تبیان، دستیار زندگی

خواص فلفل قرمز

فلفل قرمز میوه گیاهی به نام کپسیکوم است که طعم تندی دارد و به عنوان ادویه و طعم دهنده ی غذا مورد استفاده قرار می گیرد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
فلفل قرمز
فلفل گیاهی است که در آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری می روید. میوه آن در پوشش های غلافی بلند که به موازات رسیدن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد به خود می گیرد، می روید. میوه این گیاه به صورت خام، پخته شده، خشک یا در قالب چاشنی پودری در صنایع غذایی و دارویی، مصرف می شود. از فلفل قرمز در صنایع غذایی مثل انواع غذاهای اصلی ، پیش غذاها ، ترشی جات و … استفاده می شود.

فلفل قرمز مانند فلفل دلمه‌ای و گوجه فرنگی به خانواده‌ی بادنجانیان تعلق دارد. کپسایسین مهم‌ترین ترکیب زیست‌فعال گیاهی در فلفل قرمز است که مسئول طعم تند فلفل قرمز و فواید آن برای سلامتی است.

این فلفل طبیعت گرمی دارد که به دلیل وجود سطح بالای کاپسیسین در آن است. بیشتر فواید فلفل به دلیل وجود همین ماده است و عامل اصلی ایجاد گرما بعد از خوردن فلفل قرمز نیز هست. فلفل قرمز از دیر باز به عنوان دارو در مناطق مختلف آسیا بکاربرده می‌شده است.

 مواد مغذی فلفل قرمز


فلفل قرمزِ تازه به‌طور عمده از آب و کربوهیدرات تشکیل شده است.همچنین در فلفل قرمز ، پروتئین، فیبر، چربی،امگا 3، امگا6، وجود دارد.

 افراد زمانی که به سرماخوردگی‌ دچار می‌شوند باید سوخت و ساز بدنشان را بالا ببرند و با بالا بردن سوخت و ساز بدنشان سموم را دفع کنند تا زودتر به بهبودی کامل برسند. 


ویتامین‌ها و مواد معدنی


فلفل قرمز سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی مختلف است. البته باتوجه به اینکه مقدار مصرف فلفل قرمز معمولا اندک است، دریافت ویتامین‌ها و مواد معدنی از آنها نیز اندک خواهد بود.

 در فلفل قرمز ویتامین (C، B6، K1، ویتامینA ) پتاسیم، مس وجود دارد.ویتامین سی موجود در این گیاه برای بدن، التیام زخم ها و تقویت دستگاه ایمنی مفید می باشد.

 ویتامین B6  در متابولیسم انرژی در بدن نقش دارد. ویتامین K 1 برای انعقاد خون و سلامت استخوان ها و کلیه‌ها ضروری است.

 پتاسیم موجود در فلفل قرمز وظایف بسیاری را در بدن برعهده دارد. مصرف مقدار کافی پتاسیم در کاهش خطر بیماری های قلبی مؤثر است.

مس آنتی‌اکسیدانی ضروری است. متأسفانه در بیشتر رژیم‌های غذایی ،به مقدار کافی مس وجود ندارد. مس به تقویت استخوان‌ها و سلامت اعصاب کمک می‌کند.

فلفل قرمز هم سرشار از بتاکاروتن بوده که در بدن به ویتامین Aتبدیل می شود.

 این گیاه از خواص و فوایدی زیادی برخوردار است. در ادامه برخی از آنها را اشاره می کنیم:

درمان سرماخوردگی با فلفل قرمز

افراد زمانی که به  سرماخوردگی‌ دچار می‌شوند باید سوخت و ساز بدنشان را بالا ببرند و  با بالا بردن سوخت و ساز بدنشان سموم را دفع کنند تا زودتر به بهبودی کامل برسند. مصرف فلفل قرمز با دوز بالا تاثیر زیادی دارد. منظور از دوز بالا در حدود ۶۰۰ میلی گرم تا یک گرم است. با مصرف فلفل قرمز با دوز بالا افراد سریعتر به بهبود کامل می‌رسند. برای تسکین سرفه‌های شدید و در بیرون انداختن خلط سینه بسیار کمک می‌کند و در نتیجه سرفه رفع می‌شود. در واقع فلفل قرمز یک ماده ضد عفونی کننده است.

تسکین دردها


یکی از خواص فلفل قرمز تسکین دردهاست. همان طور که گفته شد کپسایسین عمده‌ترین ترکیب زیست‌فعال گیاهی در فلفل قرمز است. در بسیاری از کرم ها، لوسیون ها و پچ هایی که با حرارت به تسکین درد کمک می کنند، کپسایسین یک ترکیب فوق العاده است که وجود دارد.  این ترکیب  ویژگی منحصربه‌فردی دارد. کپسایسین به گیرنده‌های درد متصل می‌شود. این امر باعث احساس سوزش می‌شود، ولی احساس سوزش ناشی از جراحت یا آسیب واقعی نیست. بااین‌حال مصرف زیاد فلفل قرمز می‌تواند در درازمدت به گیرنده‌های درد آسیب بزند و باعث بی‌حسی نسبت به سوزش فلفل قرمز شود.

کاهش وزن با فلفل قرمز

چاقی بیماری‌ای جدی است که خطر بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و دیابت را افزایش می‌دهد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد کپسایسین موجود در فلفل قرمز می‌تواند با کاهش اشتها و افزایش چربی سوزی به کاهش وزن کمک کند.

این ماده غذایی، کالری بسیار کمی دارد، به همین دلیل در بین افرادی که رژیم می‌گیرند طرفدار زیادی دارد؛ فلفل قرمز علاوه برداشتن خاصیت ضدسرطانی ،حاوی فیبر است که در حفظ سلامت بدن موثر است. انواع فلفل چه از نوع تند وچه شیرین، ترکیباتی دارند که دمای بدن را به میزان چشمگیری بالا می‌برند و مصرف اکسیژن را بعد از ۲۰‌ دقیقه به حداکثر می‌رسانند؛ این یک خبر بسیار خوشحال کننده است چرا که بدن، کالری بیشتری می‌سوزاند و به کاهش وزن کمک بسیاری می‌کند.

مطالعات نشان داده است که تنها کسانی‌که به‌طور منظم فلفل قرمز مصرف نمی‌کنند، با مصرف آن، اشتها و کالری مصرفی‌شان کاهش پیدا می‌کند
فلفل قرمز

درمان آبریزش بینی با فلفل قرمز


گاهی ممکن است فرد دچار آبریزش بینی یا عطسه های مداوم شده است که پزشک آن را رینیت غیر آلرژیک می نامد. این شرایط در زمانی برای فرد اتفاق می افتد که دچار آبریزش شدیدی شده است که ارتباطی با سرماخوردگی ، حساسیت و یا سیگار کشیدن ندارد. در چنین شرایطی بوئیدن کمی کپسایسین می تواند به بهبود علائم کمک کند. با این کار ممکن است در ابتدا کمی شرایط بدتر شود و حتی آزار دهنده به نظر برسد. اما کپسایسین به سرعت تاثیر خود را خواهد گذاشت و علائم برای مدت زیادی بهبود پیدا خواهد کرد.

 مختل کردن  سیگنال های درد با فلفل قرمز

کپسایسین احساس گرما در سلول های عصبی ایجاد می کند که به طور طبیعی باعث درد می شوند. به این ترتیب با مصرف فلفل پیغام مخابره شده به مغز به جای درد گرما خواهد بود. این ترفند تغییر پیغام سال هاست که به عنوان راهی برای کنترل درد استفاده می شود.

 مقابله با سرطان

در آزمایشاتی که محققان انجام داده اند، به نظر می رسد کپسایسین می تواند سلول های مربوط به بیش از 40 نوع سرطان را از بین ببرد، از جمله سرطان روده بزرگ، کبد، ریه و سرطان پانکراس و لوسمی. این تحقیقات نشان داده اند که کپسایسین موجو در این گیاه  از رشد تومورهای سرطانی جلوگیری می‌کند و حتی سبب از بین رفتن سلول‌های بدخیم می‌شود.مواد شیمیایی تند موجود در فلفل می توانند ژن های مربوط به سلول های سرطانی را تغییر دهند و حتی مانع رشد آنها شوند.

 برطرف شدن یبوست

یکی دیگر از خواص فلفل قرمز ، برطرف کردن یبوست می باشد. در مورد یبوست گرد فلفل قرمز مفید است زیرا حرکت دودی کشل روده ها را تحریک می کند . برای حصول این منظور هر روز به مقدار کم باید با غذا مصرف شود.

 مفبد برای قلب

فلفل قرمز برای قلب و عروق بسیار مفید است. هرچند که ضدخونریزی است اما بطور شگفت‌انگیزی سبب بهبود جریان خون و فشار خون می‌شود. فعالیت قلب را افزایش می‌دهد و به آن قدرت و انرژی می‌بخشد.همچنین فلفل قرمز برای جلوگیری از لخته خون موثر می باشد در نتیجه می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش دهد.

فلفل قرمز به دلیل داشتن ویتامین سی و کپسایسین می تواند برای قلب مفید باشد. پتاسیم موجود در فلفل قرمز به نسبت سدیم آن بیشتر می باشد. پتاسیم یکی از مواد ضروری برای قلب می باشد که باعث از بین بردن ضربان قلب و فشار خون می شود.

 درمان درد معده

یکی دیگر از خواص فلفل قرمز درمان درد معده می باشد. این گیاه به معده کمک می‌کند که فرایند هضم غذا را بهتر انجام دهد. البته این درباره افرادی است که مبتلا به ناراحتی های معده نیستند.

افزایش تولید کلاژن


کلاژن به عنوان یک پروتئین برای سلامت سلول ها مفید می باشد و باعث بازتولید سلول ها در بدن می شود. کلاژن ها نقش مهمی در جوان سازی پوست دارند. برای حفظ انعطاف پذیری عروق خونی وجود کلاژن بسیار موثر است. برای تولید کلاژن به ویتامین سی نیاز داریم و فلفل قرمز سرشار از ویتامین سی می باشد.

 یکی دیگر از خواص فلفل قرمز ، کاهش کلسترول خون می باشد. درواقع کپسایسین موجود در فلفل قرمز باعث می شود تا سطح کلسترول خون کاهش پیدا کند. کلسترول خون بالا باعث می شود تا بیماری های قلبی عروقی انسان را تهدید کند. فلفل قرمز باعث حل شدن فیبرین بدن و همچنین تولید کلسترول خوب خون می شود.


کاهش خطر سکته قلبی

وقتی شرایط کارکردن قلب به سختی انجام شود ممکن است حمله قلبی ایجاد شود. اگر قلب بیش از اندازه به فعالیت خود ادامه دهد دچار سکته می شود. بهتر است برای جلوگیری از خطر سکته فلفل قرمز مصرف کنید. فلفل قرمز باعث می شود تا اکسیژن رسانی به مغز به درستی انجام شود.

ضد خونریزی

یکی دیگر از فواید فلفل قرمز ، ضد خونریزی بودن آن است. در بعضی موارد اوژانسی برای بند آوردن خونریزی از فلفل قرمز استفاده می شود.

پیشگیری از ابتلا به دیابت

دیابت از جمله بیماری های فراگیری می باشد که خیلی از افراد با آن درگیر هستند. ممکن با توجه به خواصی که دارد باعث می شود تا میزان تولید انسولین در بدن تحریک شود. تحریک انسلین باعث می شود تا گلوکز در خون کاهش پیدا کند. پس با این حساب می توان انتظار داشت فلفل قرمز برای جلوگیری از بیماری دیابت بسیار موثر می باشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از فواید فلفل قرمز ، تقویت سیستم ایمنی بدن می باشد. ویتامین سی موجود در فلفل قرمز  باعث می شود تا سیستم ایمنی بدن تقویت شود.این ویتامین اثرات زیادی در بدن و بر روی سیستم ایمنی دارد و باعث می شود تا بافت های آسیب دیده مغز ترمیم شود. خطر ابتلا به بیماری های مختلف نظیر آسم و سرطان را کاهش می دهد و برای استخوان ها مفید است.

پیشگیری از پیری زودرس

ویتامین های موجود در فلفل دارای اثرات آنتی اکسیدانی بر روی بافت های سلولی بدن دارند و ازین رو باعث جلوگیری از پیری می شوند.

کاهش علائم یائسگی

فلفل قرمز دارای فلاونوئید می باشد. فرد می تواند  با مصرف فلفل قرمز علائم یائسگی را کاهش دهد.

کپسایسین موجود در این گیاه با تحریک کردن پایانه های اعصاب و کاهش ماده شیمیایی انتقال دهنده سیگنال های درد، نوعی مسکن موثر برای کاهش دردهای دوره قاعدگی به حساب می آید.

کاهش کلسترول خون

یکی دیگر از خواص فلفل قرمز ، کاهش کلسترول خون می باشد. درواقع کپسایسین موجود در فلفل قرمز باعث می شود تا سطح کلسترول خون کاهش پیدا کند. کلسترول خون بالا باعث می شود تا بیماری های قلبی عروقی انسان را تهدید کند. فلفل قرمز باعث حل شدن فیبرین بدن و همچنین تولید کلسترول خوب خون می شود.

در صورت تندی بیش از حد  فلفل قرمز چه کنیم؟


اگر فلفل قرمز بیش از اندازه تند باشد و باعث آزار شما شود، مطمئنا پیامدهایی خواهد داشت. استنشاق فلفل حتی می تواند منجر به بروز آسم شود. در صورت بروز تندی شدید بهتر است آب ننوشید وو به جای آن کمی شیر بنوشید یا از مقداری بستنی یا پنیر استفاده کنید. آب کپسایسین را حل نمی کند، اما چربی شیر می تواند تندی کپسایسین را برطرف کند. اگر در این مواقع شیر در خانه ندارید، کمی نان یا یک خوراکی نشاسته ای بخورید. اگر فلفل روی پوست یا داخل چشم ریخته، آن را با آب گرم به خوبی بشویید.

چه افرادی نباید فلفل مصرف کنند؟


افرادی که دچار بیماری‌های اعصاب هستند مصرف فلفل قرمز را به حداقل برسانند؛ مصرف بیش از حد آن در سیستم گوارش افراد، آلرژی ایجاد می‌کند. خوردن فلفل قرمز می‌تواند یک مشکل بزرگ را برای افراد مبتلا به سندرم روده و یا کسانی که در حال حاضر از سوزش سر دل حتی به صورت مزمن رنج می‌برند فراهم سازد.

همچنین این گیاه بهتر است در دوره بارداری و تا چند ماه بعد از زایمان مصرف نشود. زیرا نوزادان چند ماه پس از تولد به تدریج از رشد بهتری از دستگاه گوارش برخوردار شده و قدرت هضم این قبیل موادغذایی منتقل شده از شیر مادر را پیدا می‌کنند. اشخاصی که دارای مزاج گرم هستند نباید فلفل قرمز تند مصرف کنند زیراکپسایسین یک ماده فعال در فلفل است که موجب التهاب بافتی می‌شود و اگر به مقدار زیاد استفاده شود می‌تواند به لایه مخاطی معده و روده آسیب جدی وارد کند.

همچنین مصرف فلفل قرمز می‌تواند در برخی باعث ناراحتی‌های گوارشی شود. دردهای شکمی، احساس سوزش در معده، دل‌پیچه و اسهال دردناک از علائم این مشکل‌اند.

این عوارض در مبتلایان به سندروم روده تحریک پذیر شایع‌تر است. فلفل قرمز می‌تواند علائم بیماری را در کسانی‌که به مصرف منظم آن عادت ندارند، تشدید کند. به همین دلیل بهتر است مبتلایان به سندروم روده‌ی تحریک‌پذیر مصرف فلفل قرمز و سایر غذاهای تند را کاهش دهند.

مصرف فلفل قرمز برای کودکان چندان توصیه نمیشود.

فلفل قرمز را نباید با فلفل سیاه یا سرکه و یا خردل که هر یک به نوعی در ردیف چاشنی‌های تند هستند اشتباه کرد، زیرا این‌ها محرک هستند در صورتی که فلفل قرمز آرام بخش و مسکن است.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .