تبیان، دستیار زندگی

بانوان

دلایل و درمان خستگی و ضعف بعد زایمان

خانم‌ها بعد از زایمان بنا به دلایلی دچار ضعف و خستگی شدید می‌شوند. شدت و میزان خستگی بعد از زایمان در خانم‌های مختلف بر اساس عوامل متعددی از جمله طول مدت زایمان و عوارض آن، درد، حمایت‌های خانوادگی و اجتماعی و بی‌خوابی‌های مکرر متفاوت است و می‌توان با در پیش گرفتن توصیه‌هایی، از شدت آن کم کرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خستگی بعد از زایمان

علت خستگی بعد از زایمان و دلایل این خستگی

روند زایمان

زایمان می‌تواند ساعت‌ها طول بکشد و انرژی زیادی از شما بگیرد. علاوه بر خستگی طبیعی، داروهای کاهش درد که در زمان زایمان استفاده می‌شود می‌تواند شما را خواب‌آلود و خسته نگه دارد.

کمبود خواب

وقتی یک نوزاد در خانه است،به خصوص وقتی مادر باشید، خواب شبانه بسیار سخت است .

شیردهی

شیردهی نیازمند آن است که برای حفظ سلامت خود و همچنین نوزادتان کالری بیشتری مصرف کنید و این می‌تواند به شما از لحاظ فیزیکی فشار بیاورد.

کم‌خونی

دلیل مهم دیگر خستگی پس از زایمان کم‌خونی است که در نتیجه از دست دادن خون در زمان زایمان رخ می دهد. می‌توانید میزان هموگلوبین خود را با مصرف مکمل‌های آهن یا غذاهای سرشار از آهن بازسازی کنید اما اگر باز هم احساس خستگی کردید از پزشک کمک بگیرید.

کم‌کاری تیروئید

برخی بانوان یک تا چهار ماه پس از زایمان دچار کم‌کاری غده تیروئید می‌شوند. خستگی پس از بارداری می‌تواند نشانه این عارضه باشد که در این صورت نیازمند دخالت پزشکی، رژیم غذایی و شیوه زندگی سالم هستید.

راهکارهای کاهش خستگی

هفته‌های اول بعد از زایمان را به مراقبت بیشتر از نوزاد و خود اختصاص دهید تا رسیدن به کارهای جانبی. در طول روز، چرت‌های کوتاه داشته باشید. از همسر یا اطرافیانتان کمک بگیرید و سعی نکنید همه کارها را یک تنه انجام دهید. نوزاد را در پایان عصر حمام کنید تا خواب راحتی داشته باشد و شما نیز بتوانید استراحت کنید. 
منبع: زندگی سلام / روزنامه خراسان