تبیان، دستیار زندگی

به ‌خاطر خوب‌نبودن ظاهر خانه‌مان، خواستگار راه نمی‌دهم

دختری هستم 24 ساله. چند وقت پیش یکی از دوستان دانشگاهی‌ام از من خواستگاری کرد اما من به خاطر ظاهر خانه‌مان خجالت می‌کشم خواستگار برایم بیاید و کسی را به خانه راه نمی‌دهم. چه کنم؟
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خواستگاری - رد کردن خواستگار - ملاک های انتخاب همسر-

نویسنده : زهرا متقی‌شکیب | کارشناس‌ارشد روان‌شناسی

مخاطب‌گرامی، هر چند اطلاعاتی که در پیامک‌تان مطرح کرده‌اید برای ارائه راهکار توسط مشاور کافی نیست اما این‌که گفتید به دلیل ظاهر منزل خجالت می‌کشید که خواستگار راه بدهید، باید مورد بررسی قرار بگیرد. دلایل این‌که خانواده‌تان برای زیبایی منزل هزینه نمی‌کند، چیست و چگونه می‌توان این موانع را مرتفع کرد؟ شاید شما ظاهر زندگی‌تان را با افرادی بیش از سطح درآمد و توان اقتصادی خانواده‌تان مقایسه می‌کنید و این موضوع موجب ایجاد این احساس در شما می‌شود. بنابراین ریشه این احساس شما باید به طور دقیق‌تر بررسی شود. در ادامه چند توصیه به شما دارم.

شاید این مسئله برای خواستگارتان مهم نباشد

به این سوال فکر کنید که آیا همه خواستگارها به این موضوع حساس هستند و اولویت اول‌شان، وضعیت ظاهری خانه طرف‌مقابل است یا نه؟ گفته‌اید که یکی از دوستان هم دانشگاهی‌تان از شما خواستگاری کرده است، آیا او مورد بررسی قرار گرفته و مورد تایید شما و خانواده‌تان است ؟ از آن جا که انتخاب شریک زندگی جزو مهم ترین انتخاب‌های زندگی یک فرد است، پیشنهاد می‌کنم خواستگاری او را از طریق خانواده‌ها بپذیرید. فقط توجه داشته باشید که نتایج پژوهش‌های متعدد نشان‌ داده عاملی که تضمین کننده رضایت مندی از ازدواج و تداوم آن است، وجود 80 درصد شباهت و 20 درصد تفاوت است که با آموزش‌های لازم به تفاهم تبدیل می‌شود.

بیش از آن‌که نگران ظاهر منزل و بازخورد خواستگارتان در این خصوص باشید، برای شناخت بیشتر خودتان و افزایش مهارت‌های مورد نیاز برای آغاز زندگی مشترک و شناخت بهتر خواستگار مد نظر تلاش کنید.



انتظارات‌تان از ازدواج باید واقع‌بینانه باشد

بررسی سن، هم کفو بودن از لحاظ اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... از اصلی‌ترین ملاک‌هایتان برای انتخاب همسر باشد. البته نکته قابل‌توجه این‌که ملاک‌های مطرح شده هیچ‌یک به تنهایی نمی‌تواند عامل موفقیت در ازدواج باشد چراکه هر چقدر در ازدواج با تشابهات بیشتر ذاتی و اکتسابی تلاش کنیم ولی باز هم زن و مرد تفاوت‌های بسیار چشمگیری با یکدیگر خواهند داشت که باید یاد بگیرند با این تفاوت‌ها زندگی کنند و ثمره این زندگی یک ازدواج شاد و رضایت‌بخش باشد. زن و مرد به عنوان مکمل یکدیگر بسیاری از نیازهای روانی‌اجتماعی هم را برآورده می‌کنند و توجه به این نکته ضروری است که هر اندازه انتظارات و توقعات در ازدواج واقع‌بینانه‌تر باشد، ازدواج موفقیت آمیزتر خواهد بود.

به جای نگرانی از ظاهر منزل، دنبال شناخت خودتان باشید

در پایان خاطر نشان می‌کنم بیش از آن‌که نگران ظاهر منزل و بازخورد خواستگارتان در این خصوص باشید، برای شناخت بیشتر خودتان و افزایش مهارت‌های مورد نیاز برای آغاز زندگی مشترک و شناخت بهتر خواستگار مد نظر تلاش کنید. در این بین، با خانواده به خصوص فردی که با او راحت‌تر هستید، مثلا مادر یا خواهرتان مشورت کنید تا تصمیم بهتری بگیرد.
منبع: زندگی سلام
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .