تبیان، دستیار زندگی

عوامل ایجاد بیماری سرطان سینه

سرطان سینه، بیماری است که از بافت پستان آغاز می‌شود. مهم‌ترین عامل ابتلا به سرطان سینه، زن بودن است. دلایل قطعی ابتلا به سرطان سینه ناشناخته است اما مطالعات نشان داده است بالا رفتن سن در زنان خطر ابتلا به این بیماری را زیاد می‌کند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :

درد سینه

 این بیماری در زنان پایین 35 سال کمتر دیده‌شده است و در زنان بالای 50 سال بیشتر است. معمولاً سرطان پستان در سلول‌های دیواره مجاری شیر و لوبول‌ها که تأمین‌کننده شیر مجاری هستند، ایجاد می‌شود.

 عواملی باعث ایجاد این بیماری در بدن فرد می‌شود که در ادامه مطلب به آن اشاره می‌کنیم:

سابقه خانوادگی


یکی از عواملی که باعث می‌شود زن به سرطان سینه مبتلا شود، سابقه خانوادگی است. ممکن است در بین افراد خانواده کسی باشد که قبلاً به این بیماری مبتلا بوده است. زنانی که مادر و یا خواهر آن‌ها بخصوص در دوران جوانی به این بیماری مبتلا بوده‌اند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. این افراد برای پیشگیری از این بیماری باید مراقب باشند و با انجام آزمایشات از آن پیشگیری کنند.

 سابقه شخصی


  زنانی که سینه‌های بزرگ و سنگین دارند هم در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. سینه‌های سنگین و بزرگ، بافت‌های چربى بسیار زیاد و متراکم دارند و تشخیص ناحیه غیرعادى توسط ماموگرافی برای پزشک را مشکل می‌کند.

زنانی که یکی از سینه‌های آن‌ها به سرطان مبتلا بوده است احتمال اینکه سینه دیگرشان هم به این بیماری مبتلا شود زیاد است. این زنان در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان تخمدان هم هستند.

استروژن بالا


مطالعات نشان داده است زنانی که در مدت طولانی در معرض استروژن قرار می‌گیرند، هم استروژنی که در بدن تولید می‌شود و هم به‌عنوان دارو مصرف می‌شود، بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. مثلاً زنانی که عادت ماهیانه آن‌ها در سن کمتر از 12 سالگی بوده است و یا زنانی که یائسگی آن‌ها بعد از سن 55 سالگی بوده است و یا برای زمان طولانی هورمون (DES) استفاده کرده‌اند، احتمال اینکه مبتلا سرطان سینه شوند بسیار زیاد است. همچنین زنانی که استروژن مصنوعی استفاده کرده‌اند هم در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

زنانی که اولین فرزند خود را بعد از سن 30 سالگی به دنیا آورده‌اند، احتمال بیشتری در مبتلا شدن به سرطان سینه‌دارند.

چاقی


 یکی دیگر از عوامل ابتلا به این بیماری مرض چاقی است. زنان چاق بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

عدم تمرین‌های فیزیکی


انجام ندادن ورزش مناسب و نداشتن تمرین‌های فیزیکی و تحرک کافی می‌تواند در ابتلا به بیماری سرطان کمک کند.

 همچنین زنانی که سینه‌های بزرگ و سنگین دارند هم در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند. سینه‌های سنگین و بزرگ، بافت‌های چربى بسیار زیاد و متراکم دارند و تشخیص ناحیه غیرعادى توسط ماموگرافی برای پزشک را مشکل می‌کند.
پرتو درمانی

پرتودرمانی


 یکی دیگر از عوامل ابتلا به بیماری سرطان سینه، پرتودرمانی است. زنانی که از سن 10 تا 30 سالگی، رادیوتراپی قفسه پستان داشته‌اند و در معرض پرتودرمانی قرارگرفته‌اند، احتمال ابتلا به بیماری سرطان پستان در آن‌ها بیشتر است.

 الکل


مصرف الکل هم می‌تواند در ابتلا به بیماری سرطان سینه مؤثر باشد. از عوامل ابتلا به سرطان سینه نمی‌توان جلوگیری کرد ولی می‌توان در بعضی از آن عوامل تعدیل ایجاد کرد. مثلاً شاید نتوان در ژن‌های موروثى تغییری ایجاد کرد ولی می‌توان عادات غذا خوردن را عوض کرد.

 عوامل دیگری که می‌تواند منجر به ابتلا به بیماری سرطان سینه شود، رژیم غذایی چرب و گوشت، ویروس‌ها، بیماری‌های خوش‏خیم پستان، سن بالا است ولی با تشخیص زودهنگام این بیماری می‌توان آن را درمان کرد.

زنانی هم که سابقه رادیوتراپی پستان و قفسه سینه‌دارند بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار می‌گیرند.

 وجود نمای متراکم پستان در ماموگرافی هم از عوامل دیگر بیماری سرطان سینه است.

 زنانی هم که هورمون‌های استروژن و پروژسترون مصرف کرده‌اند تا علائم یائسگی بهبود یابد هم در معرض سرطان سینه قرار می‌گیرند.

 نژاد سفیدپوست


سرطان سینه در زنان سفیدپوست بیشتر از زنان آمریکایی، آفریقایى یا آسیایى است.

سرطان مجاری پستان درجا و همچنین سرطان لوبولار درجا هم از عوامل دیگر این بیماری است.

عدم زایمان هم از عوامل دیگر ابتلا به سرطان است. زنانی که هرگز بچه‌دار نشده‌اند و زایمان نداشته‌اند هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

 گاهی سرطان پستان در اثر جهش‌های ژنتیکی ارثی به وجود می‌آیند. زنانی که جهش‌های خاصی در برخی ژن‌ها دارند بیشتر در معرض ابتلا به بیماری سرطان سینه قرار می‌گیرند.

مصرف زیاد چربی، داشتن قدبلند بالای 175 سانتی‌متر، کارکردن در شیفت شب، در افراد شب‌کار به دلیل تماس با نور ملاتونین از غده، پینیال تولید نمی‌شود و سطح کم متابولیت آن یعنی سولفاتوکسی ملاتونین یکی از فاکتورهای خطر سرطان پستان می‌باشد. عدم دریافت فولات (لوبیا چشم‌بلبلی، اسفناج) از غذا یا مکمل، هم می‌تواند از عوامل ایجاد سرطان پستان در زنان باشد.

 

 عدم زایمان هم از عوامل دیگر ابتلا به سرطان است. زنانی که هرگز بچه‌دار نشده‌اند و زایمان نداشته‌اند هم در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

مصرف چربی بیش از 90 گرم در روز، احتمال ابتلا به این سرطان را بالا می‌برد. پس بهتر است برای پیشگیری از این بیماری، مصرف چربی را کم کنید و اجازه ندهید که اضافه‌وزن داشته باشید و چاق شوید.

افراد با داشتن وزن متعادل و رژیم غذایی سالم، مصرف میوه و سبزیجات و غلات، مصرف ویتامین، و باکم کردن غذاهای سرخ‌کردنی و پرچرب، و انجام حداقل 3 تا 5 روز در هفته فعالیت بدنی به مدت 30 دقیقه با شدت متوسط و همچنین پرهیز از مصرف الکل و سیگار می‌توانند از ابتلا به بیماری سرطان پستان پیشگیری کنند. E،

 سرطان پستان با انجام نمونه‌برداری از توده، تشخیص داده می‌شود و بعد از تشخیص هم آزمایش‌های بیشتری انجام می‌شود تا مشخص شود که آیا این بیماری به قسمت‌های دیگر بدن سرایت کرده است یا خیر؟ و همچنین چه درمان‌هایی نسبت به بیماری واکنش نشان می‌دهد و منجر به بهبود این بیماری می‌شود.
این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .