انواع شربت های ضد سرفه
همه افراد به دلایل مختلف ازجمله سرماخوردگی، آلرژی و حساسیت، آسم، حساسیت به مواد شیمیایی، حساسیت فصلی به گرده و گل، برگشت اسید معده، سینوزیت دچار سرفه میشوند. برای بهبود سرفههای ناشی از سرماخوردگی میتوان از انواع شربت ضد سرفه مانند شربت گایافنزین، شربت پکتورامین و شربت اکسپکتورانت استفاده کرد که هر یک از آنها بهنوبه خود از مزایا و همچنین عوارض خاصی برخوردار هستند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
تاریخ : يکشنبه 1398/06/03 ساعت 14:42
بهتر است پزشک نوع سرفه را بهدرستی تشخیص دهد، تشخیص صحیح نوع سرفه اهمیت دارد، چون بیماریهایی مانند عفونتهای تنفسی، تومورهای قفسه سینه و ریه ممکن است خود را با سرفه نشان دهند و زمانی که شخص از شربتهای ضد سرفه استفاده میکند باعث پیشرفت بیماری و از دست دادن زمان برای درمان این بیماریها میشود.
در فصول سرد سال افرادی که سرما میخورند، دچار سرفه میشوند و این مشکل با آبریزش بینی، گلودرد، و تب همراه است که بهتر است با استفاده از دارو بیماری خود را درمان کرد.
در این مطلب میخواهیم به تعدادی از شربتهای ضد سرفه اشارهای داشته باشیم:
انواع شربت ضد سرفه
شربت گایافنزین
این شربت یکی از داروهای خلط آور و ضد سرفه است که جریان ترشحات مجاری تنفسی را زیاد میکند و باعث میشود که خلط بهراحتی از سینه خارج شود و کمک میکند که در زمان سرماخوردگی شخص بهراحتی نفس بکشد. بهتر است میزان مصرف این دارو توسط پزشک تعیین شود.
همچنین درصورتیکه فرد به بیماریهایی مانند فشارخون بالا، ضربان قلب سریع یا مشکلات شدید قلبی دیگر مانند بیماریهای قلبی عروقی و خونی مبتلا باشد، بهتر است قبل از مصرف دارو با پزشک مشورت کند.
این شربت عوارض هم دارد و ممکن است شخصی که از این دارو مصرف میکند دچار اسهال، یبوست، سردرد، و سرگیجه، تهوع یا استفراغ، بثورات پوستی، عصبانیت، اختلال خواب، ضعف، معده درد و کهیر شود.
شربت پکتورامین
یکی دیگر از داروهای ضد سرفه، شربت پکتورامین است که برطرف کردن علائم سرماخوردگی به کار میرود. این دارو در سرعت بهبود بیماری تأثیری ندارد و فقط میتواند علائم بیماری را بهبود بخشد.
دوز مصرفی این دارو هم باید توسط پزشک مشخص شود و مقدار مصرف آن در کودکان فرق داشته و توسط پزشک تعیین میگردد.
باید توجه داشت که این دارو برای افرادی که دچار ضعف شدید تنفسی هستند، استفاده نشود. این شربت هم مانند همه داروها، عوارضی مانند خوابآلودگی و سرگیجه دارد. توصیه میشود این دارو همراه با آب، غذا یا شیر مصرف شود.
شربت دیفن هیدرامین
شربت دیفن هیدرامین، یک آنتیهیستامین است که برای سرفههای شدید مفید است و برای درمان و پیشگیری از بیماریهایی مثل حساسیت و سرماخوردگی و آبریزش بینی، خارش چشم استفاده میشود. مقدار مصرفی این دارو هم باید توسط پزشک تعیین شود و نباید بهطور خودسرانه برای کودکان استفاده گردد، چون ممکن است عوارض خطرناکی را برای کودک به همراه داشته باشد.
مصرف این دارو این دارو ممکن است عوارضی مانند خوابآلودگی، گیجی، سردرد، خشکی دهان، تاری دید، دوربینی و ناراحتیهای دستگاه گوارشی به همراه داشته باشد. این دارو برای کسانی که مبتلابه بیماری پارکینسون و حرکات غیرارادی و لرزش هستند هم تجویز میشود.
برای خواب کردن کودک، نباید بههیچعنوان از این دارو استفاده کرد چون ممکن است عوارضی مانند ضایعات مغزی حتی کوتاهمدت به همراه داشته باشد. همچنین از این دارو نباید برای مدتزمان طولانی استفاده کرد چون مصرف طولانیمدت این دارو باعث خشکی دهان و گلو میشود و احتمال پوسیدگی دندان وجود دارد.
شربت اکسپکتورانت
شربت برم هگزین، دارویی است که برای درمان سرفه و خلط در کودکان بالای دو سال و همچنین بزرگسالان استفاده میشود. این دارو باعث تولید خلط در مجاری تنفسی میشود و خلط را رقیقتر میکند. بهتر است دوز مصرفی این دارو هم توسط پزشک تعیین گردد. توصیه میشود اشخاصی که زخم معده و درهای شکمی دارند از مصرف این دارو خودداری کنند.
این دارو غلظت و چسبندگی خلط را کم میکند و کمک میکند که بهآسانی از ریه خارج شود و همچنین موکوس ریوی را کاهش میدهد و سرفههای خشک را به سرفههای ترشحی و خلط آور تبدیل میکند.
میزان مصرف این دارو هم باید توسط پزشک تعیین گردد. ازآنجاییکه این دارو خوابآور است بهتر است در زمانی که شخص قصد رانندگی یا انجام کاری که به تمرکز نیاز دارد را داشته باشد، از این دارو استفاده نکند، چون ممکن است عواقب خطرناکی برای فرد داشته باشد.
اگر مصرف این دارو صحیح و بهاندازه باشد عوارض خاصی ندارد.
بهتر است شخص پس از مصرف این دارو آب بنوشد تا فرد دچار مشکلات گوارشی ناشی از مصرف دارو نشود.
شربت برم هگزین
شربت برم هگزین، دارویی است که برای درمان سرفه و خلط در کودکان بالای دو سال و همچنین بزرگسالان استفاده میشود. این دارو باعث تولید خلط در مجاری تنفسی میشود و خلط را رقیقتر میکند. بهتر است دوز مصرفی این دارو هم توسط پزشک تعیین گردد. توصیه میشود اشخاصی که زخم معده و درهای شکمی دارند از مصرف این دارو خودداری کنند.
این دارو هم مانند داروهای دیگر عوارض خاصی مانند تغییرات گوارشی مثل اسهال، مشکلات تنفسی، حالت تهوع، استفراغ، درد شکم، تب، اختلالات پوستی، حساسیت، سرگیجه و عرق کردن دارد.
این دارو خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. و برای اینکه از عوارض گوارشی جلوگیری شود، بهتر است دارو پس از غذا مصرف شود.
دکسترومتروفان ها
دکسترومتروفان ها بهصورت قرص، شربت و قطره در داروخانه وجود دارد. این دارو بهگونهای است که روی مرکز بروز سرفه در ناحیهی بصل النخاع فرد مبتلابه سرفه اثر می گذارد و سبب کم شدن میزان سرفهی بیمار میشود.
نوع دیگر این داروها به نام دکسترومتروفانپی وجود دارد که یک نوع مادهی ضد احتقان به نام پسودوافدرین را دارد. این داروها بیشتر و بهتر برای درمان سرفههای خشک و همچنین سرفههای بدون خلط مناسب است.
بهتر است این داروها را برای کسانی که سرفههای خلط دار دارند، مصرف نشود، چون باعث میشود مدتزمان ادامهی سرفهها، طولانیتر شود و ترشحات خلط در ریهها و راههای تنفسی باقی بماند.
این داروها هم عوارضی دارد و مصرف داروهای ضد سرفه دکسترومتورفان همراه با داروهای ضدافسردگی تداخل دارند و بعضی از این داروها، باعث افزایش فشارخون میشود. همچنین مصرف بیشازحد داروی دکسترومتروفانمی تواند آثار توهمزایی را به همراه داشته باشد و همچنین باعث توهم، خوابآلودگی و استفراغ میشود.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .