تبیان، دستیار زندگی

چگونه در خانه موچی درست کنیم؟

موچی نوعی کیک برنجی ژاپنی است که بیشتر در سال نوی ژاپنی سرو می‌شود.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
موچی
ژاپنی ها غذاهای متنوعی در کشورشان دارند که این غذاها علاوه بر اینکه در ژاپن تهیه می شود،در کشورهای دیگر هم طرفدارن خاص خود را دارد. غذاهای آنها با توجه به مواد اولیه استفاده شده، به دسته های مختلف تقسیم می شود. مثلا غذاهای دریایی، غذاهای برنجی، غذاهای گوشتی و گیاهی و… از دسته بندی های اصلی غذاهای ژاپنی هستند.موچی هم از دسته ی غذاهای برنجی است که طرفداران زیادی دارد.

این خوراکی ژاپنی با غلات به ویژه نوعی برنج ژاپنی به نام موشیگوما درست می شود. این خوراکی اگر چه نوعی غذا به حساب می آید ،اما به عنوان دسر هم سرو می‌شود و همراه با مغزهای مختلفی مثل توت فرنگی یا بستنی و مغز کاکائو تهیه می شود.

 این خوراکی ژاپنی با غلات به ویژه نوعی برنج ژاپنی به نام موشیگوما درست می شود. این خوراکی اگر چه نوعی غذا به حساب می آید ،اما به عنوان دسر هم سرو می‌شود


 کیک برنجی ژاپنی در کشورهای آسیای شرقی مانند کره طرفدارن زیادی دارد. از این شیرینی خوشمزه در ژاپن برای کادو دادن نیز استفاده می شود.

برای تهیه ی این کیک برنجی باید از خمیر لوبیا استفاده شود. با توجه به این که دسترسی به این خمیر به صورت آماده در ایران امکان‌پذیر نیست، می‌توان آن را با لوبیا قرمز و آب در منزل تهیه کرد. برای تهیه خمیر لوبیا قرمز کافیست لوبیاها را چند ساعت خیس کرده و بعد آن را با آب بپزید تا له شود. سپس آن‌ها را داخل مخلوط‌کن بریزید و با آب، عسل، شکر و کمی نمک خوب مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا خمیر یکدست شود.

در ادامه طرز تهیه این خوراکی خوشمزه را بیان می کنیم:

مواد لازم برای تهیه موچی:


برنج شیرین یا برنج چسبناک (موشیگوم) سه فنجان

آب 400 میلی‌لیتر

نشاسته ذرت به مقدار لازم
موچی
طرز تهیه:
 برای تهیه این خوراکی ژاپنی ابتدا یک فنجان برنج یعنی 150 گرم بردارید. دو بار دیگر هم به همین اندازه برنج بردارید تا در نهایت به اندازه سه فنجان برنج داشته باشید. برنج را در کاسه ای بریزید و آن را آبکشی کنید. برای آبکشی، برنج را در یک کاسه بزرگ بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید. به کمک دست برنج را آبکشی کرده و سریع آب را تخلیه کنید.

 بعد از آن که به خوبی برنج را آبکشی کردید، آن را با دست کمی ورز دهید تا بیشتر خرد شود. برنج چسبناک به راحتی شکسته می‌شود؛ بنابراین نیازی به قدرت زیاد یا زور زدن زیاد ندارید. فقط چند بار با دست برنج را ورز دهید تا خرد شود. مجدد آب را به کاسه اضافه کنید و چهار تا پنج بار با دقت آبکشی کنید. سپس، برنج را در یک صافی با توری خوب بریزید. آبکش را تکان دهید تا آب اضافی خارج شود. اگر از پلوپز استفاده می‌کنید، برنج را به قابلمه داخلی پلوپز منتقل کنید.

بعد از این که برنج را صاف کرده و داخل پلوپز ریختید، مقداری آب به آن اضافه کنید. برنج را به کمک دست به طور یکنواخت داخل پلوپز پخش کنید. درب پلوپز را ببندید و اجازه دهید برنج حدود پنج تا 10 دقیقه بپزد.

 در مرحله ی بعدی برنج پخته شده را داخل مخلوط‌کن بریزید. تیغه مخلوط‌کن ایستاده را جا بزنید و با سرعت شماره دو آن را ورز دهید. تایمر را به مدت سه دقیقه تنظیم کنید تا زمانی که مایه برنج شروع به کش آمدن می‌کند. 


بعد از این مدت وقتی برنج تقریبا پخته شد، حدود چهار تا پنج فنجان آب جوش آماده کنید. وقتی آب گرم آماده شد، یک‌سوم آب جوشانده را داخل کاسه مخلوط‌کن بریزید. یک سوم دیگر آب را داخل یک کاسه دیگر و یک‌سوم باقیمانده را داخل ظرفی که روی آن خط‌های اندازه گیری درج شده، بریزید. اندازه این ظرف باید به گونه‌ای باشد که یک کفگیر سیلیکونی را بتواند خیس کند.

در مرحله ی بعدی برنج پخته شده را داخل مخلوط‌کن بریزید. تیغه مخلوط‌کن ایستاده را جا بزنید و با سرعت شماره دو آن را ورز دهید. تایمر را به مدت سه دقیقه تنظیم کنید تا زمانی که مایه برنج شروع به کش آمدن می‌کند. می‌‌توانید به کمک کفگیر سیلیکونی مرطوب برای جدا کردن برنج چسبناک از دیواره مخلوط‌کن استفاده کنید.

بعد از  سه دقیقه از مخلوط شدن مواد با مخلوط‌کن، کاسه را از مخلوط‌کن جدا کنید و به کمک کفگیر سیلیکونی مرطوب، مایه برنج را هم بزنید. کاسه را دوباره به مخلوط کن وصل کنید و با سرعت شماره دو دوباره ورز دهید. تایمر را به مدت سه دقیقه دیگر مجدد تنظیم کنید.

کاسه را از مخلوط کن بردارید و برنج چسبناک را دوباره با استفاده از کفگیر سیلیکونی مرطوب هم بزنید. در حال حاضر دانه های برنج کمتر قابل دیده می شوند. کاسه را دوباره به مخلوط کن وصل کنید و با سرعت شماره دو دوباره ورز دهید. تایمر را مجددا به اندازه سه دقیقه تنظیم کنید و برنج چسبناک را دوباره با استفاده از کفگیر سیلیکونی مرطوب ورق بزنید. در حال حاضر برنج چسبناک و کشسان می‌شود. یکبار دیگر این کار را تکرار کنید. یعنی به اندازه چهار بار باید برنج را مخلوط کنید.
تیغه مخلوط کن ایستاده را تغییر دهید و به جای آن یک تیغه صاف و مسطح قرار دهید. روی سرعت سه و برای 30 ثانیه موچی را مخلوط کنید. بعد از 30 ثانیه با کفگیر سیلیکونی دور ظرف را بتراشید و چهار بار این کار را تکرار کنید؛ یعنی مخلوط کن را روی سرعت سه و برای 30 ثانیه قرار دهید.

سپس مقداری نشاسسته ذرت روی سینی فر بپاشید و خمیر موچی را روی نشاسته قرار دهید. با دست خمیر را به شانه‌های مساوی در اندازه متوسط تقسیم کنید و روی سینی بچینید. اطمینان داشته باشید تا دستتان کاملا خشک باشد. بعد از آن، خمیرها را داخل پلاستیک بپیچید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار دهید تا استراحت کند.

بعد از این که خمیرها را از یخچال بیرون آوردید، یک اسکوپ از بستنی مورد علاقه‌ ی خود را وسط خمیر بگذارید و خمیر را دور آن جمع کنید. هر توپی که درست می‌کنید را داخل سلفون بپوشانید. دوباره خمیرها را باید مدتی در یخچال قرار دهید تا خودشان را بگیرند. بعد از حدود 20 دقیقه، موچی آماده سرو است. می‌توانید این دسر ژاپنی را با پودر نارگیل یا ترافل تزیین کنید

 اگر دوست دارید موچی رنگی داشته باشید از رنگ های خوراکی مجاز در خمیر استفاده کنید و به آن تنوع دهید.


نکته:
از آنجایی که این غذا چسبنده است،خوردن این غذا کمی دشوار است و برای کسانی که توانایی کمتری در قورت دادن مواد غذایی دارند مانند کودکان و سالمندان توصیه نمی شود زیرا برای آن ها خطر خفگی و مرگ به همراه دارد.

برای تهیه موچی بهتر است از همزن برقی ایستاده استفاده شود، زیرا همزن معمولی آنقدر قوی نیست که بتواند مایه موچی را با غلظت مناسب آماده کند.

برای جلوگیری از چسبیدن خمیر از نشاسته استفاده می شود.

این خوراکی را می توان به شکل های متنوع و در رنگ ها و طعم های مختلف درست کرد. تزیین آن هم به سلیقه ی فرد بستگی دارد و می توان گلوله های خمیری را در پودر نارگیل، شکلات آب شده و یا پودر شکلات غلتانید.

برای تهیه موچی ،می توانید به جز بستنی از مغرهای مختلف از جمله مغز آجیل، و حتی شکلات، ژله و مربا استفاده کنید و یا حتی میوه ی دلخواهتان را داخل آن بگذارید و از خوردن آن لذت ببرید.

اگر دوست دارید موچی رنگی داشته باشید از رنگ های خوراکی مجاز در خمیر استفاده کنید و به آن تنوع دهید.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .