تبیان، دستیار زندگی

خواص شگفت انگیز خرما

اگر عادت کنید، هر روز خرما بخورید، دیگر هرگز با کمبود ویتامین در بدن مواجه نمی‌شوید. زیرا خرما حاوی پتاسیم، فیبر، منگنز، ویتامین B6 ، منیزیم و غیره است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
خواص خرما
خرما دارای خواص دارویی و شفا بخش فراوانی دارد و در زمان های قدیم همواره خرما را برای تقویت قدرت و انرژی مصرف می کردند این میوه برای بازیافتن انرژی و قدرت جوانی بسیار موثر است. می توان گفت که از تمام قسمت های درخت خرما استفاده می شود.

اثر معجزه آسای هسته خرما از بین بردن تورم پلک های چشم است؛ برای این منظور پمادی از هسته خرما درست کرده و آن را روی چشم می گذارند. همچنین این پماد برای رشد مژه های چشم نیز بهترین دارو است. گل های درخت خرما نیز خاصیت دارویی دارند و همچنین طعم گل های درخت خرما تلخ بوده و اثر مسهلی دارد. از برگ و شاخه آن برای تولید سبد، کیف، وسایل تزیینی تهیه می‌کنند.

خواص خرما

در ماه مبارک رمضان روزه‌دار احساس ضعف شدید و قدرت تمرکز کم پیدا می کند. در این زمان چیزی که مشکل را برطرف می کند و انرژی از دست رفته را بازمی گرداند خرما است.

این ماده غذایی سرشار از ویتامین های مختلف، مواد معدنی و فیبر است. این میوه خوشمزه حاوی چربی، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس، و منیزیم است که همگی برای سلامت انسان مفید هستند.

خواص خرما شامل بهبود یبوست، اختلالات روده، مشکلات قلبی، کم خونی، اختلال عملکرد جنسی، اسهال، سرطان شکم، و بسیاری شرایط دیگر می شوند. مصرف خرما برای افزایش وزن نیز گزینه خوبی محسوب می شود.

فواید چشمگیر خرما آن را به یکی از بهترین مواد تشکیل دهنده برای رشد عضلات مبدل کرده اند. مردم به روش های مختلف خرما را مصرف می کنند که از آن جمله می توان به ترکیب خمیر خرما با شیر، ماست یا همراه با نان یا کره که مزه این میوه را هر چه بهتر می سازند، اشاره کرد. مصرف خرما هم برای بزرگسالان و هم کودکان، به ویژه برای بهبود زخم یا بیماری، مفید است.

خرما یکی از بهترین مواد غذایی با توانایی تنظیم فرآیند گوارش است. این میوه شیرین می تواند طی نیم ساعت پس از مصرف سطوح انرژی را به طور قابل توجهی افزایش دهد. همچنین گفته می شود، مصرف روزانه یک دانه خرما می تواند به حفظ سلامت چشم ها در طول زندگی کمک کند.

- بهبود دستگاه گوارشی: خوردن خرما می تواند سلامت دستگاه گوارشی شما را بهبود دهد. خرما یکی از غذاهای عالی برای سلامت دستگاه گوارش است. اگر شما مشکلاتی مثل IBS، یبوست یا بسیاری دیگر از مشکلات گوارشی و دستگاه گوارش دارید. خرما می تواند علائم این مشکلات را کاهش دهد. خرما یکی از بهترین مواد غذایی با توانایی تنظیم فرآیند گوارش است.

- کاهش خطر ابتلا به سرطان: خرما می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش داده و همچنین در مدت زمان بسیاری است که توسط پزشکان به عنوان درمان بواسیر توصیه می شود.

- تسکین درد: خرما یک مسکن درد است مدت زیادی است که خرما را به عنوان یک مسکن و دارو برای تسکین درد و کمک به تورم تجویز می کنند. اگر زنان از ۴ هفته قبل از زایمان خود خرما بخورند می توانند زایمان بهتری داشته و درد کمتری تجربه کنند. همچنین عادت به خوردن خرما می تواند اضافه وزن پس از زایمان شما را هم کاهش دهد.

- تقویت عملکرد مغز: با خوردن خرما می توانید ویتامینB6  دریافت کنید که این ویتامین می تواند به کارکرد مغز کمک کرده و عملکرد آن را تقویت کند، با کمک این ویتامین شما می توانید بهتر تمرکز کرده و خاطرات را بهتر به یاد بیاورید.مصرف  خرما یک ذهن تیز و آماده را به شما ارزانی می دهد.

تقویت عضلات: فواید چشمگیر خرما آن را به یکی از بهترین مواد تشکیل دهنده برای رشد عضلات مبدل کرده است.

خواص خرما در طب سنتی

از زمان های قدیم از خرما برای کاهش فشار خون، دیابت، ضدسرفه، خلط آور، آرام بخش، ملین و تحریک کننده مجاری ادراری و افزایش میزان ادرار استفاده می شد.

مصریان باستان برای تقویت قوای جنسی و افزایش میزان باروری از خرما استفاده می کردند در طب سنتی امروزه هم از مخلوط خرمای خشک به همراه مغز بادام، دانه به، پسته و شکر به عنوان ماده ای مقوی برای خانم های باردار و مادران شیرده استفاده می گردد.

مصرف خرما برای جلوگیری از سفید شدن زودرس مو، چین و چروک در پوست و ایجاد پوستی زیبا موثر است دانه خرما هم از ایجاد چروک در پوست خانم ها جلوگیری می کند.

مصرف خرمای پخته به همراه فلفل سیاه و هل برای درمان سردرد، کمر درد، سرفه خشک، بی حالی، تب ملایم و بی اشتهایی توصیه شده است خوردن خرما به همراه صبحانه برای جلوگیری از سرماخوردگی و کاهش آسم بکار می رفت.

مصرف مداوم آن برای کاهش میزان سرفه، میزان روماتیسم، مشکلات دستگاه ادراری، دستگاه گوارش و به خصوص التهابات معده، دستگاه تنفس و ناتوانی جنسی کاربرد دارد.

بطور کلی خرما ماده ای مغذی، آرام بخش، خلط آور، ملین، تقویت کننده قوای جنسی بوده که برای درمان بیماری های تنفسی، سرفه، آسم، دردهای قفسه سینه، تب، فشار خون بالا، و خستگی موثر است.

خواص خرما

مهمترین خواص خرما کدام است؟

خرما یکی از محصولات مهم باغی در کشور است و در مناظق گرمسیری مورد کشت قرار می‌گیرد.

اگر عادت کنید، هر روز خرما بخورید، دیگر هرگز با کمبود ویتامین در بدن مواجه نمی‌شوید. زیرا خرما حاوی پتاسیم، فیبر، منگنز، ویتامین B6 ، منیزیم و غیره است.



- ضد آلرژی

- ضد باکتری

- خون سازی

- ضد سرطان

- افزایش انرژی

- دارای پتاسیم بالا

- کنترل کننده اشتها

- شیرین کننده طبیعی

- خواص ضد التهابی

- مبارزه با کبد چرب

- سلامت قلب و عروق

- دارای آنتی اکسیدان قوی

- کاهش دهنده فشار خون بالا

- جلوگیری کننده از ریزش مو

- سلامت استخوان و دندان ها

- دارای فیبر بالا و ضد یبوست

- تقویت کننده و ایمن کننده بدن

- برطرف کننده خشکی پوست

- جلوگیری از آلزایمر و آرتروز

- شاداب کننده و جوان کننده پوست

- دارای آهن و فولات یا همان اسید فولیک

- تقویت حافظه بالخصوص حافظه کوتاه مدت

- سلامت دستگاه گوارش و هضم کننده مفید

خواص سرکه خرما

سرکه خرما از قدیم شناخته شده است اما اکثر عموم از خواص آن کمتر شنیده اند. سرکه خرما برای سلامت قلب مفید است. دردهای قاعدگی را کم و به عنوان یک داروی کاربردی مورد مصرف قرار می‌گیرد. سرکه خرما باعث کاهش وزن و پیشگیری کننده سرطان و تقویت کننده قلب است. تسکین دهنده سرفه و مسکن سردردهای میگرنی است. التهابات و سوختگی پوستی را تسکین می‌دهد.

روش درست کردن آن استفاده از خرمای سالم و با کیفیت همراه با آب به عمل می‌آید. از نظر مزه نسبت به سرکه انگور و سرکه سیب ملس‌تر و ملایم تر است. می‌توانید 2 قاشق سرکه را با یک لیوان آب مخلوط کنید و قبل از صبحانه یا شام میل کنید. نوشیدنی پر خاصیت و پر انرژی است. در ترشی‌ها و سس‌ها، غذاها و سالادها کاربرد دارد. بهتر است از این نوع سرکه استفاده و سلامتی خود را تضمین کنید.

خواص خرما

خواص خرما در ماه مبارک رمضان برای روزه داران

بسیار توصیه شده  است که افطار خود را با از خرما باز کنید. خرما قند بدن را تأمین کرده و از افت قند خون جلوگیری می‌کند. خرما را در زمان افطار جایگزین قند کنید و بهتر است به جای مصرف انواع شیرینی‌ها مانند زولبیا و بامیه از خرما و شیرینی طبیعی آن استفاده کنید.

در ماه مبارک رمضان در ساعات پایانی روز، روزه دار دچار افت قند خون می شود و این مسئله تأثیر بسیاری روی عملکرد مغز می گذارد. روزه دار احساس ضعف شدید و قدرت تمرکز کم پیدا می کند. در این زمان چیزی که مشکل را برطرف می کند و انرژی از دست رفته را بازمی گرداند خرما است.

خرما با شیر انرژی دهنده بالا و در کیفیت خواب روزه دار مفید است. در زمان افطار از خرمای تازه استفاده کنید و در مصرف آن زیاده روی نکنید.

جلوگیری کننده از سردرد و سرگیجه در زمان روزه داری است.  مصرف خرما ویتامین ب6، کلسیم، فسفر، آهن و منیزیم بدن را تأمین می کند. مصرف خرما با آب جوش سبب پاکسازی کبد و معده می شود.  مصرف خرمای تازه جهت تقویت بینایی بسیار کار ساز است.

بهتر است به مصرف خرما اهمیت ویژه ای دهیم و هر روز از این نعمت خدایی استفاده کنیم و سلامت بدن خود را با مصرف خرما تضمین کنیم .در ماه رمضان حتما از دو الی سه خرما استفاده کنید و از شیرینی طبیعی آن بهره ببرید.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .