تبیان، دستیار زندگی

چند پیشنهاد برای سحری ساده و خوشمزه

انتخاب غذای مناسب و خوش طعم برای وعده سحری می تواند تاثیر زیادی در حفظ سلامتی و انرژی روزه داران داشته باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
ماه مبارک رمضان
انتخاب مناسب غذاهای مصرفی در وعده سحری در ماه مبارک رمضان انرژی بدن را به میزان کافی تامین می کند و شما می توانید هم  فریضه الهی را به جای آورید و هم رژیم غذایی درستی داشته باشید.

سحری باید سالم باشد تا بتواند انرژی کافی را برای روزه داری طولانی فراهم کند. مهم است که غذای مصرفی، شما را هیدراته نگه دارد بنابراین باید به غذاهایی که برای سحری انتخاب می کنید دقت لازم را داشته باشید.

ماه مبارک رمضان

غذاهایی که باید در وعده سحری مصرف کنیم!

مواد غذایی غنی از پروتئین: تخم مرغ را می توانید به لیست غذاهای سحری تان اضافه کنید چرا که دارای پروتئین بالا و مغذی است. آنها نه تنها به شما کمک می کنند که سیرتر بمانید بلکه می توانند روش های زیادی را پیش روی شما قرار دهند تا طعم دلخواه خود را فراهم نمایید.

در ماه رمضان رژیم های غذایی ما به طور اساسی تغییر می کند، چرا که ما فقط در زمان سحری و افطار غذا می خوریم، به همین ترتیب هر دو وعده غذایی بخش مهمی از روزه را تشکیل می دهند.

غذاهای غنی از فیبر: جوی دو سر وعده مناسبی برای سحری است که سرشار از فیبر است.، فیبر محلول در معده می تواند تبدیل به ژل شود که دیرهضم باشد.

در نتیجه گلوکز و کلسترول خون کمتر کاهش می یابد که می تواند شما را در طول روز پرانرژی تر و سرحال تر نگه دارد. می توانید از همین روزهای اول ماه رمضان جوی دو سر را در لیست غذاهای سحر خود بگذارید.

غذاهای سرشار از کلسیم و ویتامین: محصولات لبنی یک منبع عالی تغذیه ای هستند و حتما باید در لیست غذاهای سحری شما باشد. انتخاب یک ماست ملایم یا  شیر و وانیل یا شیر و عسل می تواند به شما کمک کند تا در طول روز هیدراته بمانید.

غذاهای دارای کربوهیدرات پیچیده: غذاهای با کربوهیدرات پیچیده غذاهایی هستند که سرشار از انرژی می باشند و به آهستگی این انرژی را در طول روز پس می دهند. مثال هایی از این نوع غذا می تواند گندم کامل، جو دوسر، لوبیا و برنج باشد.

ماه مبارک رمضان

غذاهایی که نباید در وعده سحری مصرف کنیم!

غذاهای با کربوهیدرات ساده یا تصفیه شده: این مواد غذایی فقط 3 تا 4 ساعت طول می کشد تا هضم شوند و دارای  مواد مغذی ضروری کمی می شوند مانند: قند، آرد سفید، شیرینی، دونات، کروسان ها. این غذاها را از لیست غذاهای سحری تان حذف کنید.

غذاهای نمکی: عدم تعادل سطوح سدیم در بدن باعث می شود که شما احساس تشنگی کنید، بنابراین سعی کنید از آجیل، ترشی، چیپس و غذای حاوی سس سویا اجتناب کنید.

نوشیدنی های کافئین دار: چای و قهوه دارای کافئین هستند که منجر به بی خوابی و بی حسی می شود. علاوه بر این، شما را هیدراته نمی کند و باعث می شود مدام عطش آب در طول روز داشته باشید. پس لازم است، نوشیدنی های کافئین دار را از لیست غذاهای سحری حذف شود.

لیست چند غذای متنوع و مناسب برای وعده سحری


ماه مبارک رمضان

انواع خورشت مناسب برای وعده سحر

خورشت‌ها جزء غذاهایی هستند که با کم و زیاد کردن یک ماده اولیه، می‌شود یک غذای جدید با اسمی جدید درست کرد. مثلا اگر روزی قیمه ساده همراه با سیب‌زمینی درست کردید، می‌توانید روز دیگر به لپه و گوشت بادمجان اضافه کنید تا غذای جدیدی درست کرده باشید.یا لپه را از خورش حذف کنید و گوشت را به همراه بادمجان و کدو و رب بپزید. اگر آبغوره یا خود غوره دارید حتما در خورش بادمجان بریزید. برای خورش قیمه نیز پیشنهاد میکنیم در حین پخت چند عدد هل و یک تیکه چوب دارچین در خورش بیندازید و بگذارید حسابی با خورش بپزند و موقع سرو آنها را دربیاورید.

عطر و طعمی که هل و دارچین به قیمه می‌دهند به همراه اضافه کردن کمی گلاب در آخر پخت غذا، طعم قیمه‌تان را دوچندان می‌کند.

قرمه‌سبزی، قیمه بادمجان، قیمه سیب‌زمینی، کدو بادمجان، مرغ، کرفس، آلواسفناج، ریواس، بامیه، فسنجان، به، لوبیاسبز، کنگر، چاقاله بادوم، گوجه سبز.

خورشت مرغ: خورشت مرغ به تنهایی و همراه کمی زرشک یک غذای مطبوع و به شدت آسان می‌باشد. می‌توانید برای تنوع یک روز سیب‌زمینی به آن اضافه کنید، یک‌روز آلو، یکروز فلفل سبز. می‌توانید به جای آب در خورش، کمی آب پرتغال در خورش مرغتان بریزید. یا یکروز کمی بامیه به مرغ اضافه کنید.

بامیه را می‌توانید با گوشت هم بپزید مثل کرفس، ریواس و فسنجان که هم با گوشت و هم با مرغ می‌توان سرو کرد. اگر از مزه آلو در غذا خوشتان می‌آید گزینه‌های بیشتری در فهرست‌تان می‌توانید اضافه کنید. مثل مرغ‌آلو، به‌آلو، آلواسفناج، آلو با گوشت، آلو و هویج.

با استفاده از میوه‌های این فصل در منو غذایی‌تان می‌توانید تنوع بیشتری در غذاهایتان بدهید. مثل خورش گوجه سبز، چاقاله بادام، کنگر و ریواس که همه را هم با مرغ و هم با گوشت می‌شود درست کرد و طعم مایل به ترشی دارند.

ماه مبارک رمضان

انواع پلو مناسب برای وعده سحر

مثل خورش‌ها، پلوهایی مثل باقالی‌پلو، سبزی‌پلو، شیرین‌پلو و ته‌چین را می‌توانید هم با مرغ و هم با گوشت درست کنید. حتی ماهی هم می‌تواند جایگزین گوشت و مرغ شود. البته توصیه می‌کنیم در وعده سحر ماهی نخورید چون ممکن است تشنگی در طول روز را تشدید کند.

لوبیاپلو، عدس‌پلو، ماش‌پلو، آلبالوپلو، باقالی‌پلو، کلم‌پلو، سبزی‌پلو، نخودپلو، شیرین‌پلو، زرشک‌پلو، مرغ‌پلو، ته‌چین، رشته‌پلو، چشم بلبلی‌پلو، تاس کباب، جوجه‌کباب، دمی‌گوجه.

اگر تابه حال اسم نخودپلو را نشنیدید ولی لوبیاپلو را دوست دارید و از طعم نخودسبز خوشتان می‌آید پیشنهاد می‌کنیم نخودپلو را درست کنید. تهیه‌اش کاملا شبیه لوبیاپلو است فقط به جای لوبیاسبز باید نخود سبز را جایگزین کرد. می‌توانید مثل باقالی پلو درست کنید. یعنی به جای رب، شوید بزنید.

چشم‌بلبلی پلو هم به همین صورت است و می‌توانید هم با شوید و هم با رب آن را درست کنید. لوبیاچشم بلبلی را بپزید و با مرغ ریش ریش قاطی کنید. یا شوید و یا رب به آنها بزنید و بعد با برنج دم کنید. حتی می‌توانید نه رب و نه شوید بزنید و کمی زعفران به برنجتان بزنید.

مرغ‌پلو نیز غذای جدید و خاصی نیست! مرغ را با کمی ادویه و نمک می‌پزید و بعد ریش ریش می‌کنید و با کمی رب و روغن تفت می‌دهید. برنج را آبکش میکنید و مایه مرغ و رب را بین برنج می‌دهید. می‌توانید برای تنوع سیب زمینی حبه قندی هم به موادتان اضافه کنید.

رشته‌پلو، شیرین‌پلو، مرصع‌پلو غذاهایی هستند که شامل قانون اگر تابحال نخوردید، فعلا بیخیالش بشوید می‌شوند. خلال پسته و بادام و مرغ ریش ریش شده فصل مشترک این سه غذا هستند که آنها را غذای مقوی و پرانرژی برای اه رمضان می‌کنند.
بیشتر بخوانید:
برای افطار چه بخوریم؟
دمی‌گوجه یا همان استامبولی هم از غذاهای ساده، سریع و خوشمزه ایست که هم می‌توان خالی آن را خورد هم با مرغ هم گوشت و حتی تن ماهی. فقط یادتان نرود برای خوشمزگی بیشتر پیازداغ فراوان بریزید.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .