معایب پلکسی گلاس را بشناسید!
ورقهای پلاستیکی در صنعت ساختمان و تولید وسایل مختلف کاربردهای زیادی دارند؛ ورق پلکسی گلاس یکی از همین ورقهای پرکاربرد است. شیتهای بزرگی که از جنس پلاستیک خشک هستند و شما میتوانید در منزل و یا ساختمان مسکونی خود آنها را ببینید. همان ورقهای طلقی که در سقفهای نورگیر و سقفهای کاذب استفاده میشوند. با اینکه ورق پلکسی گلاس یکی از بهترین پلاستیکها در صنعت تولید و ساختمان است ولی معایبی نیز دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : دوشنبه 1401/06/21 ساعت 13:40
معایب ورق پلکسی گلاس نمیتواند مانع از استفاده آنها شود؛ ولی دانستن این معایب میتواند در انتخاب بهترین ورق برای مصارف شما تاثیرگذار باشد. در این مطلب ورق پلکسی گلاس را به شما معرفی میکنیم و معایب این ورق پلاستیکی محبوب را به شما توضیح میدهیم.
ورق پلکسی گلاس چیست؟
پلکسی گلاس یک ورق پلاستیک با جنس خشک است که برای مصارف ساختمانی و تولید وسایل تزئینی استفاده میشود. پلکسی گلاسها سطح براقی دارند و استفاده از آنها در فضای داخلی ساختمان نمای بسیار زیبایی ایجاد میکند. پلکسی گلاس رنگی یکی از پرکاربردترین ورقهای پلکسی است که در فضای داخلی خانهها استفاده میشود.ورق پلکسی گلاس را میتوانید با ابزارهای مختلفی برش بزنید. از کاتر مخصوص و ارّه دستی گرفته تا دستگاههای مخصوص برش پلکسی مثل دستگاه برش لیزری. برش پلکسی گلاس کار نسبتا آسانی است و خودتان نیز میتوانید آنها را در خانه برش بزنید. ولی پیشنهاد میکنیم اگر ورق پلکسی گلاس را از فروشگاهی تهیه میکنید، خدمات برشکاری را نیز به همان فروشگاه بسپارید.
ورقهای پلکسی گلاس از ضخامت 1میلیمتر تا 50 میلیمتر تولید میشوند و شما با توجه به نیازتان میتوانید یکی از ضخامتهای موجود را تهیه کنید. ابعاد استاندارد ورق پلکسی گلاس 122×183 سانتیمتر است و شما بسته به نیازتان میتوانید در اندازههای کوچکتر هم این ورق پلاستیک را خریداری کنید.
فروشگاه لیزرکات با توجه به نیاز مشتریان ورق کامل پلکسی گلاس را در سه اندازه کوچکتر استاندارد
پلکسی گلاس یک ورق خاص با ویژگیهای منحصر بهفرد است؛ ولی معایبی نیز دارد که در ادامه با آنها آشنا خواهید شد.
معایب پلکسی گلاس
ورق پلکسی گلاس به موازات مزایای فراوانی که دارد، دارای معایب بزرگی نیز هست. پلکسی گلس را نمیتوانید در هر جایی و در هر شرایط آب و هوایی استفاده کنید. پلکسیها برای ساخت بسیاری از محصولات مناسب نیستند؛ و اگر قصد دارید شیت پلکسی را خودتان در منزل برش بزنید با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد.در موارد زیادی اگر پلکسی گلاس را با دقت کافی و با روش مناسب تمیز نکنید دچار خط و خش میشوند. و یا ممکن است بر اثر استفاده از شویندهها و پاککنندههای مختلف سطح براق آنها مات شود.
به هرحال این ورق پرکاربرد محبوب در کنار ویژگیهای خاص و مزایای ویژه، معایبی نیز دارد که در ادامه معایب پلکسی گلاس را بهطور کاملتر به شما توضیح میدهیم:
خش پذیری پلکسی گلاس
همیشه گفته میشود ورق پلکسی گلاس در برابر خط و خش و خراشیدگی مقاوم است؛ ولی این مقاومت فقط تا حد متوسطی در ورق پلکسی گلاس دیده میشود و اگر شدت خراشیدگی و ساییدگی زیاد باشد سطح پلکسی گلاس آسیب میبیند.بهعنوان مثال آینه پلکسی یکی از ورقهای پرکاربرد تزئینی است که در فضای داخلی ساختمان بهجای آینههای معمولی استفاده میشود. وضوح تصویر در آینه پلکسی گلاس دقیقا شبیه آینههای شیشهای است؛ و به علت مقاومت بیشتر آینه پلکسی، معمولا آنرا جایگزین آینههای شیشهای میکنند.
ولی یک عیب بزرگ آینه پلکسی گلاس این است که اگر آنها را با دقت تمیز نکنید دچار خط و خش میشوند و به مرور کدر و مات میشوند. این مورد یکی از بزرگترین معایب پلکسی گلاس به شمار میآید.
قیمت گرانتر نسبت به شیشه
ورق پلکسی گلاس با اینکه مقاومت بسیار بیشتری نسبت به شیشه دارد ولی قیمت بیشتر آن سبب میشود بسیاری از مشتریان از خرید آن منصرف شوند. این موضوع درست است که ایمنی پلکسی گلاس بیشتر از شیشه است ولی در برخی موارد برای جایگزینی پلکسی گلاس با شیشه باید تا حدود دو برابر هزینه بیشتری پرداخت کنید.البته در مکانهای زیادی مثل مهد کودکها و زمین بازی بچهها شاید مجبور باشید برای ایجاد ایمنی بیشتر از پلکسی گلاس استفاده کنید؛ ولی تعویض یک شیشه کوچک در خانه با پلکسی گلاس شاید صرفه اقتصادی نداشته باشد.
برشکاری نه چندان راحت
تمام ورقهای پلکسی گلاس هم با روشهای دستی و هم با روشهای ماشینی قابل برش هستند. البته بهترین روش برش پلکسی گلاس لیزرکات است. البته به جز کات لیزری میتوانید از ابزارهای سادهتر مثل کاتر طلق بر نیز استفاده کنید.کاتر مخصوص برش پلکسی یک ابزار کاربردی برای برش پلکسی گلاس در خانه است. استفاده از این کاتر به مهارت خاصی نیاز ندارد فقط باید روش کارکردن با آن را بدانید. برش پلکسی با این کاتر به روش زیر انجام میشود:
کاتر پلکسی را چندین بار روی پلکسی گلاس میکشید تا از سطح ورق بُرادهبرداری و یک شیار روی ورق پلکسی ایجاد شود. و پس از آن میتوانید ورق پلکسی گلاس را با فشار دست به دو قسمت تقسیم کنید.
این کار شاید راحت به نظر برسد ولی باید در انجام آن دقت کافی را داشته باشید. برش پلکسی گلاس نه چندان راحت و نه چندان سخت است؛ ولی اگر با دقت انجام نشود ممکن است ورق شما آسیب ببیند و این یکی از معایب پلکسی گلاس به حساب میآید.
معایب دیگر ورق پلکسی گلاس
پلکسی گلاسها معایب دیگری نیز دارند که گاها قابل چشمپوشی هستند. با اینکه این معایب در بعضی موارد خللی در استفاده از پلکسی گلاس ایجاد نمیکند ولی دانستن آنها خالی از لطف نیست. در ادامه با بعضی از این معایب ورق پلکسی گلاس آشنا میشوید.1- اگر در مناطق گرمسیری سکونت دارید و یا بهعنوان یک پیمانکار ساختمانی میخواهید از ورق پلکسی گلاس در مناطق گرم استفاده کنید، حتما به محدودیتهای پلکسی گلاس توجه کنید. اول اینکه ورقهای پلکسی کمتر از 6 میلیمتر را برای پنجرهها و برای جایگزینی شیشه استفاده نکنید. پلکسیهایی با ضخامت کمتر از 6 میلیمتر در برابر گرمای بالای 45 درجه مقاومت زیادی ندارند و در کوتاه مدت تغییر حالت داده و دچار اعوجاج میشوند.
2- اگر پلکسی گلاس را برای ویترین مغازهها و یا محلهایی که بطور مرتب تمیز میشوند استفاده میکنید، باید بدانید تمیزکردن هر روزه پلکسی سبب کدر شدن زودهنگام آنها میشود. پلکسی گلاس با اینکه در برابر خط و خش مقاوم است ولی دستمال کشیدن دائمی میتواند آنها را خیلی زود کدر و مات کند.
فرقی نمیکند که از مواد شوینده استفاده میکنید و یا فقط یک دستمال مرطوب را روی پلکسی میکشید؛ به هر حال سطح پلکسی بر اثر تمیزکردن مداوم دچار خط و خش میشود.
اگر پلکسی گلاس آینه ای را با آینههای شیشه ای جایگزین میکنید حتما به محدودیتهای تمیزکردن آن توجه کنید. پلکسی آینه ای نیز همانند پلکسی های شفاف و رنگی بر اثر تمیز کردن مداوم کدر میشوند.
فروشگاه لیزرکات مرکز فروش آینه پلکسی در تهران و ارائهدهنده خدمات برش لیزری به تمام نقاط کشور است. جهت خرید پلکسی گلاس کافیست به سایت لیزرکات مراجعه کنید و انواع ورق پلکسی را در ابعاد و ضخامتهای متنوع تهیه کنید.