وضعیت طرح ترافیک بعد از ماه رمضان چگونه است؟
طرح ترافیک در تهران بعد از ۵۲ روز مجددا از سهشنبه ششم خرداد 99 اجرایی می شود؛ البته با سبک و سیاق کرونایی و بر اساس ساعت کار کارمندان، ساعات کاری این طرح از ساعت ۸ الی ۱۶ میباشد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : سه شنبه 1399/03/06 ساعت 13:59
پس از تعطیلات نوروز، در راستای کاهش و مدیریت تعداد مسافران شبکه حمل و نقل عمومی تصمیم بر این بود که طرحهای ترافیکی پایتخت تا مدتی اجرا نشود، اما در نهایت شهرداری تهران با طراحی یک مدل ترافیکی، در ۲۳ فروردین ماه مجددا طرح ترافیک را با سبک و سیاق خاصی تنها برای چند ساعت در تهران اجرایی کرد، اما همان چند ساعت موجب شد که ستاد ملی کرونا تصمیم بگیرد در راستای حفظ جان مردم اجرای طرحهای ترافیکی در تهران را تا اطلاع ثانوی ممنوع نماید.
نظر وزارت بهداشت صریحاً این است که با طرح ترافیک مخالفیم و برقراری طرح ترافیک باعث سوق دادن مردم به سمت استفاده بیبشتر از حمل و نقل عمومی میشود و ممکن است تعداد مبتلایان را بیشتر کند.
در این میان عدم اجرای طرحهای ترافیکی اعم از طرح کاهش آلودگی هوا و طرح ترافیک در محدوده مرکزی شهر سبب شد از یک سو و تشویق مردم به عدم استفاده از حمل و نقل عمومی از سوی دیگر سبب شد که شاهد ترافیک شدید در معابر تهران به خصوص در منطقه مرکزی شهر باشیم، با لغو اجرای طرح ترافیک شاهد افزایش بار در حوزه مرکزی بودیم بهطوریکه ترافیک از ۴۲ تا ۱۶۷ درصد در برخی روزها در هسته مرکزی شهر افزایش یافت.
ترافیک شدید معابر تهران آن هم در همه ساعات و تشدید مشکلات ناشی از حضور حداکثری خودرو همچون کمبود جای پارک، توقف دوبله و غیره کم کم سبب شد تا برخی از مردم از عدم اجرای طرحهای ترافیکی گلایه مند شوند این در حالیست که با کم شدن آمار ابتلا به کرونا و برداشتن برخی محدودیتها، ستاد ملی کرونا تصمیم گیری در مورد نحوه و زمان اجرای طرحهای ترافیکی را بر عهده شورای ترافیک هر کلانشهر قرار داد.
طرح ترافیک در تهران بعد از ۵۲ روز مجددا از سهشنبه ششم خرداد 99 اجرایی می شود؛ البته با سبک و سیاق کرونایی و بر اساس ساعت کار کارمندان، ساعات کاری این طرح از ساعت ۸ الی ۱۶ میباشد.
نحوه اجرای این طرح با توجه به شیوع بیماری کووید ۱۹ تغییر کرده است و با توجه به اینکه ساعات کاری کارمندان از 7:30 دقیقه آغاز میشود، میتوانند قبل از شروع طرح وارد محدوده شوند و در ساعت 14:30 دقیقه ادارات تعطیل میشوند، میتوانند یک بار بهصورت رایگان از طرح خارج شوند. به این ترتیب ساعت اجرای طرح که از ساعت ۸ الی ۱۶ مقرر شده به کارمندان شاغل فرصت میدهد که قبل از شروع طرح وارد شوند و یکبار به صورت رایگان از این محدوده در ساعت تعطیلی ادارات خارج شوند.
با توجه به اینکه زمان کار ادارات از ساعت ۷ تا ۱۴ تعیین شده، سفرهای کاری در این طرح مشمول پرداخت عوارض محدودههای ترافیکی نخواهد شد و در روزهای پنجشنبه نیز صرفا طرح محدوده کنترل آلودگی هوا یا همان زوج و فرد سابق از ساعت ۸ تا ۱۳ اجرا میشود و تخفیف ساکنان محدوده طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز از ۵۰ به ۷۰ درصد میرسد.
محدوده طرح ترافیک
این محدوده از شمال به خیابان مطهری، از جنوب به خیابان شوش، از غرب به خیابان کارگر و از سمت شرق به خیابانهای شریعتی و ۱۷ شهریور است و از سوی دیگر طرح کنترل آلودگی هوا نیز از شمال به بزرگراه همت، از شرق به بزرگراه امام علی (ع)، از جنوب به بزرگراه بعثت و از غرب به بزرگراههای نواب و چمران محدود میشود.طبق توافق انجام شده با مراجع ذی صلاح به دستور شهردار تهران و به جهت رعایت بهداشت عمومی در مبارزه با شیوع بیماری کرونا طرح ترافیک از اولین روز کاری پس از تعطیلات عید سعید فطر اجرایی میشود.
لغو مجدد اجرای طرح ترافیک در پایتخت
طرح ترافیک در تهران بعد از ۵۲ روز مجددا از سهشنبه ششم خرداد 99 اجرایی می شود؛ البته با سبک و سیاق کرونایی و بر اساس ساعت کار کارمندان، ساعات کاری این طرح از ساعت ۸ الی ۱۶ میباشد.
بنا بهنظر غیررسمی وزیر بهداشت و بهمنظور رفع نگرانى درباره افزایش شیوع ویروس کرونا و حفاظت از سلامت شهروندان، با وجود مصوبات مشترک شورای ترافیک و مسئولین سلامت شهر تهران، طرحهای ترافیکى تا بررسی در اولین جلسه ستاد ملی کرونا اجرا نخواهد شد.
سخنگوی وزارت بهداشت: کشور و تهران در وضعیت عادی نیست و نمیدانیم منطق دوستان برای برقراری مجدد طرح ترافیک چیست؟ اولویت ما فعلا فاصله گذاری اجتماعی و نه آلودگی هواست. نظر وزارت بهداشت صریحاً این است که با طرح ترافیک مخالفیم و برقراری طرح ترافیک باعث سوق دادن مردم به سمت استفاده بیبشتر از حمل و نقل عمومی میشود و ممکن است تعداد مبتلایان را بیشتر کند.
این اظهار نظر و تصمیم گیری در حالی است که استانداری تهران نیز موافقت خود را به همراه شهرداری تهران برای اجرای مجدد محدودیت های ترافیکی(طرح ترافیک و طرح کاهش آلودگی هوا) در پایتخت اعلام کرده بود.
نظر وزیر بهداشبه صراحت این است: که تا اطلاع ثانوی اجرای طرح ترافیک در هیچ کدام از شهرهای بزرگ منطقی نیست و قطعا با آن مخالف هستیم.
زیرا کشور در وضعیت عادی نیست و تهران وضعیت فراز و نشیب در هفتههای اخیر داشته و نمیتوانیم بگوییم حتی وضعیت سفید دارد. اولویت ما رعایت فاصله گذاری اجتماعی و فیزیکی است و آلودگی هوا نیست.
نقطهی مثبت اجرا نشدن طرح ترافیک، کاهش تقاضای سفر با حمل و نقل عمومی به خصوص اتوبوس و مترو بود بطوریکه میزان جابجایی مسافر از روزانه ۴ میلیون به ۱ میلیون مسافر کاهش یافت، اما در ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شده بود که نتایج لغو اجرای طرح ترافیک پس از ۲ هفته بررسی و برای اجرای و یا اجرا نشدن آن تصمیم گیری شود.
تمام تلاش، وزارت بهداشت و دیگر مسئولان این است که بتوان جمعیت در اتوبوس و مترو را کنترل کرد و طرح فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمود؛ هر چند که احتمال میدهیم در حد پنج درصد تعداد مسافران افزایش یابد، اما قطعا اجرای طرح ترافیک وضعیت مرکز شهر را بهتر میکند.
پس از اعلام نظر مدیریت شهری برای اجرای مجدد طرح ترافیک در پایتخت، فرمانده ستاد مقابله با کرونای شهر تهران به دلیل تزریق بار مسافران درون شهری به ناوگانحمل و نقل عمومی اجرای طرح ترافیک در پایتخت را تا پایان هفته منتفی اعلام کرده بود.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .