تبیان، دستیار زندگی

چه ورزشی را انتخاب کنیم؟

بازار داغ کلاس‌های ورزشی در تابستان

بازهم تابستان رسید و گرایش خانواده‌ها به ثبت‌نام در کلاس‌های ورزشی برای فرزندانشان بیشتر از هر زمان دیگری به چشم می خورد. اما دراین‌بین، خانواده‌هایی هستند که نگرانی‌هایی بابت کلاس‌ها و هزینه‌های شرکت در آن دارند.
عکس نویسنده
عکس نویسنده
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
کلاس ورزشی
بازهم تابستان رسید و گرایش خانواده‌ها به ثبت‌نام در کلاس‌های ورزشی برای فرزندانشان بیشتر از هر زمان دیگری به چشم می خورد. گرایشی که ای‌کاش در طول سال استمرار و هزینه‌ی ثبت‌نام آن جای ثابتی در سبد هزینه خانواده‌ها پیدا کند.

اما دراین‌بین، خانواده‌هایی هستند که نگرانی‌هایی بابت کلاس‌ها و هزینه‌های شرکت در آن دارند، نگرانی از انتخاب اشتباه کلاس‌های ورزشی تا تأمین هزینه آن.

در ابتدا لازم است که در انتخاب کلاس‌های ورزشی برای فرزندانمان بسیار محتاطانه و با چشم‌باز وارد عمل شویم چراکه با انتخاب ناآگاهانه و سرسری باعث صدمات جبران‌ناپذیری بر جسم و روح آن‌ها خواهیم شد. بنا به گفته‌ی کارشناسان ورزشی؛ بهترین سن برای شروع فعالیت‌های ورزشی از همان دوران کودکی و در قالب بازی است.

دسته بندی ورزش‌های مناسب برای گروه‌های سنی خردسالان، کودکان و نوجوانان:

1. خردسالان: فعالیت ورزشی برای خردسالان باید در قالب بازی باشد و آن‌ها تنها با حرکات ورزشی آشنا شوند به‌عنوان‌مثال مربی در رشته‌ی ژیمناستیک بدون فشار آوردن روی کودک باید فقط او را با حرکات ورزشی این رشته آشنا کند و از اعمال فشار و زور برای انجام صحیح حرکات خودداری کند و ازاین‌رو انجام حرکات ورزشی سنگین مثل کشتی و جودو و ... به‌هیچ‌وجه برای خردسالان توصیه نمی‌شود چراکه در درازمدت باعث تحلیل رفتن روند رشد و کوتاهی قد خواهد شد.

ورزش‌های بسیار پربرخورد و یا ورزش‌هایی که بیش‌ازحد به بدن فشار وارد می‌کنند مانند وزنه‌برداری، کشتی، هاکی و بوکس و ... پس از سنین بلوغ و 15 سالگی آغاز شوند


2. کودکان: بهترین فعالیت‌های ورزشی برای کودکان شش سال به بالا شرکت در ورزش‌های گروهی و دارای توپ است تا قدرت هماهنگی و روابط اجتماعی و اخلاقی و رفتاری و تمرکز آن‌ها افزایش پیدا کند. ورزش‌هایی مثل: فوتبال، ژیمناستیک، شنا، تنیس، گلف، دوومیدانی برای این سنین مناسب‌تر هستند. بچه‌ها در این سن بیشتر فعالیت‌های ورزشی را می‌توانند انجام دهند و همچنین می‌دانند که به کدام رشته ورزشی علاقه دارند؛ اما چنانچه کودکتان به هیچ‌یک از رشته‌های ورزشی علاقه‌ای نشان نداد هرگز او را وادار به رفتن به کلاس‌های ورزشی نکنید و سعی کنید هر روز او را به پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری ببرید.

3. نوجوانان: بچه‌های ده سال به بالا می‌توانند یک رشته‌ی ورزشی را به‌صورت حرفه‌ای دنبال کنند. ورزش‌های مناسب برای این رده سنی عبارت‌اند از: بیس‌بال، فوتبال، دوچرخه‌سواری، تمرین‌های هوازی و قدرتی، ورزش‌های تیمی سازمان‌یافته، رشته‌های دوومیدانی و والیبال. و بهتر است ورزش‌های بسیار پربرخورد و یا ورزش‌هایی که بیش‌ازحد به بدن فشار وارد می‌کنند مانند وزنه‌برداری، کشتی، هاکی، بوکس و ... پس از سنین بلوغ و 15 سالگی آغاز شوند.

بعد از آگاهی از ورزش‌های متناسب با سن فرزندان سؤالی که مطرح می‌شود این است که چقدر برای شرکت در کلاس‌های ورزشی بچه‌ها هزینه کنیم؟

در پاسخ به این سوال از تجربیات چندتن از مربیان ورزشی کمک گرفتیم؛ به دلیل اینکه کلاس‌های تابستانی بسیار شلوغ هستند و اکثر کسانی که در این کلاس‌ها شرکت می‌کنند فقط برای گذراندن سه ماه تابستان به آنجا می‌آیند بنابراین بیشتر جنبه‌ی تفریحی و سرگرمی دارند و بنابراین نیاز نیست خیلی هزینه کنیم و فرزندمان را به باشگاهی بفرستیم که مثلاً والیبال را حرفه‌ای دنبال کند. معمولاً کلاس‌های تابستانی زمان مناسبی برای آموزش ورزش‌های حرفه‌ای نیست البته می‌تواند شروع خوبی باشد ولی باید شرکت در کلاس‌ها در طول سال هم ادامه داشته باشد.

قیمت‌های کلاس‌های ورزشی دولتی و آزاد بنا به مناطق و فضای ورزشی در تهران و دیگر شهرها و امکاناتی که ارائه می‌دهند از قبیل لباس ورزشی، تغذیه، سرویس رفت‌وبرگشت و ... متغیر است.

بنابراین یکی از مکان‌هایی که برای شرکت در کلاس‌های ورزشی تابستانی مناسب است مجموعه‌هایی است که زیر نظر شهرداری‌ها فعالیت می‌کنند و هزینه‌ی مناسب‌تری دارند، مثلاً هزینه‌ی شرکت در کلاس تکواندو در یکی از این مراکز برای سه جلسه در ماه 75 هزار تومان است و یا برای هر تک جلسه کلاس ایروبیک برای کودکان 10 هزار تومان دریافت می‌کنند.

قیمت‌های کلاس‌های ورزشی دولتی و آزاد بنا به مناطق و فضای ورزشی در تهران و دیگر شهرها و امکاناتی که ارائه می‌دهند از قبیل لباس ورزشی، تغذیه، سرویس رفت‌وبرگشت و ... متغیر است


پایگاه‌های تابستانی مدارس و مساجد هم ‌کلاس‌های ورزشی برگزار می‌کنند و با متوسط هزینه 70 تا 100 هزار تومان می‌توان در این کلاس‌ها شرکت کرد.

باشگاه‌های دولتی هم با دریافت هزینه مناسبی خدمات خوبی ارائه می‌دهند. متوسط هزینه ثبت‌نام در این باشگاه‌ها برای سه روز در هفته و به مدت یک ماه 75 تا 200 هزار تومان در نظر گرفته‌اند. به‌عنوان‌مثال: هزینه شرکت در کلاس فوتبال و والیبال 400 هزار تومن است.

و اما باشگاه‌های خصوصی که روزبه‌روز مانند قارچ رشد می‌کنند و مبالغ بالایی برای ثبت‌نام دریافت می‌کنند به‌عنوان‌ مثال:
- فوتبال 950 هزار تا یک‌میلیون و دویست هزار تومان
- شنا نیمه خصوصی 995 هزار تومان
- اسکیت 690 هزار تومان
- بدمینتون 710 هزار تومان