تبیان، دستیار زندگی

خواص شگفت انگیزعرق بهار نارنج

عرق بهار نارنج، از جمله عرقیات بسیار خوش عطر است که خواص زیادی برای پوست، اعصاب و قلب دارد.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :


بهار نارنج

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار این درخت را زیبا تر می‌کند. میوه، گل و برگ این گیاه خاصیت فراوانی دارد. شکوفه درخت نارنج در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی های فصلی و عرق های گیاهی و همچنین در تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار زیادی دارد.

عرق بهار نارنج دارای طبیعت گرم و مقوی جسم و روح است و برای معطر کردن شربت‌ ها استفاده می ‌شود، اعصاب را تقویت و بی ‌خوابی را درمان می‌ کند.عرق این گیاه را می توان برای افرادی که ضعف قلب و دلهره و اضطراب یا حالت منگی در مغز دارند می‌توان تجویز کرد.

عرق بهار نارنج با خارج کردن برخی ذراتِ دارای خواص هیدروفیلیک روغن به دست می‌آید. این نوع عرق نیز مانند گلاب و دیگر عرق‌ها، به طور گسترده‌ای در لوازم آرایشی، آروماتراپی و همچنین پخت و پز استفاده می‌شود.

در ادامه مهمترین خواص عرق بهار نارنج را بیان می کنیم:

روشن کردن رنگ پوست


عرق بهار نارنج به دلیل اثرات شگفت‌انگیزی که روی پوست دارد، شناخته شده‌است. این عرق یک تونر عالی برای پوست‌های چرب است. درعین حال عرق بهار نارنج بسیار ملایم است و به عنوان یک ماده‌ی تشکیل‌دهنده در محصولات تهیه شده برای نوزادان به کار می‌رود. تونری را که استفاده می‌کنید با این ماده‌ی کاملا طبیعی جایگزین کنید، اما اطمینان حاصل کنید که عرق بهار نارنجی که دارید به شیوه‌ی تقطیر طبیعی به دست آمده‌ و خالص است.

 یکی دیگر از مزایای عرق بهار این است که می‌تواند بیماری‌های پوستی را دور نگه دارد و به این ترتیب می‌تواند از پدیدار شدن مشکلات پوستی مانند آکنه و اگزما جلوگیری می‌کند. به همین خاطر عرق بهار نارنج درمان خوبی برای مشکلات پوستی محسوب می‌شود.


خواص بهار نارنج برای اعصاب


عرق بهار نارنج یا دمنوش آن را امتحان کنید. این گیاه مثل گل گاو زبان خاصیت آرام بخشی دارد و مثل زعفران نشاط آور است. اگر شب ها بی‌خواب هستید یا مشکلات عصبی دارید، برگ ها و گل های این گیاه به کمک شما می‌آیند. بهار نارنج سیستم عصبی بدن شما را تقویت می‌کند؛ درنتیجه سردرد های عصبی، میگرن، تشنج و حتی حمله قلبی را کاهش می‌دهد. دمنوش و گل بهار نارنج برای برطرف کردن قولنج های عصبی هم بسیار مفید است. همچنین اگر مشکلات کلیوی دارید، از مخلوط آب کرفس و عرق بهار نارنج برای دفع سنگ کلیه و مثانه استفاده کنید. یکی از دلایلی که عرق بهار نارنج به طور گسترده‌ای در آروماتراپی استفاده می‌شود اثر آرام‌بخشی است که روی اعصاب دارد.همچنین با اضافه کردن عرق بهار نارنج به آب داخل وان می توان تنش را کاهش داد و سردرد را درمان کرد. این ماده در کاهش استرس و اضطراب نیز نقش بسیار پررنگی دارد.


نرم و صاف کردن پوست


یکی دیگر از خواص عرق بهار نارنج این است که پوست را نرم و صاف می‌کند. از مزایای اضافه کردن عرق بهار نارنج به آبی که با آن حمام می‌کنید، توانایی آن برای نرم و درخشان کردن پوست است. این ماده پوست شما را مرطوب خواهد کرد و باعث می‌شود که در تمام طول روز احساس کنید که پوستی ابریشمی دارید.برای این کار باید مقداری عرق بهار نارنج را با ۳ قاشق غذاخوری عسل و ۲ تا ۳ فنجان شیر گرم را به آب داخل وان اضافه کنید تا پوستی زیبا و نرم به دست بیاورید.


 جلوگیری از آکنه و اگزما


یکی دیگر از مزایای عرق بهار این است که می‌تواند بیماری‌های پوستی را دور نگه دارد و به این ترتیب می‌تواند از پدیدار شدن مشکلات پوستی مانند آکنه و اگزما جلوگیری می‌کند. به همین خاطر عرق بهار نارنج درمان خوبی برای مشکلات پوستی محسوب می‌شود.

درمان درد معده و شکم


عرق بهار نارنج  یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده، سوء هاضمه و گاز معده کودکان می باشد.برخی معتقدند عرق بهار نارنج برای رفع مشکلات شکم بسیار مفید می باشد و به همین دلیل یک درمان عالی طبیعی و بدون خطر برای رفع این مشکل محسوب می‌شود.
بهار نارنج


کاهش چین و چروک


عرق بهار نارنج انتخاب مناسبی برای کاهش چین و چروک و حذف خطوط ریز است.ویتامین (ث) موجود در این عرق سبب می‌شود علائم و نشانه‌های پیری دیرتر روی صورت پدیدار شوند.

تحریک سلول های پوستی


عرق بهار نارنج شکل‌گیری سلول‌های جدید پوستی را تحریک می‌کند. این ماده می‌تواند سلول‌های مرده را از بین ببرد و کمک کند که به جای آن‌ها سلول‌های جدید به وجود بیایند و به این ترتیب ظاهر پوست را روشن‌تر کند. عرق بهار نارنج همچنین می‌تواند مواد مغذی را به میزان کافی به پوست برساند و از شکل‌گیری سلول‌های سرطانی در پوست جلوگیری کند.


درمان قرمزی و سوزش پوست


عرق بهار نارنج تاثیرات زیادی بر روی پوست دارد. این ماده به خصوص برای پوست‌های حساس و چرب مناسب است. عرق بهار نارنج به رفع سوزش پوست کمک می‌کند و قرمزی را که با پوست تحریک‌شده همراه است، کاهش می‌دهد. اگر پوست شما مستعد چنین مشکلاتی است، می‌توانید از عرق بهار نارنج به عنوان یک درمان موثر استفاده کنید.

درمان آفتاب سوختگی


عرق بهار نارنج و دیگر عرق‌های به دست آمده از انواع گل، با توجه به توانایی که برای زیبایی و نرم شدن پوست دارند، در طیف گسترده‌ای از لوسیون‌های پوستی و کرم‌ها یافت می‌شود. پوست شما می‌تواند از این نوع عرق برای درمان آفتاب‌سوختگی نیز بهره بگیرد. اثر ملایم آن به تسکین اثر سوختگی ناشی از نو خورشید روی پوست کمک خواهد کرد.

 عطر و بوی عرق بهار نارنج اثر آرام‌بخش دارد. این ویژگی بهار نارنج برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، عالی است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از آن را بر روی ملحفه‌ی تخت‌تان بریزید. فقط دقت کنید که چند قطره از آن را در گوشه‌ای از ملحفه بریزید چرا که عرق بهار نارنج می‌تواند پارچه را لک کند.


دارای آنتی‌اکسیدان است


عرق بهار نارنج دارای میزان فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها است. بنابراین، می‌تواند به جلوگیری از اثرات منفی یا جانبی رادیکال‌های آزاد کمک کند. این ماده اثرات منفی آلودگی را بر روی پوست از بین خواهد برد. بنابراین، با استفاده از آن می‌توانید پوست سالمی داشته باشید که جوان‌تر و سفت‌تر به نظر می‌رسد. چنین تاثیری بسیار ارزشمند است زیرا امروزه مسائل استرس‌زا و ترافیک سنگین آسیب زیادی به پوست وارد می‌کنند و ماشین‌ها سبب وارد شدن سموم به هوا می‌شوند. بنابراین، عرق بهار نارنج ماده‌ای عالی برای حفظ سلامت پوست است.

اوضاع خواب‌ را بهبود می‌دهد


عطر و بوی عرق بهار نارنج اثر آرام‌بخش دارد. این ویژگی بهار نارنج برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند، عالی است. تمام کاری که باید انجام دهید این است که مقدار کمی از آن را بر روی ملحفه‌ی تخت‌تان بریزید. فقط دقت کنید که چند قطره از آن را در گوشه‌ای از ملحفه بریزید چرا که عرق بهار نارنج می‌تواند پارچه را لک کند.

هوا را خوشبو و تازه می‌کند


یکی از بهترین چیزهایی که در مورد عرق بهار نارنج می‌توانیم بگوییم، عطر خوش آن است.برای خوشبو کردن هوای خانه می توانید فقط چند قاشق چایخوری از این عرق را در یک کاسه آب بریزید تا عطر طبیعی آن در خانه‌تان پخش شود.


خواص عرق بهار نارنج برای چاقی


عرق بهار نارنج اشتها آوری قوی است.کسانی که اشتهای خوبی برای خوردن غذا ندارند، می توانند از عرق بهارنارنج به عنوان اشتهاآور استفاده کنند.

خواص بهار نارنج برای خانم ها


شاید اولین و مناسب ترین گزینه برای تسکین درد های قاعدگی و مشکلات مربوط به یائسگی خانم ها طب سنتی و استفاده از گیاهان دارویی باشد؛ در این میان دمنوش و چای بهار نارنج و عرق آن هم از این قاعده مستثنی نیستند. معمولا تغییرات هورمونی در دوران پریودی خانم ها با استرس، اضطراب و ناراحتی های روحی و عصبی همراه است که در اکثر خانم ها این آشفتگی ها با گریه کردن یا واکنش های هیجانی تند تخلیه می‌شود؛ این بار به جای مصرف دارو و مسکن های شیمیایی، دمنوش های گیاهی از جمله عرق بهار نارنج را امتحان کنید.

 در واقع عرق بهار نارنج، استرس و واکنش های عصبی بیماران را دفع و از این نظر مثل یک دیازپام قوی عمل می‌کند؛ با مصرف روزانه این دمنوش و عرق گیاهی، ریتم و ضربان قلب شما به حالت نرمال باز خواهد گشت. همچنین این گیاه مقوی، فشار خون را تنظیم می‌کند و ضمن کاهش علائم یائسگی، درد های مربوط به سینه را ( سیکل قاعدگی ) خانم ها را تسکین می‌دهد.


چگونه از بهار نارنج استفاده کنیم؟


این گیاه فرآورده های بسیاری همچون، مربا، عرق، شربت، گیاه تازه، گیاه خشک شده، گیاه پودر شده، چای سیاه بهار نارنج و ... دارد که می توان بسته به ذائقه خود از انواع آن استفاده کنید:
عرق بهار نارنج

عرق بهار نارنج:


 برای تهیه عرق بهار نارنج،گیاه بهار نارنج را در قابلمه ریخته و تا نصف آن را با آب پر کنید. سپس شی سنگینی مثل سنگ را داخل قابلمه بگذارید و کاسه ای را در مرکز آن قرار دهید، توجه داشته باشید که باید در این مرحله در قابلمه را بالعکس بگذارید و روی قسمت گود آن آب بریزید، شعله را روشن می کنید تا کم کم آب روی در بخار شود و دائما با تمام شدن آب به آن آب اضافه می کنید، در نهایت با این روش  عرق بهار نارنج در کاسه روی آجر جمع می شود، شما باید دائما آن را خالی کنید و مجددا در قابلمه قرار دهید. عرق بهار نارنج به مدت یک سال از تاریخ تهیه اثر درمانی خود را حفظ می‌کند.

شربت بهار نارنج:


برای تهیه این شربت باید شکر و آب و عرق بهار نارنج را در ظرفی مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید، کمی قبل از قوام آمدن باید اندکی آبلیمو به آن اضافه کنید تا پس از سرد شدن شکرک نزند در هنگام جوشیدن نیز می توانید مقداری زعفران برای رنگ و همچنین طعم بهتر شربت به آن اضافه کنید، در نهایت وقتی ترکیب کمی قوام پیدا کرد باید آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود، بهتر است شربت را پس از خنک شدن در ظروف شیشه ای در بسته و  در یخچال نگهداری کنید.

دمنوش بهار نارنج:

برای تهیه این دمنوش دو قاشق غذاخوری بهار نارنج خشک شده کافیست، گیاه را در داخل قوری ریخته و روی آن دولیوان آب جوش بریزید و ۱۵ دقیقه زمان دهید تا دم بکشد سپس می توانید آن را با عسل، نبات یا کشمش میل کنید.دم کرده بهار نارنج کمی تلخ است.

مربای بهار نارنج:

یکی دیگر از موارد کاربرد بهار نارنج، تهیه مربای آن می باشد. برای پختن مربای این گیاه از گلبرگ های بهار نارنج استفاده می شود، پس از جمع آوری شكوفه ها به میزان لازم، گلبرگ ها از یكدیگرجدا می کنند وهمه شان را می شورند. سپس شكوفه ها را در ظرف مسی با اندازه مناسب به همراه آب زیاد یك بار جوشانده و بعد با افزودن مقداركمی از آب نارنج رنگ سفید گلبرگ ها را تثبیت خواهد کرد و تلخی آن را از بین میبرند پس از این كار مجددا گلبرگ ها را با محلول آب و شكر بجوشانید تا قوام بیابد و بعد از خنک شدن آن را درون شیشه و در یخچال قرار دهید.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .