تبیان، دستیار زندگی

اطلاعات ما به چه درد هکرها می‌خورد؟

دنیای عجیب هکرها!

اگر گشتی در دنیای مجازی بزنید متوجه می‌شوید که هک شدن رایانه و تلفنتان از رگ گردن به شما نزدیک‌تر است و برای جلوگیری از این اهداف شوم باید تدابیر خاصی بیاندیشید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
نویسنده : مهسا زحمتکش
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
هکرها
اگر بخواهیم واقع بینانه به موضوع هکرها نگاه کنیم، باید بگوییم که در ابتدا آنها اصلا نیت بدی نداشته و فقط از سر کنجکاوی می‌خواستند از طرز کار شبکه‌ها سر در بیاورند.

واژه هکر ابتدا در اوایل دهه 60 میلادی به کار برده شد و معنای آن برنامه نویسی بود که کدهای کامپیوتری را شخم می زد (معنای کلمه Hack). هکرها افراد با استعدادی بودند که می‌توانیم آنها را از پیشگامان صنعت کامپیوتر بدانیم که کارهای رایانه امروزی را پیش بینی می‌کردند.

امروزه تعداد زیادی از هکرها در دنیا وجود دارند که همگی سرشار از هوش و استعداد هستند. برخی از آنها نیت بدخواهانه‌ای ندارند و در حلقه اول شرکت‌ها و دولت‌ها برای بالا بردن سطح امنیتی شبکه کار می‌کنند.

تعداد اندکی از آنها هم شخصاً اقدام به برنامه نویسی می‎کنند ولی بسیاری از آنها به دنبال کدهایی می‌گردند که دیگران نوشته‌اند و آنها را از طریق اینترنت دریافت می‌کنند. با این کدها به سیستم‌های کامپیوتری و شبکه‌ها نفوذ کرده و افراد و شرکت‌های بیگناه زیادی را مورد حمله قرار می‌دهند.

هکرها از چه راهی اطلاعات ما را سرقت می‌کنند؟

هک شدن تلفن همراه یا رایانه علاوه بر تبعات مالی می‌تواند بار روانی برای از دست دادن اطلاعات و یا سواستفاده از آنها را برای شما به همراه بیاورد.

سرقت رمزعبور: برای این کار راه‌های فراوانی وجود دارد. مثل استفاده از الگوریتم‌های پیش‌بینی، روش آزمون و خطا، روش حمله دیکشنری که در آن یک برنامه کلمات رایج دیکشنری (لغت‌نامه) را در جایگاه رمز عبور امتحان می‌کند و ...

حملات فیشینگ: همیشه باید مراقب لینک‌های ارسالی از افراد و موسسات غریبه باشید، چرا که با کلیک بر روی آنها و یا وارد کردن اطلاعات شخصی کنترل سیستم یا تلفن خود را در اختیار هکرها قرار داده‌اید.

زامبی: با این روش هکرها سیستم شما را تبدیل به ربات کرده و کنترل رایانه را به دست می‌گیرند و می‌توانند از آن برای ارسال هرزنامه و ... استفاده کنند.

ویروس نویسی: روش رایج آن ارسال ایمیل حاوی ویروس است که سبب از کار افتادن یا پاک شدن بخشی از اطلاعات شما می‌شود و راه نفوذ را آسان می‌کند.

ضربات صفحه کلید (کی لاگر): برنامه‌هایی وجود دارد که تمام کلیدهای فشرده شده توسط کاربر را برای هکر ثبت می‌کند. سپس هکر با بررسی و آنالیز ضربات اطلاعات ما را سرقت می‌کند.

نرم افزار‌های جاسوسی: این نرم‌افزارها برای ورود نیاز به اجازه کاربر دارند و در لیست برنامه‌ها دیده نمی‌شوند، اما کنترل کامل تلفن شما را به دست می‌آورند.

هکرها

اطلاعات ما به چه درد هکرها می‌خوره؟

این افراد پس از هک اطلاعات ما، آنها را دسته بندی کرده و از آن برای درآمدزایی استفاده می‌کنند. اطلاعاتی مثل نام‌های کاربری و رمز ورود، اطلاعات مالی، شماره تلفن‌ها، آدرس‌ها و نام‌ها برای هکرها ارزشمند هستند.

استفاده هکر از اطلاعات: این روش به دلیل پیگیری قضایی نادر است ولی نه اینکه اصلا اتفاق نیوفتد. هکر می‌تواند با اطلاعات ما خرید آنلاین انجام دهد، درخواست وام و حق بیمه دهد، از دوستان و آشنایان ما پول قرض بگیرد و ...

فروش اطلاعات حساب های کاربری آنلاین: نام کاربری و رمزهای عبور حساب‌های بانکی، حساب بازی‎های آنلاین، سرویس‌های ابری و استریم ویدیو و موزیک در دارک وب خرید وفروش می‌شود.

فروش اطلاعات شخصی و هویتی: اطلاعاتی مثل نام و نام خانوادگی، یادداشت‌ها، مدارک پزشکی، اسکن شناسنامه، پاسپورت و ... به صورت دسته‌های بزرگ در دارک وب و بازار سیاه به فروش می‌رسد.

فروش اطلاعات کارت اعتباری: خریدار کارت‌های اعتباری کسانی هستند که برای جلوگیری از ردگیری کلاهبرداری‌های مالی از کارت اعتباری شما سواستفاده می‌کنند.

باج گیری: هکرها می‌توانند اطلاعات خودتان را به خودتان برگردانند، البته با اهرم فشار و درخواست‌های گوناگون.

فروش اطلاعات با ارزش محرمانه: این مورد بسیار پیچیده و در اکثر مواقع مورد حمایت دولت قرار دارد. به این صورت که هکر اطلاعات شرکت‌های مهم را هک کرده و به کشورهای دیگر و یا شرکت رقیب می‌فروشد. به طور مثال تخمین زده می‌شود که سرقت اطلاعات محرمانه توسط کشور چین، 50 میلیارد دلار در سال به اقتصاد ایالات متحده خسارت وارد می‌کند.

چاره چیه؟

هک شدن تلفن همراه یا رایانه علاوه بر تبعات مالی می‌تواند بار روانی برای از دست دادن اطلاعات و یا سواستفاده از آنها را برای شما به همراه بیاورد. پس همیشه پیشگیری بهترین راه حل است. برای این پیشگیری توصیه می‌کنیم:

* هیچ وقت تمام رمزها و نام‌های کاربری خود را یکسان انتخاب نکنید.
* از رمز عبور پیچیده و غیر عرف استفاده کنید.
* ایمیل‌های مشکوک را باز نکنید.
* روی لینک‌های ناشناس کلیک نکنید.
* از منابع ناشناخته فایل دانلود نکنید.
* حتماً از یک آنتی‌ویروس استفاده کنید.