تبیان، دستیار زندگی

عامل بالارفتن «اُزن» در تهران چیست؟

مدیر عامل شرکت کنترل کیفیت هوا شهر تهران گفت: بخش زیادی از افزایش اُزن هوا به دلیل وزش باد از قسمت‌های شمال و شمال غربی به تهران و ناشی از فعالیت شهرک‌های صنعتی واقع در این ناحیه است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
آلودگی هوا
حسین شهیدزاده که در یک برنامه رادیویی با موضوع تاثیر طرح‌های مقابله با آلودگی هوای تهران در شکل‌گیری هوای پاک صحبت می کرد، با بیان اینکه میزان استفاده افراد از خودرو نقش مهمی در آلودگی دارد، اظهار کرد: سرانه مالکیت خودرو در کشورهای غربی خیلی بیشتر از ایران و به‌ویژه تهران است اما در این کشورها معمولا از سیستم حمل و نقل عمومی مطلوبی که وجود دارد، بهره می‌برند و از خودروی شخصی کمتر استفاده می‌کنند.

اخیرا افرادی به دنبال ساخت و اضافه کردن خودروی سواری دیزلی به ناوگان حمل و نقل هستند که با واکنش کارشناسان و دست اندرکاران محیط زیست روبرو شده است.


وی استاندارد خودروسازی در کشورهای غربی را عامل تمایز هوای تهران و شهرهای دیگر دانست و گفت: رعایت برخی اصول در ساخت خودرو، سطح آلایندگی را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد البته این سخن به معنای ساختن خودروی یورو ۶ نیست چرا که زیرساخت های این تولید در کشور فراهم نیست اما اتخاذ تدابیر سختگیرانه در خصوص معاینه فنی و عمر خودرو نقش و تاثیر زیادی در کاهش آلودگی دارد به‌طوری که خودروهای فرسوده باید به‌سرعت از چرخه مصرف خارج شوند اما متاسفانه در حال حاضر اسقاط خودروهای قدیمی و معیوب به‌صورت جدی و قانونی پیگیری نمی‌شود.

شهیدزاده ضمن ابراز مخالفت با استفاده از خودروهای دیزلی اظهارکرد: اخیرا افرادی به دنبال ساخت و اضافه کردن خودروی سواری دیزلی به ناوگان حمل و نقل هستند که با واکنش کارشناسان و دست اندرکاران محیط زیست روبرو شده است.

وی همچنین گسترش مترو را برای کاهش آلودگی موثر دانست و گفت : برای گسترش مترو باید واقعیت‌های جامعه را در نظر گرفت و به این موضوع توجه کرد که آیا توان سرمایه‌گذاری بیش از این وجود دارد یا خیر؟

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران اضافه کرد : کمک دولت به شهرداری‌ها به‌درستی صورت می‌گیرد اما در خصوص ورود بخش خصوصی به سرمایه‌گذاری در مترو باید بهای بلیت مترو را مد نظر قرار داد چراکه این نرخ باید توسط همان سرمایه‌گذاران تعیین شود تا درآمد مناسب و معقول برای آن‌ها حاصل شود.

شهیدزاده در ادامه به تاثیر ساختمان‌های بلند منطقه ۲۲ اشاره بر آلودگی هوای تهران اشاره کرد و گفت : این سازه‌ها ممکن است بر آن قسمت تاثیرگذار باشد اما نمی‌توان ادعا کرد در مقیاس شهری مانع بادهایی باشد که به تهران می‌آید. در واقع اگر آن ساختمان‌ها می‌توانست جلوی باد را بگیرد ما شاهد گرد و غبار تابستان نبودیم.

وی در خصوص افزایش سطح اُزن در هوای تهران توضیح داد: اخیرا متوجه شدیم بخش زیادی از افزایش اُزن هوا به دلیل وزش باد از قسمت‌های شمال و شمال غربی به تهران است یعنی از این منطقه نه تنها هوای سالم وارد تهران نمی‌شود بلکه آلودگی‌های صنعتی شهرک‌های صنعتی کرج و تهران نیز به شهر منتقل می شود. اگر جمعیتی که در منطقه ۲۲ تهران ساکن شده است وارد مرکز شهر می‌شد آلودگی هوا دو چندان و سیستم حمل و نقل دچار مشکلات بیشتری می‌شد.
منبع: ایسنا
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .