتقدند این تفکر علاوه بر این که  تعادل زمین را به هم می‌زند، خود حیوانات نیز آسیب می‌بینند مثلا برخی از وگان‌ها برای احترامی که به حیوانات قائل‌اند، شیر گاو را نمی‌دوشند. در خوش‌بینانه‌ترین حالت اگر گاو به گوساله خود شیر بدهد باز هم حجم باقی مانده آن، گاو را مورد آزار و اذیت قرار می دهد.

حیواناتی که بازیچه می‌شوند!

مسئله‌ای که وگان‌هارا آزار می‌دهد، سلاخی و کشتارهای به شدت غیر انسانی است، سو استفاده ابزاری حیوانات برای آزمایش‌های لوازم آرایش و استفاده از پوست و  آنها برای صنعت مد از جمله اقدامات ترسناک انسان در دنیای طبیعت است، راه‌های زیادی برای منع و تحریم این خشونت وجود دارد اما این که انگشت اتهام را به سمت افراد گوشت‌خوار گرفت و آن هارا قاتل خواند راه درستی نیست.

از عوارض جسمانی طولانی مدت وگان بودن می‌توان به ریزش مو، آسیب به پوست و ناخن و مشکلات خواب اشاره کرد



مرز بین گیاه‌خواری و وگان

ممکن است شما هم گیاه‌خواری را با وگان اشتباه بگیرید  هر دو  در نخوردن گوشت حیوانات وجه اشتراک دارند، یک عده از فرآورده‌های حیوانات مثل شیر، عسل، تخم مرغ، محصولات چرمی و غیره استفاده می‌کند اما وگان‌ها که طبع  تندتری دارند، مدعی‌اند «نخوردن گوشت کافی نیست!» و هرآن چه مربوط به حیوانات می‌شود را منع می‌کنند.

از طرفی شخصیتی مثل هیتلر به عنوان یک فرد گیاهخوار، وجهه این حرکت را هرچه بیشتر زیر سوال برد. فردی که باعث کشته شدن میلیون‌ها انسان بی‌گناه  و دامن زدن به جنگ جهانی‌ست آیا  دلسوز حیوانات بود؟

رفتار افراطی، جان می‌گیرد

افراط و زیاده‌روی در هر زمینه‌ای آسیب زاست و درمورد سبک زندگی تغذیه و وگان هم این رفتارهای افراطی به وفور دیده می‌شود.

«یک مادر ۳۹ ساله آمریکایی، به جرم قتل نوزاد ۱۸ ماهه‌اش به حبس ابد محکوم شد» تفکرات افراطی این زن به وگان، باعث شد تا  به نوزاد خود به جای شیر که غذای اصلی اوست فقط میوه و سبزیجات بدهد!»

"گیاه خواران هر کاری بخواهند انجام می‌دهند" کمپینی که به ماریا استردم،  زن ۳۴ ساله و کوهنورد حرفه‌ای کمک کرد تا تصمیمش را عملی کند، او برای اینکه به همه نشان دهد گیاهخواران به هیچ عنوان ضعیف نیستند و قدرت انجام هرکاری را دارند، برای صعود به قله اورست اقدام کرد اما به گفته رسانه‌ها و اعلام اسپوتنیک ماریا  به دلیل گیاه‌خواری توانایی لازم و کافی را برای مقاومت در برابر سختی‌های مسیر نداشت و به همین دلیل در مسیر جان خود را از دست داد.

سلامتی در معرض خطر

بسیاری از کسانی که به گیاه‌خواری و وگان شدن روی آوردند، به دنبال سلامت غذایی بودند  بله مصرف مواد غذایی سالم شما را در برابر فشار خون و بیماری های قلبی ایمن نگه می دارد اما این سبک زندگی به مرور زمان آسیب زاست.

اضطراب و افسردگی، کمبود ید و روی و ویتامین ب 12 که در گوشت، غذاهای دریایی و محصولات لبنی یافت می‌شود اما در رژیم غذایی گیاه‌خواری جایگزین ندارد. از عوارض جسمانی طولانی مدت وگان بودن می‌توان به ریزش مو، آسیب به پوست و ناخن  و مشکلات خواب اشاره کرد.