تبیان، دستیار زندگی

بازار کار مهندسین ارشد عمران

به دلیل نیاز بسیار زیاد فعالیت‌های عمرانی در بخش‌های مختلف شهر، بازار کار این گروه مهندسین در کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
مهندس عمران
امروزه به دلیل انجام فعالیت‌های مختلف عمرانی  در استانها و شهرهای کشور به تخصص مهندسین ارشد عمران نیاز زیادی وجود دارد. البته وضعیت بازار کار گرایش های ارشد عمران برای فارغ التحصیلان این رشته مناسبتر است اگر در حین تحصیل مهارت کافی و تجربه نیز کسب کرده باشند.  داوطلبان کنکور ارشد عمران این موضوع را مدنظر داشته باشند که برای برنامه ریزی باید هدف و دورنمای کلی برای خود داشته باشند. 

بازار کار مهندسی عمران (گرایش مهندسی و مدیریت ساخت)

فارغ التحصیلان دوره مهندسی عمران و مدیریت ساخت باید زمینه علمی و فنی کافی را کسب نموده و با انواع روش‌های مدیریتی، پیمان‌ها و قراردادها، برآورد هزینه‌ ها و انواع روش‌ های اجرایی آشنا شوند.

 از معروف ترین مراکز و شرکت‌هایی که در رابطه با این رشته وجود دارد، می توان به پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، شرکت مهندسین مشاور مترا، شرکت گومز (گروه ویژه مهندسی زلزله)، شرکت رابینسون اشاره کرد.



بازار کار برای مهندسین عمران؛ همکاری با وزارتخانه­ ها و سازمان های اجرایی و همچنین  ساخت پروژه­ های عمرانی بزرگ مانند وزارت نیرو، وزارت راه و شهرسازی، وزارت نفت، وزارت صنایع، سازمان برنامه و بودجه، شهرداری­ و سازمان نظام مهندسی وجود دارد.

مهندسان عمران می توانند همکاری با مشاوران و سازندگان جهت مشارکت در برنامه­ ریزی و مدیریت ساخت طرح های عمرانی داشته باشند، و همچنین همکاری با مؤسسات آموزشی برای ارائه دادن دروس مهندسی ساخت و انتقال مهارت تخصصی خود نیز از انواع کارهایی محسوب می شود که برای مهندسین عمران وجود دارد.

بنابراین فارغ التحصیلان رشته مهندسی عمران می­ توانند به عنوان مهندس ناظر، مجری در پروژه های عمرانی، دفاتر فنی شرکت­ های مشاور و شرکت­های پیمانکاری مشغول به فعالیت شوند.


تحصیل در گرایش مهندسی و مدیریت ساخت

این رشته با در نظر گرفتن اینکه گرایشی نو و تازه ای است و امکان ادامه در این رشته تا مقطع دکترا وجود دارد، ولی ادامه تحصیل در این گرایش بیشتر تمرکز روی پژوهش و ابداع و حل مشکلات عمرانی است و به طور معمول افرادی که قصد اشتغال به عنوان استاد دانشگاه را داشته و یا صرفا برای اخذ مدرک و افزایش حقوق وارد این رشته می شوند و این مقطع را ادامه می دهند، مباحثی مانند مهندسی ارزش، مدیریت استراتژیک، ساختمان های هوشمند، حقوق در مدیریت پروژه تدریس می شود.

بازار کار مهندسی عمران گرایش سازه

این رشته نسبت به رشته های دیگر مهندسی در بازار کار تا حدود زیادی اشباع شده است ولی کسانی که تخصص علمی  و همچنین به کار با نرم افزارهای مختلف مسلط باشند کار با حقوق بالا وجود دارد .  در بازار کار این رشته  می توان به همکاری با وزارتخانه ها و سازمان های مسئول اجرای طرح های عمرانی و صنعتی، طراحی و نظارت بر طرح ها(وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، وزارت صنایع )، سازمان نظام مهندسی ساختمان واحد های عمرانی شهرداریها، همکاری با مهندسی مشاور سازه، معمار، راه و راه آهن و آب جهت طراحی و نظارت، محاسبه سازه ها،  کار در کارگاه های عمرانی و آزمایشگاه بتنی و نظارت و اجرا اشاره کرد.


آینده ی ادامه تحصیل گرایش مهندسی سازه

فارغ التحصیلان دوره مهندسی عمران و مدیریت ساخت باید زمینه علمی و فنی کافی را کسب نموده و با انواع روش‌های مدیریتی، پیمان‌ها و قراردادها، برآورد هزینه‌ ها و انواع روش‌ های اجرایی آشنا شوند.

تمام دانشگاه های فنی در این رشته تا مقطع دکترا امکان ادامه تحصیل برای دانشجویان را فراهم کرده است. برای ادامه تحصیل در گرایش مهندسی سازه برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند وضعیت برای بورس شدن نیز مناسب است.


بازار کار مهندسی عمران گرایش زلزله

بازار کار در این رشته مهندسی عمران مناسب است و از آنجایی که دانشجویان این رشته برای محاسبه و ارائه طرحهایی برای مقاوم سازی شهر و خانه ها در مقابل زلزله تجارب زیادی را کسب می کنند و همچنین دانشجویان این رشته را در زمینه اشتغال برای فعالیت‌های پژوهشی، توسعه‌ و کاربرد در خصوص مهندسی زلزله آماده می سازند.

دانشجویان مهندسی در این رشته می توانند، در زمینه ی همکاری با وزارتخانه­ ها و سازمانهای مسئول اجرای طرحهای عمرانی و صنعتی (وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، وزارت صنایع و شهرداری­)، بحث تحلیل خطر و همکاری با مهندسین مشاور صنعتی، برای  مشارکت در طراحی و نظارت بر اجرای سازه ها و ساختمانهای صنعتی(کارخانجات، سیلوها، برج ها، سدها، نیروگاه­ ها، لوله­ های انتقال گاز)، همکاری با مهندسین مشاور سازه و پی، جهت مشارکت در طراحی و نظارت بر اجرای پروژه­ های موضوع فعالیت این مؤسسات و وارد شدن در مقوله مقاوم سازی، همکاری با مؤسسه های پژوهشی که در امر تحقیقات در رابطه با زلزله­ شناسی و مهندسی زلزله و کاهش خطرات ناشی از زلزله  وارد بازار کار شوند.

از معروف ترین مراکز و شرکتهایی که در رابطه با این رشته وجود دارد، می توان به پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، شرکت مهندسین مشاور مترا، شرکت گومز (گروه ویژه مهندسی زلزله)، شرکت رابینسون اشاره کرد.

این مطلب صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر شده و محتوای آن لزوما مورد تایید تبیان نیست .