تبیان، دستیار زندگی

با چه علائمی می توانیم سرطان سینه را تشخیص دهیم؟

سرطان سینه، نوعی از سرطان است که از بافت پستان آغاز می‌شود. این بیماری در زنان بیشتر اتفاق می‌افتد اگرچه ممکن است برخی از مردان هم مبتلابه این بیماری باشند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

سرطان سینه

 سرطان سینه، شایع‌ترین سرطان در زنان است. این سرطان در مراحل اولیه هیچ نشانه مشخصی ندارد اما اگر به‌موقع تشخیص داده شود می‌تواند درمان شود. در بیشتر موارد، خود فرد می‌تواند متوجه این بیماری شود.

 زمانی که فرد احساس دردی تیز در سینه‌ها دارد و سینه‌ها حساس شود، ترس و تعجب در فرد ایجاد می‌کند. این دردها باعث می‌شود که فرد را ترغیب کند تا به پزشک مراجعه کند.

زمانی که دردی در بدن به وجود می‌آید، مشکلی در بدن ایجادشده است. زمانی که زن با حساس شدن و درد در سینه مواجه می‌شود، فکر می‌کنند که مبتلا به سرطان سینه شده‌اند درصورتی‌که درد سینه به‌ندرت می‌تواند از عوامل ابتلا به این بیماری باشد. گاهی درد سینه به خاطر ایجاد استرس در فرد باشد و یا ممکن است این درد ناشی از تغییرات هورمونی در بدن به وجود بیاید مانند عادت‌های ماهیانه، و یا حتی ممکن است این درد براثر مصرف قرص‌های ضدبارداری و یا قرص‌های درمان ناباروری باشد، گاهی هم کیست سینه باعث ایجاد این درد در سینه می‌شود، همچنین سینه‌های بزرگ که ممکن است با درد گردن، درد شانه و کمردرد همراه شود، باعث ایجاد درد در سینه می‌شوند.

 سرطان سینه علائمی دارد که در ادامه مطلب اشاره‌ای به علائم این موضوع داریم:

 اصولاً توده‌ای که در سینه دیده می‌شود با سرطان سینه در ارتباط است ولی اغلب مواقع هم وجود یک توده نمی‌تواند دلیلی بر سرطان سینه باشد.

 توده‌های خوش‌خیم سینه ممکن است به دلایلی مانند عفونت بافت سینه، بیماری فیبروکیستیک سینه، فیبروآدنومِ سینه، نِکروز چربی به وجود بیایند. همچنین در نکروز بافت چربی سینه، توده ایجادشده را با کمک بیوپسی می‌توان از توده سرطانی تشخیص داد.

 گاهی ممکن است قرمزی، تورم، خارش در پوست و حساسیت در پوست ایجاد شود و یا روی سینه جوشی ظاهر شود که دلیلی برایش وجود ندارد و این‌ها هم می‌تواند از علائم اولیه این بیماری باشد.

اکثر تومورهای سینه‌ای به خاطر، وضعیتی پیش می‌آید که کمتر جدی هستند ولی تشکیل توده‌های جدید و بدون درد در سینه می‌تواند از معمول‌ترین علائم سرطان سینه باشند.

ممکن است زن برای اولین بار در زمان معاینه سینه متوجه تغییراتی که در سینه‌اش اتفاق افتاده است، شود و یا ممکن است یک درد خفیف غیرمعمولی را تجربه کند، این‌ها ممکن است از نشانه‌های ایجاد توده در سینه باشد.

 گاهی فرد با تغییر شکل در نوک سینه متوجه نشانه این بیماری می‌شود. همچنین ممکن است بعد از عادت ماهیانه دچار دردهایی شود که تا عادت ماهیانه بعدی از بین نرفته است، متوجه علائم اولیه این بیماری می‌شود. از دیگر نشانه‌های اولیه این بیماری، این است که توده تازه‌ای که تا بعد از عادت ماهانه بعدی از بین نرود، در سینه فرد دیده می‌شود، همچنین ممکن است ترشحات شفاف یا قرمز، قهوه‌ای، یا زرد از نوک سینه خارج شود و این هم می‌تواند از نشانه‌های اولیه این بیماری باشد.

همچنین گاهی ممکن است قرمزی، تورم، خارش در پوست و حساسیت در پوست ایجاد شود و یا روی سینه جوشی ظاهر شود که دلیلی برایش وجود ندارد و این‌ها هم می‌تواند از علائم اولیه این بیماری باشد.

 گاهی در اطراف استخوان ترقوه یا زیر بازو‌ها تورم و یا توده‌ای ایجاد می‌شود و این از نشانه‌های اولیه این بیماری است. توده سفت با گوشه‌های نامنظم احتمال دارد که توده‌ای سرطانی باشد.

 مواردی که ذکر شد از علائم اولیه این بیماری است که فرد با مشاهده آن‌ها می‌تواند به بیماری سرطان سینه پی ببرد، در مراحل بعدی هم زن می‌تواند با مشاهده علائمی مانند فرورفتگی یا برگشت نوک سینه به داخل، و یا بزرگ شدن یکی از سینه‌ها از ابتلا به این بیماری آگاه شود.

 همچنین زمانی که فرورفتگی در سطح سینه ایجاد شود و یا توده قدیمی بزرگ‌تر شود، و یا بافت پوست به شکل پوست پرتقال شود می‌تواند زن به بیماری خود پی ببرد.

  علاوه بر وجود توده در بافت سینه مردان، موارد دیگری مانند ضخیم شدن بافت پستان، ترشح از نوک سینه و یا قرمزی و پولک پولک شدن نوک سینه، تورفتگی یا برگشتن نوک سینه به داخل هم می‌تواند از علائم این بیماری باشد. همچنین زمانی که پوست فرد دچار قرمزی، تورم، حساسیت و خارش می‌شود و یا روی پوست سینه جوش دیده شود، می‌تواند از علائم ابتلا به این بیماری باشد.

 از دیگر علائم این بیماری این است که در اندام تناسلی فرد درد ایجاد می‌شود و یا ممکن است وزن فرد بی‌دلیل کاهش یابد، همچنین توده‌های غدد لنفاوی زیر بغل بزرگ می‌شود و یا رگ روی سینه قابل‌مشاهده است.

 البته باید توجه داشت که ممکن است یک یا چند نشانه از این علائم در فرد دیده شود ولی آن دلیلی برداشتن سرطان سینه نیست، مثلاً ترشح عفونت از سینه ممکن است ناشی از عفونت در شخص باشد. زمانی که فرد با این علائم روبرو شد، بهتر است برای معاینه دقیق و تشخیص بیماری به پزشک مراجعه کند.

 سرطان سینه در مردان

 در بیشتر مواقع سرطان سینه در زنان رخ می‌دهد ولی این بیماری ممکن است در هر سنی وبه طور نادر در برخی از مردان هم اتفاق بیفتد و این مسئله در افراد سالخورده بیشتر است.

 بسیار از افراد نمی‌دانند که مردان هم‌بافت سینه‌دارند و این سلول‌ها می‌توانند دستخوش تغییرات سرطانی شوند. سلول‌های سینه در مردان خیلی کمتر از سلول‌های سینه در زنان تحول‌یافته‌اند و این می‌تواند دلیلی باشد که سرطان سینه در زنان رایج‌تر باشد.

 سرطان سینه در مردان هم علائمی دارد که شایع‌ترین آن، وجود یک توده در بافت سینه است.

 علاوه بر وجود توده در بافت سینه مردان، موارد دیگری مانند ضخیم شدن بافت پستان، ترشح از نوک سینه و یا قرمزی و پولک پولک شدن نوک سینه، تورفتگی یا برگشتن نوک سینه به داخل هم می‌تواند از علائم این بیماری باشد. همچنین زمانی که پوست فرد دچار قرمزی، تورم، حساسیت و خارش می‌شود و یا روی پوست سینه جوش دیده شود، می‌تواند از علائم ابتلا به این بیماری باشد.

 اکثر مردان فکر می‌کنند که سرطان سینه بیماری است که در زنان اتفاق می‌افتد و آن‌ها به‌طور مرتب بافت‌های سینه خود را بررسی و ارزیابی نمی‌کنند به همین خاطر این بیماری در مردان بسیار دیرتر تشخیص داده می‌شود.

 بهتر است افراد معاینات شخصی سینه را جدی بگیرند تا از تغییرات ایجادشده در پستان و توده‌های به وجود آمده در آن زودتر باخبر شوند.
 
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .