تبیان، دستیار زندگی

آنچه در پیاده‌روی اربعین خانوادگی باید بدانیم

توصیه‌هایی برای سفر اربعین خانوادگی

خانواده هایی که تجربه پیاده روی اربعین دارند می‌دانند که دانستن یک سری نکات پیش از سفر اربعین واجب و ضروری است چرا که زیارت اباعبدالله در ایام اربعین به دلیل شرایط خاص و ویژه‌ای که وجود دارد، کاملا متفاوت با زیارت در ایام دیگر سال است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
پیاده روی اربعین
توصیه‌های عمومی حجت الاسلام ناصر میرمحمدیان برای سفر اربعین خانوادگی:
- از انتخاب و استفاده از مسیرهای نشناخته و غیر معمول جدا خودداری کنید.

- برای پیاده روی از همان مسیر همیشگی نجف تا کربلا استفاده کنید.

- توصیه می شود برای خروج، مرز مهران را انتخاب کنید و با ماشین های نجف، خودتان را به این شهر برسانید.

- به هیچ وجه در طول مسیر با عراقی ها بحث سیاسی و مذهبی نکنید.

- حتا اگر فردی عراقی تلاش داشت سر صحبت را با اختلافات مذهبی و سیاسی با شما باز کند، شما به این صحبت ادامه ندهید و بگویید همه ما زائران و عاشقان امام حسین هستیم و هدفی جز این ندارید.

- تصور نکنید چون عراقی ها عرب هستند از فارسی چیزی نمی دانند و می توانید هر حرفی بزنید. بسیاری حتا اگر عربی حرف بزنند، فارسی هم متوجه می شوند؛ بنابراین مراقب حرف زدنتان باشید.

- همانطور که میدانیم تعداد زیادی از زوار در مسیر کربلا حضور دارند و برای همین نباید به مدت زیادی در یک مکان توقف کنیم. بهتر است مسیر را 4 یا پنج روزه در نظر بگیریم. شبیه خود زائرین عراقی که در حد یک سلام دادن به حضرت توقف میکنند و برمیگردند و یا حداکثر یک شب در کربلا ساکن میشن.

- مطمئن باشیم که تمام مسیر حرکت ما جزو حرم اباعبدالله الحسین  محسوب میشود.

- سعی کنیم لباس چرک تاب برای این سفر به همراه داشته باشیم چرا که ممکن است هوا سرد شود و لباس گرم هم با خودمان به همراه داشته باشیم.

تعداد زیادی از زوار در مسیر کربلا حضور دارند و برای همین نباید به مدت زیادی در یک مکان توقف کنیم.


- با توجه به اینکه تعداد زوار زیاد است برای اینکه مکان مناسب حتما برای شما وجود داشته باشد. یک ساعت و نیم مانده به اذان مغرب در یکی مکانی اتراق کنیم.  اما اگر خودمان و  همراهانمان توان راه رفتن دارند حتما تا ساعت دوی  شب به مسیر ادامه بدهیم چرا که زائرین محل اتراق خودشون حوالی همین ساعت ترک میکنند و جا برای ما پیدا میشود.

- برای بهداشت خیلی سخت گیری نکنیم چرا که هم خودمان و هم فرزندانمان  اذیت خواهند شد. در  این سفر همه خاکی هستند...

- حتما آب بهداشتی مصرف کنیم و  هر چقدر میتوانیم به جای غذاهای دیگر خرما و نان میل کنیم.

- اگر  مقدور است کالسکه های بزرگ تهیه کنیم چرا که بچه های زیر 9 سال هم خسته میشوند و ممکن است نیاز باشد داخل آنها بشینند.

- یادتان باشد حتی اگر کل مسیر را با ماشین بروید حداقل30 کیلومتر پیاده روی دارید.

- اگر با خانواده هستیم دقت کنیم جایی که می ایستیم فضای خانوادگی مناسب داشته باشد.

- از گذشته ها مرسوم بوده که بانوان عرب در این ایام لباس مشکی بپوشن، خیلی خوب و پسندیده است که بانوان ما هم به احترام سنت های اون ها لباس بچه ها و خودشون رو مشکی انتخاب کنن.

یادتان باشد حتی اگر کل مسیر را با ماشین بروید حداقل30 کیلومتر پیاده روی دارید.


- سعی کنیم در این سفر با همدیگر کمال مدارا را داشته باشیم و به همدیگر احترام بگذاریم .

- یادمان باشد میزبانان عراقی همه زندگی شان را برای پذیرایی از زوار امام حسین در طبق اخلاص گذاشتند پس سعی کنیم درخواست اضافه ای از آنها نداشته باشیم و حتی الامکان هر خانواده یک هدیه برای آنها ببریم.

- مواظب باشید بچه‌ها زیاد خسته نشوند، اگر بچه‌تان خسته شد و یک‌دفعه‌ای گفت «برویم خانه، دیگر خسته شدم!» زود به او وعده بدهید و بگویید «إن‌شاءالله به زودی می‌رویم» یا اگر دیدید خیلی خسته شده، حتماً ماشین سوار شوید و نگذارید بچه اذیت بشود.

- برخی از جوان‌ها این‌قدر شور دارند که نوزاد تازه به‌دنیا آمده را هم می‌آورند؛ درحالی‌که طبیعتاً نباید این مشقت‌ها را به خانواده و به خود تحمیل کرد، یک‌وقت اگر برای بچه یا مادر، کسالتی عارض بشود، خیلی سخت است. این مسائل را باید مراقبت کرد؛ اما بقیۀ صورت‌هایی که برای سفر خانوادگی تصور می‌شود، خیلی فوق‌العاده است.

- وقتی سفر خانوادگی هست، اگر کاروانی بروند، بهتر است. ضمن اینکه خانم‌ها بهتر است یا با خانواده باشند، یا با کاروان؛ تنهایی سفر کردن به‌ویژه برای بانوان محترم، ممکن است زیاد صورت خوشی نداشته باشد.