تبیان، دستیار زندگی

وسایل ضروری در سفرهای پاییزی و زمستانی

ایمن سفر کنید

سفر در چهار فصل سال لذت‌های خاص خودش را دارد؛ عده‌ای تابستان را به دلیل تعطیلی مدارس و ثبات شرایط آب و هوایی مناسب‌ترین زمان مسافرت می‌دانند. گروهی دیگر ترجیح می‌دهند در فصل بهار سفر کنند و افرادی هم هستند که پاییز و زمستان را به دلیل ارزان‌تر بودن قیمت‌ها انتخاب می‌کنند اما سفر در این دو فصل سال به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی نیازمند رعایت نکاتی است که در ادامه می‌خوانید.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مسافرت،سفر زمستانی، هوای سرد، شرایط جوی،پرواز،قطار،فصل سال،مسافران،وسایل نقلیه،هواپیما،یلیت،باران، طوفان،برف،سیستم تهویه هوا،بنزین،ضد یخ،تصادفات رانندگی،لباس گرم،کشش های ورزشی،سرد شدن بدن،خواب آلودگی،پاور بانک، شارژر،نیروهای امدادی،خودروی خارجی، سایپا، ایران خودرو
آب‌ و هوای بارانی و سرد می‌تواند برای مسافران خطرناک باشد؛ چنانچه بر اساس تحقیقات، طوفان‌های پاییزی و زمستانی باعث نزدیک به نیم میلیون تصادف و بیش از 2000 مرگ‌ و میر در سال می‌شود؛ بنابراین مسافران برای مقابله با بروز مشکلات، باید قوانین ایمنی سفر را بدانند.

مقصد سفر را متناسب با فصل انتخاب کنید

در هوای گرم تابستان سفر به یک منطقه خوش آب‌ و هوا لذت خاصی دارد؛ همین حس و حال در فصل پاییز و زمستان هم وجود دارد، به شرط آن که منطقه‌ای را برای سفر انتخاب کنیم که از شرایط جوی مناسبی برخودار باشد. انتخاب برخی از مناطق گردشگری برای سفر در هوای سرد چندان مناسب نیست مثل مناطق شمال کشور؛ بنابراین بهتر است قبل از سفر با توجه به گزارش هواشناسی، مقصد سفر را انتخاب کرده و به شهری بروید که متناسب با فصل، فضای دل‌چسبی را برایتان رقم بزند.

وسیله نقلیه مناسب انتخاب کنید

برای رفتن به سفر می‌توانید از چهار وسیله نقلیه هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی استفاده نمایید اما دقت کنید که با توجه به شرایط آب و هوایی کدام گزینه مناسب‌تر است.

انتخاب هواپیما در شرایط نامساعد جوی، کار درستی نیست زیرا هم احتمال کنسل شدن و یا تأخیر در پرواز وجود دارد و هم خطرناک است.

 اگر هواپیما را انتخاب کردید، به این نکات توجه کنید:
-از شرکت‌های پروازی معتبر استفاده کنید.
-شرایط آب و هوایی شهر مقصد را حتماً چک کنید و بر اساس آن بلیت رزرو کنید.
-سعی کنید پروازهای صبح را انتخاب کنید چرا که قدرت دید و کنترل هواپیما در ساعات روز بهتر است و در صورت تأخیر و لغو پرواز فرصت کافی برای اتخاذ یک تصمیم درست و یا عوض کردن پرواز را خواهید داشت.

برای انتخاب بین سه گزینه باقی‌مانده بهتر است به مقصد موردنظر دقت کنید؛ اگر سفر به مقصد با قطار امکان‌پذیر است، بهتر است از قطار استفاده کنید زیرا از ایمنی بالاتری برخوردار بوده و از خطر طوفان و باران و برف در امان خواهید بود اما اگر امکان سفر با قطار وجود ندارد از وسیله نقلیه شخصی یا اتوبوس استفاده کنید.

برای سفر با خودرو  نکات زیر را رعایت کنید:
- زنجیر چرخ همراه داشته باشید.

رانندگان در صورت ایجاد مشکل فنی برای خودرو می‌توانند بدون پیش‌شماره، با شماره «096440» امداد خودروی ایران و «096550» امداد خودروی سایپا تماس بگیرند

- لاستیک، باتری، سیستم تهویه هوا (بخاری) و ترمز را چک کنید.
- لاستیک‌ها را زیاد باد نکنید زیرا باد زیاد احتمال ترکیدگی را بالا می‌برد.
- شیشه‌شور و برف‌پاک‌کن را حتماً بررسی کنید.
- از پر بودن باک بنزین اطمینان حاصل کنید.
- نور چراغ‌ها را تنظیم کرده و لامپ‌های سوخته را حتماً تعویض کنید.
- در رادیاتور ضد یخ بریزید تا از یخ زدن مایع خنک‌کننده داخل موتور جلوگیری کنید.

آهسته برانید

یکی از دلایل عمده تصادفات رانندگی در پاییز و زمستان، سرعت‌بالای خودرو است. در هوای بارانی و برفی به دلیل خیس یا لغزنده بودن جاده‌ها و ضعیف شدن قدرت دید، احتمال تصادف بالا می‌رود بنابراین سرعت پایین می‌تواند تا حد زیادی این احتمال را کاهش دهد؛ در چنین شرایطی معمولاً سرعت رانندگی باید کمتر حد مجاز باشد.

خود را گرم نگه‌ دارید

داشتن لباس گرم از جمله کاپشن، شلوار گرم‌کن، دستکش و کلاه از ملزومات سفر در هوای سرد است اما در این‌ بین احتمالات را هم در نظر بگیرید؛ ممکن است به دلیل خراب شدن ماشین یا برف و کولاک شدن جاده مجبور باشید مدت زیادی را در جاده بمانید بنابراین بهتر است با خود پتو، فلاکس آب گرم و میان وعده‌های مناسب همراه داشته باشید.

استراحت فراموش نشود

سفر در زمستان بسیار خسته‌کننده‌تر از مسافرت‌های تابستانی است زیرا در فصل سرما به دلیل سرد شدن بدن، احساس خواب‌آلودگی بیشتر می‌شود بنابراین برای جلوگیری از خطر تصادف به‌ صورت مکرر توقف نموده و کشش‌های ورزشی انجام دهید تا سطح هوشیاری‌تان زیاد شود.

حتماً پاور بانک یا کابل شارژ همراه داشته باشید

هوای سرد باعث می‌شود ظرفیت باتری گوشی به میزان قابل‌توجهی کاهش یابد بنابراین برای جلوگیری از خالی شدن شارژ گوشی می‌توانید آن را در جای گرم قرار دهید. حتماً پاور بانک و یا کابل شارژ همراه خود داشته باشید تا در صورت خالی شدن باتری آن را شارژ نمایید.

اگر در جاده برفی گرفتار شدید

اگر به دلیل برف و کولاک و یا بروز حادثه در جاده گرفتار شدید و نیاز به کمک داشتید می‌توانید با شماره 141 تماس گرفته و با اعلام گزارش از وضعیت خود، از کمک نیروهای امدادی بهره‌مند شوید.

همچنین رانندگان در صورت ایجاد مشکل فنی برای خودرو می‌توانند بدون پیش‌شماره، با شماره «096440» امداد خودروی ایران و «096550» امداد خودروی سایپا تماس بگیرند. صاحبان خودروهای خارجی هم نیز می‌توانند در صورت بروز مشکل با تماس به یکی از این شماره‌ها از خدمات حمل‌ و نقل برخوردار شوند اما از آنجایی‌ که خودروهای خارجی از استاندارهای خاصی برخوردارند، اجازه تعمیر این خودروها توسط نیروهای امدادی فوق وجود ندارد.