ضربه فنی در گفتگویی صحیح
اگر میخواهید در زندگی مشترک موفق باشید بهتر است قبل از انتخاب همسر خود را به مهارت گفتگوی صحیح مجهز کنید و بعد از رفتن زیر سقف مشترک هم نکات این مطلب را به خاطر داشته باشیذ.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : سه شنبه 1399/01/05 ساعت 15:50

یک مانع مهم ارتباطی، این است که بهطور معمول، مردان و زنان از روشهای مختلف، عقیدههایشان را بیان میکنند.
سختترین لحظهها برای مردان، زمانیست که میخواهند احساسهایشان را بیان کنند.
برای مردان، هیجان، بیانگر وجود مشکل یا تعارض است پس آنان بهدنبال این هیجان میروند تا آن را از بین ببرند و آرامش روحی و روانی خود را دوباره بهدست آورند.
هیجان برای زنان، بهصورت بهانهای برای برقراری ارتباط است. زنان، دوست دارند هیجان خود را با دیگران تقسیم کنند و در مقابل، از هیجانهای دیگران آگاه شوند. وقتی زنی هیجان خود را برای همسرش تعریف میکند، همسرش فکر میکند وجودش باعث بروز هیجان شده است. بنابراین، در این حالت، شرایط دفاعی گرفته و واکنش نشان میدهد.
جامعه به مردان آموخته و از آنان انتظار دارد در گفتوگوها، منطقیتر و عقلانیتر باشند. در حالی که زنان، آمادگی دارند بیشتر احساسی و عاطفی برخورد کنند.تا بحال گفتیم که زنان و مردان در این موضوع متفاوت اند اما این تفاوت راه حلی دارد.شما قبل از ازدواج و در جلسات آشنایی و دروان نامزدی هم باید مراقب این تفاوت ها باشید تا بتوانید به شیوه صحیح همدیگر را بشناسید و مسائل تان را حل کنید.
ملامت و سرزنش، یک روش ارتباطی تهاجمی است و جادهی ارتباطها را به جای آنکه باز نگه دارد، مسدود میکند
راههای بهبود ارتباط و گفتگو:
- تفاوتها و اختلاف نظرها را بپذیریداین مستلزم درکی است که اغلب از یک گفتوگو انتظار میرود. بهجای آنکه روی یک مساله توافق کنید، همسرتان را درک کنید.
اگر یک نفر بهخاطر اختلاف نظر با دیگران، احساس تهدید کند، بحث نمیکند و عقیدهاش را بیان نمیکند. در نتیجه، مساله همانطور حل نشده باقی میماند.
اگراین اتفاق رخ دهد، به بخشی از وجود فرد (فکرهایش) آگاهی پیدا نمیکنیم و بیتفاوتی بهوجود میآید. بنابراین، زوجها احساس میکنند نه تنها یکدیگر را نمیشناسند بلکه نمیتوانند یکدیگر را درک کنند.
- از جایگاه تساوی و برابری گفتوگو کنید
یعنی یکی از دو طرف نباید در جایگاه فرمانده باشد و این ذهنیت را بهوجود آورد که فقط من میدانم. هیچکس دوست ندارد به گونهای با او برخورد شود که گویا از نظر فهم و درک پایینتر است. خودتان را جای طرف مقابل بگذارید. برای به نتیجه رسیدن در گفتگو دنبال راه حل و زبان مشترک باشید نه اثبات برتری خود.
- گفتوگو را با سرزنش شروع نکنید
ملامت و سرزنش، یک روش ارتباطی تهاجمی است و جادهی ارتباطها را به جای آنکه باز نگه دارد، مسدود میکند.
بهطور معمول، مردان زمانی در حضور دیگران صحبت میکنند که همه به حرفهایشان گوش دهند، در حالی که زنان وقتی بیشتر از یک صدا را بشنوند، راحتتر حرف میزنند.
ریشهی مشکلهای ارتباطی بیشتر زوجها، مربوط به توقعهای ناگفتهی دو طرف است
- شنوندهی دقیقی باشید
بسیاری از ما به مشکلهای همسر خود گوش نمیدهیم، زیرا احساس میکنیم مسوولیت حل آن مشکل بر عهدهی ماست. باید بدانیم بیشتر مردم از ما انتظار دارند که فقط به حرفهایشان گوش دهیم و درک کنیم که آنان چه میگویند تا احساس کنند که درد و مشکلهایشان را لمس میکنیم.
- یکدیگر را نوازش کلامی مثبت کنید
بهجای بهانهگیری از همسرتان، سعی کنید از او تعریف و تمجید کنید. هر کس دارای نقاط قوتی است که دوست دارد از آنها به عنوان یک ارزش قلمداد شده و مورد تعریف قرار گیرد.
- مراقب ارتباطهای غیرکلامی خود باشید
برای نمونه: فردی که در حال خواندن روزنامه یا تماشای تلویزیون است، اگر همسرش بخواهد با او حرف بزند، این پیام را میتواند به همسرش بدهد که در این لحظه، علاقهای به شنیدن حرفهایت ندارم چون نیازم در این شرایط فرق میکند.
همراهان عزیز، با توجه به گسترش سامانه همسان گزینی تبیان، لازم است جهت استفاده از خدمات همسانگزینی یا مشاوره اپلیکیشن همدم را از طریق لینک زیر دریافت و نصب نمایید، این سامانه در سراسر کشور فعال است.
بخش همسان گزینی تبیان
منابع: ویستا-خبرانلاین