تبیان، دستیار زندگی

نکات مهم در مورد کارشناسی فنی خودرو

در این روزهای گرانی خودروهای وارداتی، و پایین آمدن قدرت خرید مردم، بازار خرید و فروش خودروهای دست دوم، رونق بیشتری دارد. اما یکی از مواردی که به هنگام خرید خودروی کارکرده باید مورد توجه قرار بگیرد، اطمینان از سلامت فنی و بدنه خودرو است. اگر نگوییم همه فروشنده‌ها، حداقل بیش‌از نیمی از آنها هنگام فروش خودرویشان سعی می‌کنند یک‌سری از مشکلات آن را پنهان کنند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
نکات مهم در مورد کارشناسی فنی خودرو

شما هم که مسلما اطلاعات و تجربه کافی درباره بخش‌های فنی، قطعات تعویض‌شده، تعمیرات و صافکاری، رنگ‌شدگی بدنه و نامعتبربودن مدارک و نظایر آن را ندارید.  به‌همین‌دلیل ممکن است به‌راحتی خودرویی را که قبلا تصادفات شدید داشته، چپ کرده یا مشکلاتی جدی از لحاظ ایمنی دارد به‌قیمت خودروی سالم به شما قالب کنند. اگر بعد از خرید خودرو متوجه این موضوع شوید، نه‌تنها پولتان را دور ریخته‌اید، ممکن است جان خودتان و عزیزانتان را هم به‌خطر بیندازید. اینجاست که اهمیت کارشناسی فنی خودرو ، نشان داده می‌شود.

پیشگیری از ضرر مالی با کارشناسی فنی خودرو


از مهمترین مسائل فنی، که می‌تواند باعث بروز مشکلات اساسی در خودرو شود و البته در قیمت آن نیز تاثیر گذار باشد، می‌توان به نکات مربوط به پیشرانه، گیربکس، جلوبندی، سیستم سوخت رسانی و سیستم ترمز خودرو اشاره کرد. مواردی که تشخیص آن‌ها، کار شما نیست و باید از یک کارشناس فنی خودرو در این زمینه کمک بگیرید.

مشکلات پیشرانه


پیشرانه به عنوان قلب یک خودرو، در حقیقت مهمترین بخشی است که به لحاظ فنی باید به خوبی بررسی شود. یکی از مشکلات رایج پیشرانه، روغن سوزی است. کارشناسی فنی، روغن سوزی را با نشانه‌هایی مانند خروج دود آبی یا سیاه از اگزوز شناسایی می‌کند. علاوه بر این، کارشناس به دقت پیستون‌ها، رینگ‌های اطراف آن و واشر سرسیلندر را نیز بررسی می‌کند تا مشکلات احتمالی آن از نگاه تیزبینش دور نماند. بررسی روغن پیشرانه یکی دیگر از بخش‌های مهم فنی خودرو است. با مشاهده رنگ روغن و بوی آن، می‌توان به مشکلات آن پی برد. همچنین وجود آب در روغن، می‌تواند نشانه مشکلی در واشر سرسیلندرها باشد.

سیستم ترمز


بخش فنی مهم بعدی، بررسی عملکرد سیستم ترمز خودرو است. ترمزها به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های خودرو که با ایمنی سرنشینان و خودرو سروکار دارد باید به دقت بررسی شوند. بررسی لنت ترمز، عملکرد پدال ترمز، ترمز دستی و هر آنچه که مربوط به سیستم ترمز و پایداری خودرو است، باید به دقت انجام شوند.

بررسی گیربکس


گفتیم که پیشرانه قلب یک خودرو است و گیربکس هم به عنوان بخشی که وظیفه انتقال نیروی پیشرانه به چرخ‌های خودرو را دارد، باید به لحاظ سلامت، مورد بررسی قرار بگیرد. وجود هرگونه خرابی در گیربکس خودرو، می‌تواند باعث از کار افتادن پیشرانه شود. نشت روغن، مشکل در حرکت چرخ‌دنده‌های گیربکس، کندی در تعویض دنده و یا تکان خوردن‌ خودرو به هنگام تعویض دنده، از مشکلات رایج گیربکس است که کارشناس فنی باید به دقت آن‌ها را بررسی کند.

جلوبندی خودرو


در بررسی این قسمت، ابتدا سیستم تعلیق خودرو و فنرها تست و بررسی می‌شوند. در ادامه، هندلینگ و فرمان‌پذیری، تعادل فرمان، عکس العمل‌های خودرو در پیچ‌ها و ناهمواری‌ها، کوبش‌های احتمالی داخل کابین و سلامت لاستیک‌ها نیز توسط کارشناس فنی بررسی خواهند شد.

چک لیستی که کارشناس فنی خودرو تهیه می‌کند


کارشناس فنی خودرو، باید فردی آشنا به مسائل فنی و مکانیکی خودرو باشد و بعد از کارشناسی خودرو، یک چک لیست کامل از تمامی مواردی که بررسی کرده، تهیه کرده و به خریدار تحویل دهد. اگر تصمیم به خرید یک خودروی کارکرده دارید و می‌خواهید از بابت مسائل فنی خودروی مورد نظر خود، اطمینان داشته باشید، کارشناسان فنی ما در سایت کارنامه آماده ارائه این سرویس به شما هستند. کافی است وارد سایت کارنامه به آدرسhttps://karnameh.com شوید و درخواست کارشناسی فنی خودروی خود را در آنجا ثبت کنید. کارشناسان ما در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس گرفته و خودروی مورد نظر را بررسی می‌کنند. کارشناسان فنی یک فرم کارشناسی به خریدار تحویل می‌دهند که در آن تمامی بخش‌های فنی خودرو اعم از پیشرانه، گیربکس، سیستم ترمز، جلوبندی و تمامی موارد مربوط به مسائل فنی خودرو را بررسی کرده و در صورت وجود مشکل و یا نقصی، آن را به شما اطلاع خواهند داد.