طرز تهیه انواع کمپوت خانگی
یکی از لذیذ ترین میان وعده و دسرهایی که میتوان در هر فصلی برای افراد خانواده تهیه کرد، کمپوت است که سرشار از ویتامین و مواد مغذی می باشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : يکشنبه 1399/03/11 ساعت 15:10
در هر فصلی استفاده از میوه های آن فصل باعث می شود که مواد مغذی و مورد نیاز بدن ما فراهم شود. کمپوت همان میوهی پخته شده است. معمولاً بچه ها کمپوت را بهتر از میوهی خام تازه میخورند. باید بدانید که کمپوتها هم حاوی ویتامین هستند و اصلاً نمیتوان آنها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست.
معمولاً زمانی که انواع میوهها بهوفور در دسترس است، تمایل افراد خانوادهها به تبدیل و ذخیره میوه برای فصول مختلف بیشتر میشود. معمولاً استقبال از کمپوت میوههای فصل تابستان با فرارسیدن فصل سرما که تنوع میوه کمتر است، زیاد میشود. مهمترین ویژگی کمپوت این است که در زمان کوتاهی میتوان انواع میوهها را کنسرو و تا ماهها بدون خطر فساد نگهداری و مصرف کرد.
در اثر پختن میوه، باکتریهای موجود در آن از بین می رود و شربت آن میتواند قابلیت ماندگاری محصول را زیاد کند.
مشکل اصلی کمپوت ها میزان قند افزوده است. کمپوت های صنعتی قند زیادی دارند. بهتر است کمپوت هایی انتخاب کنید که روی آن ها عبارت «فاقد قند افزوده» نوشته شده باشد. در این صورت میزان قند آن ها برابر با میوه ی طبیعی می باشد.
یک: میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت می گذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت مانده گاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.
دو: روش دوم کمپوتهایی که درست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم ماندگاری بالایی دارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی که انتخاب می کنیم نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالای شیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و از روی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر در آب حل نشود.وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تا لب به لب شودو در شیشه ای را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آب سرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از روی حرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشه هوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم و این عمل هم به اقتصاد خانواده کمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک در آن بکار نمی رود.
کمپوت کدو تنبل
یکی از کمپوت های خوشمزه که خاصیت فراوانی دارد، کمپوت کدو تنبل می باشد.مواد لازم برای تهیه این کمپوت، یک عدد کدو حلوایی، مقداری شکر، گردوی خرد شده،آبلیمو ترش ، یک قاشق سوپ خوری نارگیل رنده شده می باشد.
طرز تهیه این کمپوت:
کدو تنبل را پوست بگیرید و آن را قطعه قطعه کنید و قطعات را در قابلمه بریزید و آب کافی و شکر رویش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا نرم شود و سپس آن را در یک ظرف دیگری بریزید و به آن آبلیمو ترش و نارگیل رنده شده اضافه کنید.
کمپوت به:
یکی دیگر از کمپوت های خوشمزه ، به می باشد . مواد لازم برای تهیه این کمپوت یک کیلو به، مقداری شکر،مقداری آب،عصاره لیمو ترش،می باشد.
طرز تهیه:
به را پوست کنده و قسمت های داخلی به را آورده و به قطعات کلفت ببرید و سپس پوست و مغز داخلی اش را در آب مخلوط با شکر ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت 30 دقیقه تا به صورت شربت غلیظ درآید و در ضمن آبلیمو ی ترش را هم رویش بریزید و شربت قند مزبور را از پارچه ی نازک رد کرده و آن را دوباره داخل ظرف ریخته و مجددا روی حرارت بگذارید و قطعات را به آن اضافه کنید و آن قدر به پختن ادامه بدهید تا به نرم شود. این کمپوت هم به صورت سرد و هم گرم سرو می شود.
کمپوت سیب:
کمپوت سیب دسر یا عصرانه بسیار خوشمزه ای است که برای تهیه آن فقط به سیب نیاز دارید و گلاب برای مطبوع کردن آن نیاز دارید.مواد لازم برای تهیه این کمپوت،یک کیلو سیب،مقدرا کمی پوست لیمو ترش،به میزان دلخواه گلاب،مقداری هم شکر و آب می باشد.
طرز تهیه کمپوت سیب:
سیب ها را پوست بکنید و به چند تکه تقسیم کنید.در حین پوست کردن سیب آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید .بعد از اینکه آب به جوش آمد شکر و پوست لیمو ترش را در آن بریزید تا چند جوش بخورد. بعد از چند دقیقه سیب های پوست شده را داخل آن بریزید تا با آب و شکر بجوشد.
در حین جوشیدن تست کنید هر قطعه از سیب ها که نرم شد آن را از شهد خارج کنید و در ظرف مورد نظر بریزید.در مرحله آخر بعد از برداشتن تمام سیب ها شربت را بجوشانید تا به اندازه دو لیوان َشهد باقی بماند و در پایان شربت را روی سیب ها بریزید و کمی هم گلاب به آنها اضافه کنید.میتوانید کمپوت را بعد از سرد شدن و گذاشتن چند ساعت در یخچال مصرف کنید و یا در ظرف را ببندید و بعدا مصرف کنید.
کمپوت گوجه سبز
کسانی که طرفدار میوه های ترش هستند ، پیشنهاد می شود که کمپوت گوجه سبز استفاده کنند. این میوه باعث تقویت سیستم عصبی شده و کم خونی را ازبین می برد و کلیوی بدن را تقویت می کند. گوجه سبز به عملکرد رفع بیماری های کبد نیز کمک کرده و این میوه باعث از بین رفتن کرم های روده می شود. با این میوه میتواند به کاهش وزن و عملکرد بهتر دستگاه گوارش به دلیل بالا بودن فیبر آن کمک کنید. مواد لازم برای تهیه این کمپوت یک کیلو گوجه سبز،مقداری هم آب و شکر می باشد.
طرز تهیه کمپوت گوجه سبز
شکر و آب را در یک قابلمه لعابی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. بعد از حل شدن شکر ، آب را از صافی ریزی رد کنید تا کاملا صاف شود. دوباره شهد را به همراه گوجه سبز ها داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید تا گوجه ها بپزند. بعد از پخته شدن گوجه ها و غلیظ شدن شهد ،آن را خاموش کنید. وقتی کمپوت سرد شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
توجه داشته باشید زمان جوشیدن گوجه ها در محلول نباید خیلی زیاد باشد زیرا گوجه ها له شده و هسته آنها جدا می شود. همچنین در صورتی که کمپوت را با طعم شیرین تر دوست دارید، مقدار شکر آن را کمی بیشتر کنید.
کمپوت زردآلو
یکی دیگر از کمپوت های خوشمزه و پرطرفدار، کمپوت زردآلو می باشد. زردآلو طبع سرد و تر دارد، بازکننده گرفتگی های مجاری عروقی و نرم کننده سفتی ها در قلب نیز می تواند باشد، مفید برای تسکین درد گوش و رفع سنگینی شنوایی، درمان کننده کم خونی، لطیف کننده پوست صورت و گردن و مفید برای جلوگیری از نفخ می باشد. مواد لازم برای تهیه این کمپوت ، یک کیلو زردآلو،مقداری هم شکر و آب است.
روش تهیه کمپوت زردآلو
ابتدا زرد آلوها را بشویید و بعد از وسط نصف کنید و هسته آن را بیرون بیاورید. آب و شکر را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آن حل شود. بعد از حل شدن شکر آن را از روی حرارت بردارید و از صافی رد کنید. دوباره روی حرارت قرار دهید و زرد آلوها را به آن اضافه کنید و بدون اینکه در ظرف را ببندید صبر کنیدتا کمی جوش بخورد و زردآلوها پخته شوند و له نشوند. بعد از قوام شکر کمپوت را از روی حرارت برمیداریم و صبر میکنیم تا خنک شود.
کمپوت 5 میوه
از دیگر میان وعده های خوشمزه، کمپوت 5 میوه می باشد. برای تهیه این کمپوت، 5 عدد زردآلو،3 عدد هلو،3 عدد شلیل،5 عدد آلو قرمز ،15 عدد گیلاس، مقداری هم آب و شکر نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت پنج میوه:
هسته گیلاس , زردآلو , هلو و شلیل را در می آوریم. قابلمه ای را آب میکنید اول هلو را با شکر مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم بپزد , بعد از آن بقیه میوه ها را ریخته و مدت 15 دقیقه می گذاریم بپزند و وقتی سرد شد میل میکنیم. برای نگهداری از کمپوت آن را بعد از خنک شدن در ظرف در دار نگهداری کنید.
کمپوت شلیل
میوه شلیل یکی از بهترین تقویت کننده ها برای پوست بوده و یک میان وعده عالی برای افراد باردار به حساب میآید و برای هضم بهتر غذا نیز بسیار کمک میکند. شلیل یکی از میوه های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و به علاوه بر آن به خاطر کالری کمی که دارد، هرگز باعث چاقی و یا قند اضافه نمیشود.
مواد لازم برای تهیه این کمپوت، شلیل سفید یا قرمز یک کیلو،مقداری هم آب و شکر می باشد.
طرز تهیه:
ابتدا شلیل ها را شسته، نصف کرده و هسته آن را جدا کنید. سپس آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید، شکر ها را که حل شدن شلیل ها را به آن بیفزایید. توجه داشته باشید که بعد از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید، چراکه شلیل بافت بسیار نرمی داشته و با حرارت سریعا له شود. پس مراقب کمپوت باشید تا کمپوتی عالی به دست آورید.
کمپوت گلابی
یکی دیگر از کمپوت های پرطرفدار که ویتامین فراوانی برای بدن دارد، گلابی می باشد. گلابی طبع گرم و تر دارد، میتواند انرژی از دست رفته بدن را به بدن بازگرداند. همچنین تقویت کننده سلول های خاکستری مغز بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و میتواند از سرطانها پیشگیری کند و بیماری های قلبی عروقی را نیز بهبود بخشد.مواد لازم برای تهیه این کمپوت،یک کیلو گلابی، مقداری شکر و آب می باشد.
طرز تهیه:
ابتدا باید میوه ها را به صورت کاملا صحیح شسته و پوست بگیرید و به هر شکل دلخواه ای که مورد نظر شما است، آن را ریز کنید. اما توجه داشته باشید که بسیار خورد نشود، چون بر اثر حرارت قوام خود را از دست می دهد. در مرحله بعد آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید، زمانی که شکر ها کاملا حل شد، گلابی را به این محلول اضافه کنید. زمانی که یکی دو جوش زد کمپوت شما آماده است. مواظب باشید که کمپوت زیاد نجوشد در این صورت گلابیها له میشوند و شکل خود را از دست میدهند اما نباید بگذارید کاملاً خام به نظر بیایند.
کمپوت انجیر
انجیر میوه ای خوشمزه و مفید به دو حالت خشک و تازه مغذی است که برای درمان بیماری های زیادی از جمله رفع و درمان کم خونی، درمان یبوست و بسیاری از مشکلات دیگر مفید می باشد.برای تهیه این کمپوت ،به نیم کیلو انجیز تازه متوسط، مقداری لیمو ترش متوسط،گلاب ، آب،عسل، ساقه دارچین،وانیل و دو عدد گلابی سفت متوسط نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت انجیر مغذی
در ابتدا لیمو ترش را پوست کنده و داخل پوست لیمو را تمیز کنید، پوسته سفید آن را درآورده، سپس پوست نازک شده را به صورت نوار های باریک خلال کنید. سپس پوست های خلال شده را همراه وانیل، دارچین، گلاب، عسل و آب مخلوط کرده و در مدت زمان ۱۰ دقیقه در داخل ظرفی و بدون گذاشتن درب آن، بجوشانید. در این مرحله باید گلابی ها را قاچ کرده و بعد از جدا کردن هسته آنها، به همراه انجیر به به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه دهید، حدود ۵ دقیقه پخته شده و نرم شوند. سپس میوه های پخته را در داخل ظرف دیگری ریخته، ساقه های انجیر را دور ریخته و شهد انجیر را بر روی حرارت ملایم به مدت ده دقیقه و بدون گذاشتن سرپوش بجوشانید تا قوام آید، شربت را روی کمپوت انجیر بریزید، اکنون کمپوت شما آماده شده و می توانید بعد از سرد شدن آن را به عنوان میان وعده و یا دسر میل نمایید. در صورت تمایل می توانید از مقداری عسل نیزبرای خوش طعم شدن کمپوت استفاده کرده و آن را در آخر اضافه کنید.
کمپوت موز خانگی
موز یکی از میوه های بسیار خوشمزه و انرژی زا است که خواص فراوانی دارد و ارزش غذایی آن با گوشت برابری می کند.برای تهیه این کمپوت، به موز، آب و شکر نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت موز
برای درست کردن کمپوت موز ابتدا پوست موز را جدا کنید سپس آن را به صورت حلقه حلقه برش دهید و حالا شکر را فراهم کنید و قطعات موز را در آن بریزید و اجازه دهید به مدت سه دقیقه بپزد. پس از سرد شدن موز را در بطری های شیشه ای با درپوش محکم قرار دهید. جهت نگه داری این کمپوت باید حتما آن را در یخچال نگه داری کنید، تا از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
برای آنکه کمپوت های خود را مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید، می توانید از روش هواگیری یا پلمپ استفاده کنید. که برای این کار باید از قوطی های شیشه ای که درب های آن ها پلاستیکی یا فلزی هستند استفاده نمایید. طریقه هواگیری به این صورت است که ابتدا میوه مورد نظر را که به صورت کمپوت در آورده اید، درون شیشه ها ریخته و مقداری از شیشه را خالی بگذارید. سپس در آن را محکم ببندید، شیشهها را ایستاده در ظرف مناسبی قرار دهید. سپس در آن ظرف را از آب پر کنید، به طوری که آب روی تمام شیشه ها را بگیرد. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید. از زمانی که آب قابلمه به جوش آمد، مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بجوشانید تا هوای داخل شیشه ها کاملاً گرفته شود. به این شکل شما توانسته اید ظرف خود را کاملا هواگیری و پلمپ کرده و کمپوت ها را مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید.
در پخت کمپوت باید توجه داشته باشید که نباید همانند مربا زیاد بجوشد، بلکه باید آب کمپوت کاملا رقیق باشد و میوه قوام خود را از دست ندهد. به علاوه آنکه جدا نکردن پوست میوه باعث میشود که قوام آن بیشتر شودو طعم بهتری بدهد. بنابراین برخی از میوهها که پوست آن ها قابل استفاده است را با پوست کمپوت کنید.
معمولاً زمانی که انواع میوهها بهوفور در دسترس است، تمایل افراد خانوادهها به تبدیل و ذخیره میوه برای فصول مختلف بیشتر میشود. معمولاً استقبال از کمپوت میوههای فصل تابستان با فرارسیدن فصل سرما که تنوع میوه کمتر است، زیاد میشود. مهمترین ویژگی کمپوت این است که در زمان کوتاهی میتوان انواع میوهها را کنسرو و تا ماهها بدون خطر فساد نگهداری و مصرف کرد.
در اثر پختن میوه، باکتریهای موجود در آن از بین می رود و شربت آن میتواند قابلیت ماندگاری محصول را زیاد کند.
مشکل اصلی کمپوت ها میزان قند افزوده است. کمپوت های صنعتی قند زیادی دارند. بهتر است کمپوت هایی انتخاب کنید که روی آن ها عبارت «فاقد قند افزوده» نوشته شده باشد. در این صورت میزان قند آن ها برابر با میوه ی طبیعی می باشد.
به دو طریق می توان کمپوت درست کرد:
یک: میوه مورد نظر و آب و کمی شکر را در قابلمه ریخته مستقیماً روی حرارت می گذاریم تا یکی دو جوش بزند و بعداز روی حرارت بر می داریم که این نوع کمپوت مانده گاری ندارد نهایتاً چند روزی بیشتر در یخچال نمی ماند.
دو: روش دوم کمپوتهایی که درست می کنیم اگر کاملاً شرایط درست کردن کمپوت را رعایت کنیم ماندگاری بالایی دارد شاید بتوان چندسالی نگه داشت. برای اینکه کمپوت خوبی درست کنیم میوه هایی که انتخاب می کنیم نباید له باشد زدگی نداشته باشد و کاملاً سالم و مرغوب باشد و آنها را خوب شسته و خشک می کنیم و داخل شیشه های در فلزی استریل شده می ریزیم تا بالای شیشه پر شود و در یک قابلمه آب می ریزیم و می گذاریم روی حرارت تا بجوش آید و از روی حرارت برداشته و شکر کم کم به آن اضافه می کنیم تا به مرحله اشباع برسد یعنی شکر دیگر در آب حل نشود.وقتی که کاملاً سرد شد روی میوه های داخل شیشه می ریزیم تا لب به لب شودو در شیشه ای را می گذاریم و شیشه ها را داخل یک قابلمه می چینیم و آب سرد می ریزیم تا 2 سانت به در آن مانده و روی حرارت می گذرایم و زمانیکه آب درون قابلمه به نقطه جوش برسد برای آن وقت می گیریم و بعد از گذشت زمان لازم از روی حرارت برداشته و یکی یکی در شیشه ها را مجدداً سفت کرده سرد که شد در کمد گذاشته یا کابینت و هر وقت که نیاز بود استفاده می کنیم. اگر تمام نکات رعایت شود و در شییشه هوا نکشد با این روش بهترین کمپوت را درست می کنیم و این عمل هم به اقتصاد خانواده کمک می کند و هم به سلامت بودن خانواده چون مواد شیمیایی و ضدکپک در آن بکار نمی رود.
در ادامه مطلب طرز تهیه انواع کمپوت ها را بیان می کنیم:
کمپوت کدو تنبل
یکی از کمپوت های خوشمزه که خاصیت فراوانی دارد، کمپوت کدو تنبل می باشد.مواد لازم برای تهیه این کمپوت، یک عدد کدو حلوایی، مقداری شکر، گردوی خرد شده،آبلیمو ترش ، یک قاشق سوپ خوری نارگیل رنده شده می باشد.
طرز تهیه این کمپوت:
کدو تنبل را پوست بگیرید و آن را قطعه قطعه کنید و قطعات را در قابلمه بریزید و آب کافی و شکر رویش بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا کاملا نرم شود و سپس آن را در یک ظرف دیگری بریزید و به آن آبلیمو ترش و نارگیل رنده شده اضافه کنید.
کمپوت به:
یکی دیگر از کمپوت های خوشمزه ، به می باشد . مواد لازم برای تهیه این کمپوت یک کیلو به، مقداری شکر،مقداری آب،عصاره لیمو ترش،می باشد.
طرز تهیه:
به را پوست کنده و قسمت های داخلی به را آورده و به قطعات کلفت ببرید و سپس پوست و مغز داخلی اش را در آب مخلوط با شکر ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید و به مدت 30 دقیقه تا به صورت شربت غلیظ درآید و در ضمن آبلیمو ی ترش را هم رویش بریزید و شربت قند مزبور را از پارچه ی نازک رد کرده و آن را دوباره داخل ظرف ریخته و مجددا روی حرارت بگذارید و قطعات را به آن اضافه کنید و آن قدر به پختن ادامه بدهید تا به نرم شود. این کمپوت هم به صورت سرد و هم گرم سرو می شود.
کمپوت همان میوهی پخته شده است. معمولاً بچه ها کمپوت را بهتر از میوهی خام تازه میخورند. باید بدانید که کمپوتها هم حاوی ویتامین هستند و اصلاً نمیتوان آنها را فاقد ویتامین و مواد مغذی دانست.
کمپوت سیب:
کمپوت سیب دسر یا عصرانه بسیار خوشمزه ای است که برای تهیه آن فقط به سیب نیاز دارید و گلاب برای مطبوع کردن آن نیاز دارید.مواد لازم برای تهیه این کمپوت،یک کیلو سیب،مقدرا کمی پوست لیمو ترش،به میزان دلخواه گلاب،مقداری هم شکر و آب می باشد.
طرز تهیه کمپوت سیب:
سیب ها را پوست بکنید و به چند تکه تقسیم کنید.در حین پوست کردن سیب آب را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید .بعد از اینکه آب به جوش آمد شکر و پوست لیمو ترش را در آن بریزید تا چند جوش بخورد. بعد از چند دقیقه سیب های پوست شده را داخل آن بریزید تا با آب و شکر بجوشد.
در حین جوشیدن تست کنید هر قطعه از سیب ها که نرم شد آن را از شهد خارج کنید و در ظرف مورد نظر بریزید.در مرحله آخر بعد از برداشتن تمام سیب ها شربت را بجوشانید تا به اندازه دو لیوان َشهد باقی بماند و در پایان شربت را روی سیب ها بریزید و کمی هم گلاب به آنها اضافه کنید.میتوانید کمپوت را بعد از سرد شدن و گذاشتن چند ساعت در یخچال مصرف کنید و یا در ظرف را ببندید و بعدا مصرف کنید.
کمپوت گوجه سبز
کسانی که طرفدار میوه های ترش هستند ، پیشنهاد می شود که کمپوت گوجه سبز استفاده کنند. این میوه باعث تقویت سیستم عصبی شده و کم خونی را ازبین می برد و کلیوی بدن را تقویت می کند. گوجه سبز به عملکرد رفع بیماری های کبد نیز کمک کرده و این میوه باعث از بین رفتن کرم های روده می شود. با این میوه میتواند به کاهش وزن و عملکرد بهتر دستگاه گوارش به دلیل بالا بودن فیبر آن کمک کنید. مواد لازم برای تهیه این کمپوت یک کیلو گوجه سبز،مقداری هم آب و شکر می باشد.
طرز تهیه کمپوت گوجه سبز
شکر و آب را در یک قابلمه لعابی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. بعد از حل شدن شکر ، آب را از صافی ریزی رد کنید تا کاملا صاف شود. دوباره شهد را به همراه گوجه سبز ها داخل قابلمه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا به جوش بیاید و بعد حرارت را کم کنید تا گوجه ها بپزند. بعد از پخته شدن گوجه ها و غلیظ شدن شهد ،آن را خاموش کنید. وقتی کمپوت سرد شد آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید.
توجه داشته باشید زمان جوشیدن گوجه ها در محلول نباید خیلی زیاد باشد زیرا گوجه ها له شده و هسته آنها جدا می شود. همچنین در صورتی که کمپوت را با طعم شیرین تر دوست دارید، مقدار شکر آن را کمی بیشتر کنید.
کمپوت زردآلو
یکی دیگر از کمپوت های خوشمزه و پرطرفدار، کمپوت زردآلو می باشد. زردآلو طبع سرد و تر دارد، بازکننده گرفتگی های مجاری عروقی و نرم کننده سفتی ها در قلب نیز می تواند باشد، مفید برای تسکین درد گوش و رفع سنگینی شنوایی، درمان کننده کم خونی، لطیف کننده پوست صورت و گردن و مفید برای جلوگیری از نفخ می باشد. مواد لازم برای تهیه این کمپوت ، یک کیلو زردآلو،مقداری هم شکر و آب است.
روش تهیه کمپوت زردآلو
ابتدا زرد آلوها را بشویید و بعد از وسط نصف کنید و هسته آن را بیرون بیاورید. آب و شکر را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و شکر در آن حل شود. بعد از حل شدن شکر آن را از روی حرارت بردارید و از صافی رد کنید. دوباره روی حرارت قرار دهید و زرد آلوها را به آن اضافه کنید و بدون اینکه در ظرف را ببندید صبر کنیدتا کمی جوش بخورد و زردآلوها پخته شوند و له نشوند. بعد از قوام شکر کمپوت را از روی حرارت برمیداریم و صبر میکنیم تا خنک شود.
کمپوت 5 میوه
از دیگر میان وعده های خوشمزه، کمپوت 5 میوه می باشد. برای تهیه این کمپوت، 5 عدد زردآلو،3 عدد هلو،3 عدد شلیل،5 عدد آلو قرمز ،15 عدد گیلاس، مقداری هم آب و شکر نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت پنج میوه:
هسته گیلاس , زردآلو , هلو و شلیل را در می آوریم. قابلمه ای را آب میکنید اول هلو را با شکر مدت 10 دقیقه روی حرارت ملایم می گذاریم بپزد , بعد از آن بقیه میوه ها را ریخته و مدت 15 دقیقه می گذاریم بپزند و وقتی سرد شد میل میکنیم. برای نگهداری از کمپوت آن را بعد از خنک شدن در ظرف در دار نگهداری کنید.
در پخت کمپوت باید توجه داشته باشید که نباید همانند مربا زیاد بجوشد، بلکه باید آب کمپوت کاملا رقیق باشد و میوه قوام خود را از دست ندهد. به علاوه آنکه جدا نکردن پوست میوه باعث میشود که قوام آن بیشتر شودو طعم بهتری بدهد. بنابراین برخی از میوهها که پوست آن ها قابل استفاده است را با پوست کمپوت کنید.
کمپوت شلیل
میوه شلیل یکی از بهترین تقویت کننده ها برای پوست بوده و یک میان وعده عالی برای افراد باردار به حساب میآید و برای هضم بهتر غذا نیز بسیار کمک میکند. شلیل یکی از میوه های تقویت کننده سیستم ایمنی بدن بوده و به علاوه بر آن به خاطر کالری کمی که دارد، هرگز باعث چاقی و یا قند اضافه نمیشود.
مواد لازم برای تهیه این کمپوت، شلیل سفید یا قرمز یک کیلو،مقداری هم آب و شکر می باشد.
طرز تهیه:
ابتدا شلیل ها را شسته، نصف کرده و هسته آن را جدا کنید. سپس آب و شکر را مخلوط کرده روی حرارت قرار دهید، شکر ها را که حل شدن شلیل ها را به آن بیفزایید. توجه داشته باشید که بعد از چند جوش آن را از روی حرارت بردارید، چراکه شلیل بافت بسیار نرمی داشته و با حرارت سریعا له شود. پس مراقب کمپوت باشید تا کمپوتی عالی به دست آورید.
کمپوت گلابی
یکی دیگر از کمپوت های پرطرفدار که ویتامین فراوانی برای بدن دارد، گلابی می باشد. گلابی طبع گرم و تر دارد، میتواند انرژی از دست رفته بدن را به بدن بازگرداند. همچنین تقویت کننده سلول های خاکستری مغز بوده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و میتواند از سرطانها پیشگیری کند و بیماری های قلبی عروقی را نیز بهبود بخشد.مواد لازم برای تهیه این کمپوت،یک کیلو گلابی، مقداری شکر و آب می باشد.
طرز تهیه:
ابتدا باید میوه ها را به صورت کاملا صحیح شسته و پوست بگیرید و به هر شکل دلخواه ای که مورد نظر شما است، آن را ریز کنید. اما توجه داشته باشید که بسیار خورد نشود، چون بر اثر حرارت قوام خود را از دست می دهد. در مرحله بعد آب و شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید، زمانی که شکر ها کاملا حل شد، گلابی را به این محلول اضافه کنید. زمانی که یکی دو جوش زد کمپوت شما آماده است. مواظب باشید که کمپوت زیاد نجوشد در این صورت گلابیها له میشوند و شکل خود را از دست میدهند اما نباید بگذارید کاملاً خام به نظر بیایند.
کمپوت انجیر
انجیر میوه ای خوشمزه و مفید به دو حالت خشک و تازه مغذی است که برای درمان بیماری های زیادی از جمله رفع و درمان کم خونی، درمان یبوست و بسیاری از مشکلات دیگر مفید می باشد.برای تهیه این کمپوت ،به نیم کیلو انجیز تازه متوسط، مقداری لیمو ترش متوسط،گلاب ، آب،عسل، ساقه دارچین،وانیل و دو عدد گلابی سفت متوسط نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت انجیر مغذی
در ابتدا لیمو ترش را پوست کنده و داخل پوست لیمو را تمیز کنید، پوسته سفید آن را درآورده، سپس پوست نازک شده را به صورت نوار های باریک خلال کنید. سپس پوست های خلال شده را همراه وانیل، دارچین، گلاب، عسل و آب مخلوط کرده و در مدت زمان ۱۰ دقیقه در داخل ظرفی و بدون گذاشتن درب آن، بجوشانید. در این مرحله باید گلابی ها را قاچ کرده و بعد از جدا کردن هسته آنها، به همراه انجیر به به مواد قبلی اضافه کرده و اجازه دهید، حدود ۵ دقیقه پخته شده و نرم شوند. سپس میوه های پخته را در داخل ظرف دیگری ریخته، ساقه های انجیر را دور ریخته و شهد انجیر را بر روی حرارت ملایم به مدت ده دقیقه و بدون گذاشتن سرپوش بجوشانید تا قوام آید، شربت را روی کمپوت انجیر بریزید، اکنون کمپوت شما آماده شده و می توانید بعد از سرد شدن آن را به عنوان میان وعده و یا دسر میل نمایید. در صورت تمایل می توانید از مقداری عسل نیزبرای خوش طعم شدن کمپوت استفاده کرده و آن را در آخر اضافه کنید.
کمپوت موز خانگی
موز یکی از میوه های بسیار خوشمزه و انرژی زا است که خواص فراوانی دارد و ارزش غذایی آن با گوشت برابری می کند.برای تهیه این کمپوت، به موز، آب و شکر نیاز داریم.
طرز تهیه کمپوت موز
برای درست کردن کمپوت موز ابتدا پوست موز را جدا کنید سپس آن را به صورت حلقه حلقه برش دهید و حالا شکر را فراهم کنید و قطعات موز را در آن بریزید و اجازه دهید به مدت سه دقیقه بپزد. پس از سرد شدن موز را در بطری های شیشه ای با درپوش محکم قرار دهید. جهت نگه داری این کمپوت باید حتما آن را در یخچال نگه داری کنید، تا از کپک زدن آن جلوگیری کنید.
چند نکته:
برای آنکه کمپوت های خود را مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید، می توانید از روش هواگیری یا پلمپ استفاده کنید. که برای این کار باید از قوطی های شیشه ای که درب های آن ها پلاستیکی یا فلزی هستند استفاده نمایید. طریقه هواگیری به این صورت است که ابتدا میوه مورد نظر را که به صورت کمپوت در آورده اید، درون شیشه ها ریخته و مقداری از شیشه را خالی بگذارید. سپس در آن را محکم ببندید، شیشهها را ایستاده در ظرف مناسبی قرار دهید. سپس در آن ظرف را از آب پر کنید، به طوری که آب روی تمام شیشه ها را بگیرد. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید. از زمانی که آب قابلمه به جوش آمد، مدت ۲۰ الی ۲۵ دقیقه بجوشانید تا هوای داخل شیشه ها کاملاً گرفته شود. به این شکل شما توانسته اید ظرف خود را کاملا هواگیری و پلمپ کرده و کمپوت ها را مدت طولانی تری در یخچال نگهداری کنید.
در پخت کمپوت باید توجه داشته باشید که نباید همانند مربا زیاد بجوشد، بلکه باید آب کمپوت کاملا رقیق باشد و میوه قوام خود را از دست ندهد. به علاوه آنکه جدا نکردن پوست میوه باعث میشود که قوام آن بیشتر شودو طعم بهتری بدهد. بنابراین برخی از میوهها که پوست آن ها قابل استفاده است را با پوست کمپوت کنید.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .